Te invitam sa alegi un ulei de masaj din catalogul nostru. Toate sunt produse de calitate, de la producatori cunoscuti.
Acest ulei de masaj este un ulei special conceput pentru a fi utilizat in masarea corpului. Este foarte adevarat ca atunci cand vorbim de masaj ne putem referi la o multime de tehnici sau scopuri.Prin urmare, si uleiurile utilizate la masaj sunt potrivite pentru diferite scopuri, ele reusind sa trateze afectiuni de orice natura, atunci cand tehnica de masaj este utilizata adecvat. In continuare, vom analiza beneficiile uleiurilor vegetale si a catorva tipuri de uleiuri esentiale precum si ce ulei este mai potrivit pentru o anumita afectiune. Cel mai des utilizat ulei de masaj este uleiul de masline si uleiul de migdale dulci, dar acestea sunt doar cele mai cunoscute. Exista si multe alte optiuni cu care pot fi tratate pana si unele dintre cele mai complicate afectiuni de sanatate.
Ulei de masaj proprietati
Pentru ca un ulei sa poata fi folosit in activitatile de masaj, acesta trebuie sa indeplineasca cateva conditii. Unele dintre acestea sunt imperios necesar sa fie indeplinite, altele fiind doar recomandate.
- Densitatea – un ulei de masaj nu trebuie sa fie foarte dens. El trebuie sa fie pur si filtrat la un nivel mediu.
- Vascozitatea – acest ulei de masaj ar trebui sa aiba o vascozitate scazuta. Acest lucru inseamna ca un ulei de masaj trebuie sa fie absorbit cu usurinta de piele. Nu trebuie sa ramana lipicios, cum se intampla in cazul mierii sau altor produse de masaj pe baza de zahar. Atunci cand faceti masaj cu ulei, acesta ar trebui sa se deplaseze odata cu mana si sa nu ramana in strat gros pe piele.
- Sa se absorba intr-un timp rezonabil – un ulei de masaj trebuie sa fie absorbit de piele dar nu foarte repede. De preferat este ca uleiul sa se mentina pe piele pe perioada masajului si sa fie absorbit de aceasta abia dupa ce masajul a fost finalizat.
- Nu foarte uscat – unele modele de ulei de masaj, cum ar fi cel de canepa, poate sa aiba un efect de uscare a pielii pe care este aplicat. Acesta se usuca putin cam repede, lasand in urma o piele putin cam uscata. Acest efect poate fi util si necesar in unele cazuri, dar in cele mai multe tehnici de masaj acest efect nu este dezirabil.
- Miros – uleiurile cu miros neplacut sunt evitate atunci cand vine vorba de masaj, mai ales daca ele nu sunt absolut necesare. Pentru a masca mirosurile neplacute ale unui anumit ulei care poate fi util in anumite cazuri, acest ulei de masaj poate fi combinat cu un ulei esential frumos mirositor.
- Hidratare – reprezinta eficienta cu care un anumit ulei de masaj reuseste sa hidrateze pielea. Uleiurile cu un coeficient mare de hidratare mentin pielea catifelata si moale o perioada mai lunga de timp.
- Puritatea uleiului – calitatea si puritatea unui ulei de masaj conteaza destul de mult. In general, uleiurile bine filtrate se simt mai placut la atingere, fiind cu atat mai placute cu cat sunt mai rafinate. Uleiurile nerafinate, obtinute direct prin presarea la rece, se simt putin mai uleioase, motiv pentru care este indicat sa fie ocolite atunci cand vine vorba de masaj, exceptie facand momentele in care acele tipuri de uleiuri sunt strict necesare pentru o anumita persoana.
Alte lucruri care poti fi luate in considerare atunci cand cumparam acest produs sunt ulei de masaj pret si efecte secundare. In general, trebuie avut in vedere ca, pentru un om normal, un masaj complet necesita aproximativ 30 ml de ulei, astfel incat pretul este un criteriu de luat in considerare. Pe de alta parte, un ulei de masaj ieftin poate avea o concentratie redusa sau un grad de rafinare scazut. Mai mult, acestea pot avea si efecte secundare, astfel incat un masaj pe tot corpul va expune pielea unei cantitati destul de mari de ulei, lucru care poate fi periculos.
Care este scopul acestui ulei de masaj?
Daca e sa vorbim deschis, un masaj poate fi facut si fara utilizarea unui ulei. Din nefericire, in acest caz, masajul ar deveni destul de greoi si poate chiar nesatisfacator. Acest ulei de masaj reduce frecarea dintre maini si piele, in acest fel, in cazul unui masaj de relaxare, a unuia de profunzime sau chiar si a unuia terapeutic, includerea unui ulei de masaj sporind efectele acelui masaj.
Ulei de masaj anticelulitic. Acesta este cel mai cautat ulei vegetal in ultima vreme, celulita fiind o afectiune care creaza probleme foarte multor femei din toata lumea. Cu toate stim ca nicio crema din comert nu are rezultatele promise. Ceea ce nu ne spune nimeni este ca tratamentul se afla acolo unde era si normal sa fie, chiar in sanul naturii. Uleiul de migdale dulci sau cel de caise, precum si multe alte uleiuri vegetale simple sau in amestec cu uleiuri esentiale, pot ajuta la disparitia pentru totdeauna a celulitei. Iar daca doriti ca efectele sa fie mai rapide, utilizati aceste uleiuri in tratamentul cu ventuze masaj. Rezultatele vor fi impresionante.
Istoria masajului
Nu cred ca este pentru nimeni o surpriza sa afle ca masajul se practica inca din cele mai vechi timpuri ale civilizatiei noastre. Exista dovezi cum ca masajul s-a practicat in aproape toate marile civilizatii ale lumii, cum ar fi China, Mesopotamia, Egiptul antic sau Grecia antica. Cele mai vechi referinte despre masaj s-au gasit in mormantul lui Akmanthor, un mare medic din Egiptul antic, care a trait in jurul anului 2300 inaintea erei noastre. Exista o mare probabilitate ca masajul sa fi fost o parte integranta din metodele de vindecare inca din cele mai vechi timpuri.
China antica este cunoscuta ca fiind civilizatia care a dus masajul la nivel de arta, existand numeroase scrieri chinezesti despre arta masajului care presupuneau, pe langa masajul propriu-zis, si urmarirea unor puncte de presiune (meridiane). Aceste tehnici au ajutat la dezvoltarea Presopuncturii si a Acupuncturii.
Cele mai des intalnite tipuri de ulei de masaj
In cele ce urmeaza, va vom prezenta cateva dintre cele mai cunoscute modele de ulei de masaj precum si beneficiile acestora pentru piele si corp.
Ulei de migdale dulci
Acest ulei dulce si placut mirositor provine din samburii de migdale dulci. Este unul dintre cele mai cunoscute si utilizate tipuri de ulei de masaj. Uleiul de migdale dulci are exact caracteristicile pe care un ulei de masaj perfect ar trebui sa le aiba. Aluneca usor pe piele, nu este absorbit prea repede si isi mentine caracterul uleios o perioada mai lunga de timp. Este un ulei usor si cu vascozitate redusa.
Un alt avantaj al folosirii acestui prosus este faptul ca se simte extrem de placut la maini. Cei ce practica masajul stiu probabil cat este de important ca uleiul sa alunece usor intre maini si piele.
Ulei de Camelia
Desi nu este un ulei indicat pentru masaje aplicate pe suprafete intinse ale pielii, din cauza capacitatii sale de absorbtie rapida in piele, acest ulei de camelia poate fi utilizat cu succes in masajul cu ventuze. Folosind tehnica combinata a stimularii circulatiei sanguine ca efect al utilizarii ventuzelor, impreuna cu efectele de hidratare si tonifiere datorate uleiului de Camelia, pielea dumneavoastra va capata stralucirea si tonusul dorit. In plus, avand in vedere ca efectele asupra tenului sunt cunoscute din antichitate, recomandam cu caldura masarea zonei ochilor precum si a obrajilor pentru indepartarea cearcanelor si hidratarea tenului. A fost folosit cu efecte pozitive si pentru masarea zonei decolteului sau a gatului.
Ulei de caise
Fiind extras din samburii de caise, uleiul cu acelasi nume are proprietati considerate de unii de-a dreptul miraculoase. Acesta este ideal pentru par si piele, motiv pentru care este folosit in proportii atat de mari de catre multe persoane.
In primul rand, este un bun hidratant, acesta putand fi folosit in cazul oricarui tip de piele, fara sa pateze in urma sa hainele sau tesaturile. Este un ulei de masaj foarte hranitor, fiind extrem de util in mentinerea pielii la un nivel optim de stralucire si fermitate si, nu in ultimul rand, are un puternic efect anti-aging si antiinflamator, ajutandu-te sa scapi de neplacutele eczeme care uneori iti pot da batai de cap.
Nici pentru masaj nu este rau, minunatul ulei de caise avand proprietatea de a fi rapid absorbit de catre piele, avand astfel un efect imediat.
In ceea ce priveste tratamentul pentru par, uleiul de caise se poate folosi cu succes atunci cand este incalzit inainte de a masa pielea scalpului, reusind astfel sa confere stralucirea mult dorita parului tau, totodata ajutand la stimularea cresterii mai rapide a acestuia.