Masajul cu pietre calde este un tip de masaj care implica folosirea unor pietre netede incalzite cu ajutorul carora maseorul va masa anumite puncte ale corpului tau. Maseorul foloseste de asemenea, pietre in palmele sale pentru a masa corpul. In ceea ce priveste caldura si greutatea pietrelor, se spune ca muschii tensionati se vor relaxa, astfel incat terapeutul sa poata lucra mai repede si mai adanc.
Cum se diferentiaza de alte tipuri de masaj?
Utilizarea de pietre calde face ca acest tip de masaj sa fie unul unic. In mod tipic sunt din bazalt, iar aceste pietre destul de bogate in fier au proprietatea de a retine caldura. Nu in ultimul rand, pietrele de rau sunt utilizate si ele deseori, deoarece acestea au devenit netede de-a lungul timpului, datorita curentilor apei. Atunci cand se pregateste pentru un astfel de tratament, terapeutul incalzeste pietrele in apa, cu ajutorul unui incalzitor electric, pana in momentul in care acestea se vor afla intr-un interval precis al temperaturii (de obicei intre 49 si 55 de grade Celsius). Apoi terapeutul plaseaza pietrele pe anumite puncte de pe spate. In timp ce punctele pot varia in functie de zonele de tensiune musculara si istoricul starii de sanatate a clientului, acestea sunt in general plasate de-a lungul ambelor parti ale coloanei vertebrale, in palme, pe picioare sau chiar intre degetele de la picioare. Incalzirea si relaxarea muschilor permit de asemenea terapeutului sa aplice o presiune mult mai profunda.
In timp ce multi terapeuti se folosesc de cunoasterea anatomiei pentru plasarea pietrelor, unii terapeuti de masaj vor plasa de asemenea pietrele pe puncte meridiane, pentru a echilibra din punct de vedere energetic, mintea si corpul. Folosirea de pietre calde pentru vindecare dateaza inca de atunci de cand nativii americani au incalzit pietre cu ajutorul focului pentru a usura dureri musculare sau alte tipuri de dureri. Terapia cu pietre calde moderna este creditata in Arizona, terapeutului Mary Nelson, care a dezvoltat LaStone Therapy. Masajul cu pietre calde a continuat insa sa evolueze, cu ajutorul multor terapeuti de masaj care ofera propriile versiuni ale masajului.
Beneficiile masajului cu pietre calde
Unii oameni gasesc caldura pietrelor fierbinti ca fiind una reconfortanta si destul de relaxanta. Masajul cu pietre calde este potrivit in special pentru persoanele care tind sa simta friguri. Este de asemenea potrivit pentru persoanele care au muschii tensionati, dar care prefera un masaj mai lent. Caldura relaxeaza muschii, permitand astfel terapeutului sa ii lucreze pe acestia folosind presiuni mai usoare. Cu toate ca exista o lipsa de cercetare cu privire la beneficiile masajului cu pietre calde, acesta este folosit pentru aceleasi lucruri pentru care sunt folosite si masajele clasice: anxietate, depresie, insomnie, osteoartrita, dureri de spate.
Este dureros?
Pietrele calde nu sunt aspre. Ele sunt netede si de obicei sunt mai mari in lungime. Pietrele sunt incalzite intr-un incalzitor electric, pentru ca temperatura sa poata fi controlata. In cazul in care simtiti ca pietrele sunt prea fierbinti, asigurati-va ca si terapeutul va sti imediat acest lucru.
La ce sa va asteptati in timpul unui masaj cu pietre calde?
Un masaj cu pietre calde poate incepe cu tehnici de masaj clasic, in scopul pregatirii tesutului muscular al corpului. Terapeutul poate pune pe masa doua randuri de pietre calde si pe care sa le acopere cu un prosop. Apoi acesta te va culca pe masa, astfel incat pietrele respective sa fie aliniate cu muschii care ruleaza in paralel cu coloana vertebrala. Pietrele calde pot fi plasate, de asemenea, pe picioare, abdomen, in palme, pe frunte sau chiar intre degetele de la picioare. Terapeutul aplica ulei de masaj pe corp. Tinand pietrele in palme, terapeutul foloseste miscari de alunecare pentru a le plimba pe acestea de- a lungul muschilor, adaugand presiune si caldura. Terapeutul va folosi de asemenea, miscari de masaj clasic pentru spate, picioare, gat si umeri, in timp ce pietrele vor fi lasate pe loc sau dupa ce acestea au fost eliminate. Durata unui masaj cu pietre calde poate fi cuprinsa intre 60 si 90 de minute.
Cine nu ar trebui sa faca un masaj cu pietre calde?
Daca aveti hipertensiune arteriala, diabet zaharat, boli de inima, varice, migrene, artrita, rani recente, zone ale pielii slabite sau inflamate, tumori, implanturi de metal sau luati unele medicamente care subtiaza sangele, atunci trebuie neaparat sa discutati cu medicul dumneavoastra inainte sa faceti un masaj cu pietre calde. De obicei, masajul cu pietre calde nu ar trebui sa fie facut de nimeni care nu are voie de a primi cel putin un masaj standard. De asemenea, discutati cu medicul dumneavoastra daca recent ati facut chimioterapie, radioterapie sau o interventie chirurgicala. Femeile insarcinate si copiii ar trebui de asemenea sa evite masajul cu pietre calde.
Pareri finale
Indiferent daca incercati masaj pentru prima data sau sunteti deja fan si interesat in a incerca ceva nou, discutati cu terapeutul cu privire la faptul daca sunteti potrivit pentru a putea primi un masaj cu pietre calde. In timp ce multi oameni gasesc caldura ca fiind una profunda si relaxanta si nu in ultimul rand, benefica pentru minte, corp si spirit, dumneavoastra doriti sa va asigurati ca este felul corect in care sa va recladiti trupul, mai ales atunci cand aveti o stare de sanatate precara sau sunteti ranit.
Cateva sfaturi suplimentare in ceea ce priveste masajul:
- Nu manca ceva greu inainte de masaj
- Spune-i terapeutului daca simti ca pietrele sunt prea fierbinti sau daca presiunea este prea intensa.
- Daca mergi pentru prima data la o clinica sau un centru spa, trebuie sa ajungi cu cel putin 10 minute inainte, pentru a completa formularele necesare. Puteti ajunge chiar si mult mai devreme, pentru a putea avea si cateva minute in plus de odihna si relaxare, intainte ca masajul sa inceapa.
Contents