ulei de galbeneleGalbenelele sunt unele dintre cele mai apreciate plante, acestea putand fi exploatate in atat de multe moduri in medicina naturista. In ceea ce priveste utilizarea externa, pe langa binecunoscuta crema de galbenele, un alt remediu pretios este acest ulei de galbenele.

Galbenelele au fost folosite in scopuri cosmetice inca din vremea Egiptului si Indiei antice, fiind apreciate pentru culoarea si calitatile lor pentru prepararea cremelor si uleiurilor. Uleiul de galbenele este obtinut din specia numita Calendula officinalis, planta ale carei petale sunt bogate in flavonoizi.

Uleiul se obtine prin macerarea petalelor de galbenele in ulei vegetal si are o structura usor vascoasa. Acest ulei de galbenele nu are un miros puternic si cu atat mai mult nu este parfumat. Acesta are o culoare portocalie si este clar, fara sa prezinte impuritati. Uleiul poate fi folosit ca baza in numeroase produse home-made, acceptand combinarea cu alte tipuri de uleiuri si ingrediente naturale (petale, fructe, legume, miere, oua etc).

Continue Reading…

Fructele, vitamina C, ceaiul si eliminarea stresului

 Celulita asa cum stim deja reprezinta o modificare a structurii tesutului conjunctiv din piele, ea este descrisa cel mai adesea ca o coaja de portocala, care poate aparea pe diferite zone, insa dintre care cele mai supuse la risc sunt coapsele, fesele si abdomenul, cu toate ca in cazul femeilor in varsta celulita poate fi observata si la maini. Aceasta afectiune a pielii afecteaza elasticitatea pielii, motiv pentru care folosim ceaiul pentru a reda elasticitatea pielii, afecteaza producerea de colagen, de elastina si de acid hialuronic.

Continue Reading…

Celulita, ce este si cativa factori favorizanti

Celulita reprezinta o afectiune care apare la nivelul tesutului subcutanat si care este adesea intalnita la femei (in proportie de 90%), incepe de la pubertate si sfarseste la menopauza. Efectele celulitei pot fi observate cel mai bine insa incepand cu varsta de 30 de ani. Ea apare datorita hipertrofiei adipocitelor de la nivelul suprafetei pielii si a retentiei de apa dintre celule. Adipocitele vor acumula in exces lipidele, isi maresc dimensiunile si in acest fel duc la aspectul de coaja de portocala a pielii.

Continue Reading…

terapia cu ventuzeTerapia cu ventuze este cunoscuta ca fiind una din cele mai eficiente in tratarea afectiunilor. Este veche de peste 2500 de ani. Este un fel de acupunctura sau presopunctura care trateaza foarte bine racelile, spasmele musculare si alte boli. Se crede ca ventuzele deschid meridianele corpului, ceea ce permite fluxul liber al energiei in tot corpul.

Continue Reading…

ulei de canepaUleiul de canepa este un ulei mai putin cunoscut, beneficiile sale fiind insa foarte extinse. Acest ulei de canepa se obtine din planta numita Cannabis sativa. Desi face parte din familia Cannabis, specia este lipsita de substantele psihotrope care determina efectele narcotice.

Continue Reading…

Ulei de Crin AlbAcest ulei de crin alb este un produs macerat care pastreaza beneficiile oferite de florile delicate, reusind sa transfere asupra pielii toate proprietatile pretioase ale ingredientelor.

In mod traditional, petalele erau macerate si aplicate pe rani, taieturi si arsuri. In unele zone petalele erau tinute in alcool si fosite pentru vindecarea semnelor si cicatricilor. Uleiul de crin alb este folosit de secole in scopuri cosmetice, fiind mentionat in cartile de frumusete drept stimulator pentru cresterea parului si sprancenelor si un foarte bun hidratant pentru pielea sensibila.

Continue Reading…

ulei de cocosAcest ulei de cocos este un ulei extras din miezul de nuca de cocos, fiind raspandit mai ales pentru utilizarea externa. Uleiul este renumit pentru proprietatile sale hidratante, regenerante si relaxante si este una dintre cele mai populare solutii naturale pentru ingrijirea pielii si parului.

Continue Reading…

Ulei de Coacaze NegreAportul oferit de coacazele negre sanatatii este recunoscut in momentul actual la scara larga, acestea fiind integrate in multe produse cu scop medicinal. Studiile realizate au aratat ca fructele sunt mult mai bogate in antioxidanti decat capsunele, spanacul, broccoli, merele sau ciresele. Proprietatile foarte atractive au starnit interesul si in domeniul frumusetii, acolo unde acest ulei de coacaze negre s-a dovedit a avea rezultate nemaipomenite.

Continue Reading…

ulei de chimen negruUleiul de chimen negru si-a capatat pe buna dreptate un loc in varful uleiurilor folosite pentru infrumusetare inca din timpul faraonilor egipteni. Legenda spune ca frumusetea Cleopatrei se datora in mare parte acestui ulei de chimen negru, iar acesta a fost gasit chiar si in mormantul lui Tutankamon, fiind considerat un produs de mare valoare.

Continue Reading…

Ulei de CatinaCatina are un istoric foarte lung in medicina naturista, fiind folosita de mii de ani. Texte din Tibet, Grecia si China care dateaza din 5000 i.Hr prezinta catina ca ingredient-minune pentru sanatate. In momentul actual produsul numit ulei de catina este renumit pentru proprietatile sale benefice asupra pielii si parului.

Continue Reading…

ulei de boragoUleiul de borago este un secret de frumusete cunoscut de un numar mic de persoane. Uleiul este obtinut din planta numita borago officinalis, ale caror proprietati benefice au fost descoperite inca de acum 1500 de ani.

Uleiul se prepara din semintele plantei si are o valoare ridicata, fiind cea mai importanta sursa de acid gras gama linolenic (GLA).

Continue Reading…

alergiiPielea unora dintre noi este mai sensibila, raspunzand mai rapid in fata radicalilor liberi si factorilor iritanti. Atunci cand vine vorba de ingrijirea pielii sensibile, predispuse la alergii, este important sa folosesti tratamente naturale, care sa nu provoace disconfort si sa nu afecteze sanatatea pielii pe termen lung.

Continue Reading…

ulei de arganArganul este o planta originara din Maroc, folosita timp de secole de femeile de acolo pentru frumusete si devenita un ingredient de top in cosmetica actuala. Arganul este un arbust care produce fructe mici ale caror samburi sunt bogate in ulei de argan. Arbustul are o crestere foarte inceata si este destul de rar, multe zone din Maroc in care creste fiind protejate de catre asociatiile ecologice internationale.

Continue Reading…

Ulei de Aloe VeraPlanta de aloe vera este folosita sub diferite forme (gel, ulei, pasta) ca ingredient principal in multe creme, balsamuri si lotiuni naturale sau din comert. Compozitia foarte concentrata si bogata in nutrienti a plantei face posibila pastrarea unui numar mare dintre proprietati in cazul fiecareia dintre formele mentionate.

Continue Reading…

ce sunt ventuzele masajVentuzele se refera la o practica straveche de origine chineza, in care pe piele se asezau niste pahare ca niste cupe, cu gura in jos. Presiunea din ventuze masaj este redusa prin schimbarea caldurii din interior sau prin scoaterea aerului. In acest mod pielea si stratul muscular superificial sunt trase in interiorul ventuzei si mentinute acolo.

Continue Reading…

celulitaCelulita este un termen ce defineste o piele zgrunturoasa si plina de gropite ce apar din cauza depozitelor de tesut adipos. Ea apare ca urmare a unei circulatii sangvine deficitare, din cauza unor probleme de ordin capilat si limfatic, precum si din cauza acumularii toxinelor in organism.

Continue Reading…

masaj anticeluliticMasajul anticelulitic facut la domiciliu este mijlocul cel mai eficient si, de ce nu, accesibil de a lupta contra celulitei. In urma masajului anticelulitic  se imbunatateste semnificativ aspectul  de „coaja de portocala”, creste circulatia sangelui si a limfei in stratul adipos subcutanat si se elibereaza toxinele si produsele metabolice din spatiul intercelular.

Continue Reading…

In prezent multe celebritati vorbesc despre avantajele fascinante ale acestui tip de tratament, care este o forma de vindecare non-invaziva si profunda a tesutului. Azi aceasta terapie se realizeaza prin folosirea unor ventuze de sticla sau a unor capace medicale din silicon alimentar denumite ventuze silicon. Astfel gasim pe piata tot felul de seturi de ventuze utilizate in masajul terapeutic, pentru ameliorarea durerii, tumefactie, celulita si in multe alte asemenea situatii. Pentru folosire, persoana care le aplica pur si simplu le gliseaza peste zona afectata.

Continue Reading…

masaj cu ventuzeVentuzele pot fi folosite pentru masaj cu ventuze anticelulitic, oferind rezultate exceptionale, putand fi prinse oriunde pe corp, indiferent de forma suprafetei. Maseurul stabileste individual cu clientul nivelul de suctiune din timpul consultatiei, astfel incat tratamentul sa fie complet lipsit de durere si adaptat pragului de durere al fiecarui om in parte.

Continue Reading…