Tratament cu ventuze

Tratament cu ventuze

Daca esti racit si tratamentele obisnuite nu functioneaza, mai exista o solutie pentru tine. Ai auzit pana acum despre acest tratament cu ventuze? Probabil ca da, dar daca ai vazut cateva poze si nu ti-a explicat nimeni ce se intampla, probabil ca nu esti prea dornic sa il si incerci. Totusi, utilizarea de ventuze medicinale este o practica foarte veche si complet inofensiva, asa ca nu ai de ce sa iti faci griji. Singura temere poate sa apara daca vei merge la plaja, dar probabil ca mai poti amana putin acest moment.

Tratament cu ventuze

Terapia cu ventuze a fost utilizata si de chinezi, si de egipteni dar si de greci, iar utilizarea ei a continuat si in Evul Mediu european, ajungand in acest mod si in Romania. Acum, exista mai multe tipuri de ventuze masaj (de plastic, silicon), dar cele mai utilizate de specialistii in medicina alternativa raman acele ventuze medicinale din sticla.

Tratament cu ventuze – Cum functioneaza in raceala

Daca vrei sa incerci asa ceva, trebuie sa stii ca ar trebui sa te aderesezi unui expert, pentru ca un tratament cu ventuze de sticla realizat de un amator poate sa fie unul care nu doar ca nu ofera niciun rezultat, dar lasa in urma sa si consecinte neplacute.

Asadar, acum ca am depasit acest punct, sa vedem si ce se intampla. Aceste ventuze medicinale arata ca niste mici borcanele, iar ele sunt aplicate direct pe piele, in exclusivitate pe spate. Inainte, ele se pot si incalzi (lucru absolut necesar atunci cand practici terapie cu ventuze  de sticla), dar esential este ca in ele sa se formeze un vid sau semi vid de aer.

Odata aplicate pe spate, aceste ventuze terapeutice sunt lasate sa stea in jur de 15 minute inainte de a fi scoase. In acest timp, ele extrag aerul, pe piele ramand in urma lor niste vanatai rotunde. Totusi, acestea sunt foarte diferite de vanataile obisnuite, chiar daca si ele distrug vasele de sange superficiale din locurile respective. Diferenta consta in lipsa durerii in cazul aplicarii corecte a ventuzelor medicale, insotita si de o crestere a circulatiei sanguine in zonele respective. Iar cresterea circulatiei aduce cu sine si tonifiere, deconcestionare si drenare.

Istoriile populare spun ca urma lasata de ventuze indica afectiunea de care suferi, iar specialistii tind sa le dea dreptate. In plus, desi par sa fie periculoase, acumularile de lichid si chiar cele de sange sunt normale, acestea indicand eliminarea toxinelor din organism.

Daca te gandesti sa iti cumperi un astfel de tratament alternativ, trebuie sa stii ca pretul unor ventuze medicinale nu este foarte mare (in jur de 40 de lei pentru un set de 12), dar este esential sa te adresezi unui expert pentru a invata ce sa faci. O alta informatie importanta este legata de contra-indicatii, pentru ca si acestea exista.  Ventuzele nu se recomanda in timpul sarcinii, dar nici in cazul unor afectiuni precum dermatite, probleme cardiace, lencemie sau piele hipersensibila. Dar pentru o raceala incapatanata sau chiar pneumonie, ventuzele medicale sunt o idee interesata care poate sa fie incercata de cei interesati de metodele alternative de tratament.