Va facem invitatia sa va detasati corpul de stresul de zi cu zi, prin incearcarea unui masaj thailandez clasic, pe care il puteti gasi acum si in Bucuresti, in cadrul saloanelor noastre de masaj.

Incaperile noastre, specific amenajate, cu saltele speciale pentru masaj, cu ambianta feng shui, muzica traditionala, uleiuri aromatice, maseuze calificate, toate acestea pentru crearea unui mediu propice relaxarii dumneavoastra. Pentru cei care nu au incercat niciodata masajul thailandez va facem o descriere a acestui masaj, cu traditie milenara, pentru relaxarea profunda a mintii si a corpului dumneavoastra.

Masajul thailandez este tipul de masaj realizat foarte minutios, care se incepe cu talpile (se stie ca in talpi se afla punctele de energie) si urca pe picioare, dupa care pe coapse, pe spate, pe gat, pe maini, degete si se termina cu zona capului, masajul scalpului fiind foarte important, intrucat sunt multe terminatii nervoase in aceasta zona. Ca un masaj corporal complet de restaurare și revigorare, acest tratament miraculos ajuta la intinderea muschilor prin manipulare blanda si ritmica pentru calmarea diferitelor dureri.

Poate vi se va parea usor dureros acest masaj de relaxare, pentru ca in timpul sedintei se folosesc presari si apasari, trosniri ale tuturor inchieturilor, insa va rugam nu va speriati, la finalul sedintei va garantam ca va veti simti mai drept, veti avea o pozitie corecta si sanatoasa. Masajul thailandez reprezinta o terapie imprumutata din yoga, in cadrul careia articulatiile si muschii sunt manipulati usor, pentru un antrenament corporal complet.

Acest tip de masaj este recomandat pentru cei care doresc sa se bucure de o experienta unica, si deasemeni cine vrea sa scape de tensiunea musculară. Masajul thailandez este efiecient pentru oamenii care practica mult sport sau pentru cei care au o munca statica. Masajul thailandez, infatiseaza o terapie holistica, care reface echilibrul fizic si energetic si care faciliteaza eliberarea de tensiuni profunde acumulate de-a lungul zilei.

In cadrul unei sedinte de masaj thailandez bucuresti, maseuza isi va folosi degetele mari, palmele, antebratele, coatele, picioarele,genunchii și chiar gambele pentru a aplica o presiune placuta si pentru a va destinde corpul.

Thailandezii considera ca prin intermediul masajului se produce eliberarea durerii din fluxul nestingherit al energiilor vitale, prin tesuturile organismului. Principalul ”canal” pentru distribuirea acestor energii poarta denumirea de “Sen”, iar cei care cunosc cate ceva din medicina chineza recunosc repede că in timpul masajului, maseuza lucreaza in mod eficient de-a lungul meridianelor Qi ale corpului.

Cuvantului cheie pentru acest tip de masaj este apasarea, care reprezinta procesul utilizat pentru a stimula fluxul de energie Sen, si care duce la eliberarea blocajelor sau a punctelor problematice, cauzatoare de durere. Masajul se realizeaza intr-un mod minutios.

Fiecare canal Sen se apasa in mod repetat, urmand toate directiile, maseuza ajutandu-se de membre si de trunchi, miscarile schimbandu-se in mod constant. Fiecare muschi in parte va beneficia de atentia maseuzei, iar procesul va deveni pentru dumneavoastra ca si client extrem de relaxant.

Efectele unui masaj thai:

Thailandezii au recunoscut de foarte mult timp ca cele mai multe dureri si lipsa mobilitatii articulatiilor reprezinta rezultatul atrofierii musculare sub influența privarii de miscare.

Practic cele mai folosite tehnici de masaj thailandez pregatesc muschii pentru a ii intinde, prin cresterea permeabilitatii la fluxul energiilor Sen, iar miscarile utilizate vor ajuta muschii sa se intinda putin mai mult decat ar fi posibil fara ajutorul maseuzei terapeute.

Muschii se afla intr-o legatura directa cu creierul, iar tensiunea si spasmele musculare reprezentand un cerc vicios de evenimente ce implica muschii si organele senzoriale.

Cu cat este mai tensionată zona musculara, cu atat devine mai insuportabila durerea, iar creierul citeste acest lucru ca o contractie, deci inhibarea functiei muschilor duce la stagnare si la durere ca si rezultat.

Masajul thailandez efectuat regulat, intinde muschii pe lungimea lor de repaus normal, iar asta va duce la rasfatul creierului si oprirea contractiilor musculare. Rezultatul fina – tensiunea va disparea iar mobilitatea articulatiilor va fi restabilita.

Muschii reprezinta tinta maseuzei, care de altfel trateaza si tesutul conjunctiv fibros si circulatia slaba.

Va puneti intrebarea probabil, cum se simte un masajul thailandez?

Ei bine, spre deosebire de alte tipuri de masaj – finetea, ritmul si fluxul sunt primele trei cuvinte care ne vin în minte pentru a descrie acest tip de masaj.

Masajul nu se realizeaza in graba, nu exista miscari sau schimbari bruste de ritm si viteza.

In cadrul acestui tip de masaj, fiecare tehnica in parte se contopeste cu cealalta; va rezulta din asta o coregrafie perfecta a miscarilor si a tehnicilor folosite de catre o parte din maseuzele noastre foarte bine antrenate si care au calificare in acest tip de masaj.

Fiecare client care incearca masajul thai reactioneaza in mod diferit, insa cu siguranta, daca veti incerca acest tip de masaj, veti fi placut surprins de gradul de intindere a corpului dumneavoastra, cuprins de rigiditate. Astfel veti ajunge sa va simtiti relaxat, odihnit si veti da dovada de mult mai multa flexibilitate. Acest lucru aduce garantia ca veti reveni, pentru a putea sa va bucurati din nou, de acest miraculos masaj.

Exista o serie de beneficii ale masajului thai, cu un singur amendament – masajul trebuie sa fie facut de o maseuza calificata si invatata in tehnicile masajului thailandez.

Cu aceasta ocazie mentionam ca nu toate domnisoarele saloanelor noastre cunosc aceasta tehnica si recomandam sa intrebati receptionera care din domnisoare sunt specializate in masajul thailandez. Masajul thailandez aplicat cu regularitate te scapa de durerile musculare, de durerile de cap, de durerile din zona sciatica. Masajul thai, restabileste echilibrul si fluxul de Sen, fara sa mai intervina alte obstacole, pentru o sanatate vitala mai buna. Acest tip de masaj poate corecta si problemele emotionale, nu doar pe cele fizice.

Mai multe despre masajul thailandez:

 1. Pozitia podului

Masajul thailandez este de asemenea numit si masaj yoga thailandez, deoarece maseorul isi foloseste mainile, genunchii, picioarele si talpile pentru a te  pune in mai multe pozitii de yoga. Oamenii care incearca masajul thailandez spun uneori ca este ca si cum ai face yoga. Compresia musculara, mobilizarea articulara si presopunctura sunt de asemenea folosite in masajul thailandez.Masajul thailandez necesita educatie si formare profesionala de la un instructor calificat si trebuie efectuata numai de catre un maseor calificat in acest tip de masaj. Podul este o pozitie de masaj thailandez care intinde spatele si zona pieptului.masaj thailandez pozitia podului

 1. Apasarea spatelui

Apasarea spatelui este o alta pozitie folosita in masajul thailandez care are rolul de a intinde zonele umerilor si pieptului.masaj thailandez presarea spatelui

 1. Regele Cobra

Regele Cobra este o pozitie de masaj thailandez care are rolul de a intinde mijlocul si partea superioara a spatelui in timp ce se deschide zona pieptului si a umerilor.masaj tailandez regele cobra

 1. Pozitia Cobra

Cobra este o pozitie din masajul thailandez care are rolul de a intinde mijlocul si partea superioara a spatelui in timp ce se deschide zona pieptului si a umerilor.masaj tailandez pozitia cobra

 1. Pozitia Fluture

Fluturele este o pozitie din masajul thailandez care intinde ischiogambierii.masaj thailandez - pozitia fluture

 1. Rasucirea coloanei vertebrale in pozitia culcat

Rasucirea coloanei vertebrale in pozitia culcat este o pozitie de masaj thailandez care intinde spatele si banda iliotibiala.masaj thailandez - rasucirea coloanei vertebrale in pozitia culcat

 1. Statul pe umeri

Statul pe umeri este o pozitie de masaj thailandez care intinde spatele si muschii cvadriceps.masaj thailandez - statul pe umeri

 1. Pozitia plug

Pozitia plug este o pozitie de masaj thailandez, care are rolul de a intinde gatul si tendonul popliteal.masaj thailandez - pozitia plug

 1. Pozitia Peste

Pozitia Peste este o pozitie de masaj thailandez, care are rolul de a intinde partea din spate in timp ce deschide pieptul si umerii.masaj thailandez - pozitia peste

 1. Jumatate de lacusta

Jumatate de lacusta este o pozitie de masaj thailandez care intinde cvadricepsul si muschii psoas.masaj thailandez - jumatate de lacusta

 1. Rasucirea coloanei vertebrale

Rasucirea coloanei vertebrale este o pozitie de masaj thailandez care intinde fiecare parte a spatelui.masaj thailandez - rasucirea spatelui

 

Contents

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *