fbpx

11 tipuri populare de masaj

tipuri de masaj

tipuri de masaj

 1. Masajul Suedez

Acesta este cel mai des intalnit tip de masaj in Statele Unite ale Americii. Este cunoscut sub numele de masaj suedez sau pur si simplu sub denumirea de terapie prin masaj. Maseorii folosesc atingeri fine, framantari si miscari circulare pe straturile superficiale ale muschilor folosind lotiune de masaj sau ulei de masaj. Daca nu ati avut parte de un masaj inainte, acest tip de masaj este unul destul de recomandat.

 1. Aromaterapia

Aromaterapia este terapia de masaj care se realizeaza cu adaugarea unuia sau a mai multor uleiuri vegetale parfumate, numite uleiuri esentiale. Maseorii pot selecta uleiuri care sunt benefice pentru relaxare, uleiuri care ajuta in reducerea stresului sau uleiuri de echilibrare. Unul dintre cele mai comune uleiuri esentiale folosite in aromaterapie este uleiul de lavanda. Aromaterapia este destul de potrivita atunci cand se doreste scaparea de stres sau de unele stari emotionale.

 1. Masaj cu pietre calde

Pietre incalzite netede sunt plasate pe anumite puncte de pe corp pentru ca acestea sa se incalzeasca, iar astfel se relaxeaza musculatura incordata si se echilibreaza energia din organism. Maseorul poate, de asemenea, sa aplice o presiune usoara cu ajutorul acestor pietre calde. Caldura este reconfortanta, iar masajul cu pietre calde este benefic pentru persoanele care au tensiune musculara sau care prefera masajul mai lent.

 1. Masajul profund al tesuturilor

Masajul profund al tesuturilor tinteste straturile profunde ale muschilor si tesutului conjunctiv. Maseorul foloseste atingeri mai lente sau diferite tehnici de frecare de-a lungul fibrei musculare. Masajul profund al tesuturilor este folosit in special pentru muschii durerosi si incordati sau pentru recuperarea acestora dupa accidentari.

 1. Shiatsu

Shiatsu este o forma japoneza de masare a corpului care foloseste localizarea presiunii cu ajutorului degetului pe meridianele de acupunctura. Fiecarui punct trebuie sa ii fie atribuita o presiune care sa dureze intre doua si opt secunde, pentru ca astfel se poate imbunatati fluxul de energie si ajuta organismul sa isi recapate echilibrul. Oamenii sunt in general placut surprinsi atunci cand incearca shiatsu pentru prima data. Este relaxant atata timp cat presiunea este ferma si de obicei, nu exista nicio durere.

 1. Masajul Thailandez

La fel ca Shiatsu, masajul thailandez aliniaza energiile corpului, folosind o presiune destul de usoara asupra unor puncte specifice. Masajul thailandez include de asemenea compresii si intinderi. Facand masaj thailandez este ca si cum ai face yoga, iar acest tip de masaj este mult mai energizant decat multe alte tipuri de masaj. Mai mult decat atat, acest tip de masaj reduce stresul si imbunatateste flexibilitatea si gama de miscare.

 1. Masajul anticelulitic

Una dintre cele mai des intalnite tehnici de masaj in randul femeilor este masajul anticelulitic. Poate fi executat in doua moduri. Pana de curand maseorii executau acest masaj cu mainile goale, incercand sa “rupa” insulele de grasime, sa fluidizeze circuitul limfatic, redand astfel aspectul tinar al pielii. Avand in vedere ca aceasta metoda presupune dureri, uneori insuportabile pentru anumite cliente, in ultimii ani s-a apelat la o metoda mai veche de masaj anticelulitic si anume cea cu ventuze masaj din silicon. In acest caz, ventuzele din silicon creaza un vacuum la nivelul pielii si tesuturilor superficiale conjunctive, eliberand presiunea de pe canalele sanguine si limfatice. In acest mod toxinele se elimina mai usor, muschii se relaxeaza, si grasimea se dizolva, disparand aspectul de coaja de portocala.

 1. Masajul in timpul sarcinii

Fiind numit masaj prenatal, masajul in timpul sarcinii devine din ce in ce mai popular in randul femeilor insarcinate. Maseorii care sunt certificati in acest tip de masaj cunosc modul corect de a pozitiona si sprijini corpul femeii in timpul masajului, precum si modul de a aplica tehnicile de masaj. Masajul in timpul sarcinii este benefic pentru reducerea stresului, calmarea durerilor si pentru a reduce anxietatea si depresia. Acest tip de masaj este personalizat in functie de nevoile individuale ale unei femei.

 1. Masajul reflexogen sau reflexoterapia

Cu toate ca masajul reflexogen este numit uneori masajul picioarelor, acesta este mult mai mult decat un simplu masaj al picioarelor. Masajul reflexogen presupune aplicarea unui presiuni asupra anumitor puncte ale picioarelor, care corespund unor organe si sisteme din organism. Acest tip de masaj este unul foarte relaxant, mai ales pentru cei care isi petrec toata ziua stand in picioare sau pentru cei care pur si simplu au picioarele obosite.

 1. Masajul sportiv

Masajul sportiv a fost conceput special pentru persoanele care sunt implicate in activitatea fizica. Insa acest tip de masaj nu este folosit in special numai de catre atletii profesionisti, ci chiar si de alti oameni care sunt activi in fiecare zi. Accentul acestui tip de masaj nu este pus pe relaxare, ci pur si simplu pe tratare, astfel inca sa se poata imbunatati performantele atletice. Se folosesc destul de multe combinatii de tehnici de masaj. Atingerile sunt in general mult mai rapide decat in masajul suedez. Masajul sportiv va poate ajuta sa detensionati muschii si sa le cresteti acestora flexibilitatea.

 1. Masajul spatelui

Unele clinici de masaj sau centre spa ofera 30 de minute de masaj al spatelui. In cazul in care nu ati avut parte de un astfel de masaj, puteti rezerva de asemenea un masaj de 30 sau 40 de minute si cere maseorului sa se concentreze pe spatele dumneavoastra.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *