Terapia cu ventuze reprezinta o modalitate exotica de stimulare a nervilor meridieni ai corpului pentru tratarea durerilor cronice, astmului, depresiei, pentru combaterea celulitei si pentru intinerirea pielii faciale.ventuze cu flacara

Ventuzele cu flacara care se mai numesc si ventuze cu aplicare uscata, presupun crearea unei presiuni de aspirare a pielii cu ajutorul unui borcanel de sticla de forma rotunda. Acesta este incalzit iar pielea este trasa in sus, in interiorul borcanelului asezat cu gura in jos, direct pe piele. In cazul tratamentului umed cu ventuze masaj, pielea este ciupita inainte de a se crea vidul cu ventuza, ceea ce face sa existe unele pierderi mici de sange.

In mod traditional, ventuzele erau confectionate din bambus, dar azi cele mai multe sunt din sticla sau din silicon, lucru ce permite terapeutului sa vizualizeze starea pielii in timpul tratamentului. Se spune ca efectele ventuzelor se resimt pana la 10 cm adancime in tesuturi. Ventuzele sunt considerate de altfel o varianta a acupuncturii, dar exista unele diferente clare intre cele doua practici.

Originile ventuzelor: Ventuzele dateaza din anul 400 inainte de Hristos cand au fost pentru prima data mentionate intr-un manual de medicina naturista in China. Tratamentul este utilizat in principal pentru ameliorarea si vindecarea problemelor de astm, bronsita, tulburari gastrointestinale, depresie.

Beneficiile tratamentului cu ventuze

Se presupune ca ventuzele actioneaza prin puncte de presiune si ca stimuleaza meridianele nervilor deblocand sangele concestionat. Se spune ca orice pierdere de sange in timpul tratamentului umed cu ventuze reprezinta de fapt o cantitate de toxine eliminata din organism.

La ce sa va asteptati?

In timpul unei sedinte de aplicare a ventuzelor veti sta pe o masa. Terapeutul va poate unge pielea cu ulei. Apoi el va incalzi ventuzele care sunt de obicei rotunde, din sticla sau din silicon. Le aseaza rapid pe zonele moi ale corpului (pe spate sau pe abdomen). Ventuzele sunt lasate pe loc timp de cinci pana la zece minute. Asa se intampla in timpul unui tratament uscat cu ventuze.

In cazul tratamentului umed, lucrurile sunt oarecum similare, cu exceptia faptului ca pielea este usor ciupita in zonele ce urmeaza sa fie tratate pentru ca aspiratia sa fie si mai eficienta.

Trebuie sa stii ca masajul cu ventuze nu este foarte dureros, cu toate ca ciupiturile pielii in timpul tratamentului umed nu sunt atat de placute. Dar cei mai multi oameni considera ca masajul cu ventuze este extrem de reconfortant si relaxant. O sesiune dureaza aproximativ 30 de minute. Se poate face o data pe saptamana sau ori de cate ori este cazul.

Inainte de a va aseza pe masa pentru un tratament cu ventuze ar trebui sa comunicati terapeutului daca sunteti insarcinata, pentru ca acest lucru va influenta modul de plasare a ventuzelor.

Riscuri asociate

Din fericire, in comparatie cu multe interventii chirurgicale si medicamente farmaceutice, tratamentul cu ventuze nu implica efecte adverse sau riscuri. Cu toate acestea, este cunoscut faptul ca aplicarea ventuzelor lasa urme circulare pe zonele unde au fost asezate. Acestea pot dura pana la o saptamana, dupa care se vor estompa. De asemenea pielea se poate invineti. Din pacate echipamentele si ventuzele murdare sau nesterilizate pot provoca infectii ale pielii, mai ales in cazul tratamentului umed cand pielea este usor ciupita inainte de aplicarea ventuzelor. Cu toate acestea, in centrele de tratament cu ventuze exista o igiena corespunzatoare. Chiar si atunci cand oamenii opteaza pentru aplicarea ventuzelor acasa, ei au grija ca acestea sa fie curate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *