Ulei de TamanuAcest ulei de tamanu este unul dintre uleiurile speciale pentru piele, care uimeste prin efectele sale asupra unei categorii largi de afectiuni. Uleiul se obtine prin presarea semintelor arborelui de Tamanu si este folosit de secole intregi de nativii din Asia de Sud-Est, Insulele Pacifice si Africa de Est.

Continue Reading…

ulei de susanAcest ulei de susan este un ulei mentionat in cartile de medicina inca din India antica datorita efectelor sale antibacteriene si antiinflamatorii. In perioada recenta s-au descoperit insa cu atat mai multe beneficii ale acestuia, care l-au transformat intr-un excelent produs cosmetic.

Continue Reading…

Cartofii si ceapa sunt aliatii tai in combaterea celulitei

Desi pare paradoxal la prima vedere, consumul de cartofi nu numai ca nu este nociv pentru combaterea celulitei ci dimpotriva este recomandat pentru ca datorita continutului sau bogat in potasiu ajuta la eliminarea lichidelor si toxinelor din organism, implicit te ajuta foarte mult la mentinerea elasticitatii pielii. Ceapa si ea reprezinta un aliat impotriva celulitei, ea fiind bogata in fier, magneziu sau calciu, toate fiind substante care sunt recunoscute pentru eficienta impotriva grasimilor. Totodata, consumand praz ajuti si digestia datorita uleiurilor esentiale.

Continue Reading…

ventuze magneticeAceasta este o terapie complexa care ar putea descrie toate modurile de interconectare intre corp si minte. Cu toate acestea, din perspectiva bio-magnetismului, sanatatea are la baza celulele individuale ale corpului care vibreaza pe o frecventa normala. Pe de alta parte, boala reprezinta o schimbare anormala a vibratiilor celulare.

Continue Reading…

ulei de struguriAcest ulei de struguri este extras din semintele delicioaselor fructe. Uleiul a inceput sa fie procesat si vandut in volum mare la inceputul secolului XX, mai ales in SUA si tarile europene. Utilizarea principala a acestuia este cea cosmetica, atat in varianta simpla, cat si in cea combinata cu alte uleiuri.

Continue Reading…

ulei de rodieAcest ulei de rodie este obtinut din semintele fructului cu acelasi nume. Rodia, cu numele stiintific de punica granatum isi are originile in Persia antica. Fructul a fost apreciat timp de secole in medicina si cosmetica, ajungand ca astazi uleiul sau sa fie unul dintre cele mai populare tratamente pentru infrumusetare.

Acesta este folosit cu succes pentru:

  • efectul antioxidant care ajuta la protectia pielii si parului
  • protectie UV
  • regenerarea pielii
  • hidratarea intregului corp

Continue Reading…

Ulei de ricinAcest ulei de ricin este un ulei folosit cu precadere pentru ingrijirea parului, fiind unul dintre remediile naturiste cele mai populare. Uleiul se obtine prin presarea semintelor plantei cu acelasi nume (Ricinus communis) si are un istoric indelungat in utilizarea pentru infrumusetare.

Continue Reading…

ulei de orezOrezul este una dintre cele mai importante plante de pe glob, cu o compozitie bogata in minerale, vitamine si antioxidanti care devine o baza excelenta pentru uleiul obtinut din invelisul boabelor. Acest ulei de orez este folosit in tarile asiatice de foarte mult timp, fiind integrat in ritualurile de frumusete ale gheiselor din Japonia si curtezanelor din China si Coreea.

Continue Reading…

ulei de oreganoOregano reprezinta o resursa foarte generoasa de nutrienti si antioxidanti. In antichitate grecii si romanii apreciau atat de mult oregano incat acesta folosit in ritualuri importante din societate. Cultivata cu precadere in zona mediteraneana si Asia, planta este nu doar un condiment, cat si un ingredient util pentru tratamentele cosmetice. Acest ulei de oregano obtinut prin distilarea frunzelor are proprietati antiseptice ridicate si este un cosmetic-medicament  foarte apreciat.

Continue Reading…

ulei de morcoviMorcovul este un produs foarte ofertant, care pe langa proprietatile nutritionale atractive sustine si sanatatea pielii si parului. Acest ulei de morcovi obtinut prin macerare beneficiaza de asemenea de calitatile pe care radacina o are in stare naturala, fiind foarte util pentru:

  • pielea degradata
  • bronzul sanatos
  • tenul ridat
  • parul uscat, deteriorat

Continue Reading…

Cateva sugestii, masajul cu cafea si cu otet de mere 

Atunci cand ai ajuns in punctul in care crezi ca nimic nu mai functioneaza in combaterea celulitei, incearca aceste remedii naturale care sunt semnificativ mai eficiente in comparatie cu altele. Totodata, sunt ieftine, nu este necesar sa platesti o avere pentru a le folosi si poti observa un efect imediat asupra pielii. Fiindca incepe vara, multe dintre femei doresc sa poarte haine mai scurte sau mai subtiri din motive evidente, insa excesul de grasime din zonele coapsei sau feselor ne impiedica in a ne aventura prea mult cu vestimentatia, iar aceste femei sunt dintre cele mai fericite, intrucat altele observa cum celulita le afecteaza si pielea de pe brate ori din zona posteriorului.

Continue Reading…

Importanta recunoasterii tipului de celulita

Pentru a putea tine sub control celulita, in primul rand este necesar intelegerea si identificarea tipului de afectiune de care suferiti, care sunt analizate in raport cu cauzele aparitiei, intrucat exista o multitudine de cauze posibile care pot duce la instalarea celulitei. Cele mai cunoscute sunt o dereglare la nivelul sistemului hormonal, o dieta bogata in grasimi, in carbohidrati si zaharuri ori lipsa de miscare de zi cu zi, insa si alte probleme cum ar fi cele de la nivelul tesuturilor conjunctive care pot duce la instalarea foarte rapida a celulitei, a proceselor inflamatorii ori, in fine, a unui regim incoret de viata.

Continue Reading…

Ulei de MargareteMargareta este o planta care creste in aproape toate regiunile de pe glob, fiind o resursa naturala usor de exploata in orice zona. O planta atat de comuna beneficiaza de o serie impresionanta de beneficii asupra pielii, uleiul obtinut din flori fiind o alternativa naturala si ieftina in fata produselor cosmetice obisnuite. In mod traditional un ulei de margarete era folosit pentru vindecarea ranilor provocate de lovituri, cazaturi, zgarieturi si taieturi, dovedindu-si inca de la inceput calitatile antiinflamatoare si cicatrizante.

Continue Reading…

Ulei de Luminita SeriiCu mult timp in urma, acest ulei de luminita serii era folosit de nativii americani pentru a trata hemoroizii, ranile si taieturile. In momentul actual cosmeticienii au descoperit proprietatile anti-aging si antiinflamatorii de nivel high-end ale uleiului, acesta devenind un produs de ingrijire foarte pretios.

Continue Reading…

Ulei de GhimbirUleiurile esentiale sunt produse cu o concentratie mare de plante si un profil activ ridicat, avand de asemenea arome puternice. Acestea sunt folosite cu precadere in aromaterapie, fiind totodata utile pentru o serie larga de afectiuni ale pielii atunci cand sunt diluate. Un ulei de ghimbir este un ulei esential foarte apreciat de catre terapeuti si cosmeticieni, obtinut prin distilarea rizomilor plantei cu acelasi nume. Uleiul are o aroma puternica, descrisa de note dulci, dar in acelasi timp calde si condimentate.

Continue Reading…

Ulei de Germeni de GrauGraul este una dintre plantele cele mai iubite si mai apreciate, oferind atat de multe elemente pozitive pentru organism. Germenii de grau sunt partea mica din care se dezvolta planta. In ciuda faptului ca detin cea mai mare parte de vitamine, minerale si nutrienti, germenii sunt lasati in afara procesului de productie a fainei. Din fericire insa, corpul se poate bucura de toata compozitia acestora la nivel extern, prin intermediul acestui ulei de germeni de grau.

Uleiul de germeni de grau detine o concentratie excelenta de vitamine, minerale, antioxidanti si acizi grasi, fiind una dintre cele mai importante resurse naturale de frumusete. Uleiul a fost folosit de-a lungul timpului in toate zonele globului, rezultatele sale ajungand in numeroase carti si lucrari de cosmetica. De asemenea, acesta face parte din ingredientele multora dintre cremele, sampoanele si lotiunile din comert, concentratia fiind insa mult mai mica.

Continue Reading…

Ulei de MaslineAcest ulei de masline este unul dintre cele mai mari secrete de frumusete ale femeilor din zona mediteraneana, ajuns din fericire la indemana persoanelor de pretutindeni.

Uleiul numit “resursa de aur” in antichitate dispune de proprietati dintre cele mai benefice asupra pielii si parului, putand fi folosit pe tot corpul de catre intreaga familie.

Continue Reading…