Cand vorbim despre masaj cu ventuze ne putem referi la doua tipuri de terapii. Prima se refera la masajul cu ventuze silicon care are ca scop eliminarea celulitei, a doua se refera la masajul cu ventuze medicinale pentru calmarea durerilor, tratarea racelilor sau altor afectiuni.

Ce este un masaj cu ventuze?

Vom incepe cu inceputul.

Ventuzele sunt folosite de mii de ani pentru tratarea afectiunilor musculare, a racelilor, problemelor pulmonare, a diferitelor afectiuni ale pielii, dar si pentru relaxare, imbunatatirea imunitatii si multe altele. Pentru prima data despre ventuze si terapia prin masaj cu ventuze s-a vorbit in China si Egipt.

Masajul cu ventuze se refera la o practica straveche de origine chineza, in care pe piele se asezau niste pahare ca niste cupe, cu gura in jos. Presiunea din ventuze masaj este redusa prin schimbarea caldurii din interior sau prin scoaterea aerului. In acest mod pielea si stratul muscular superificial sunt trase in interiorul ventuzei si mentinute acolo.ce sunt ventuzele masajChinezii zic ca masajul cu ventuze poate regla nivelul Sangelui si nivelui Qi-ului. Este foarte util pentru eliminarea unor elemente ca Vant, Frig, Umezeala si Caldura. Ventuzele ajuta la circulatia Sangelui si a Qi-ului, deschide porii din piele, lucru ce duce la eliminarea agentilor patogeni si toxinelor din aceasta zona.

Aspectul esential al terapiei cu ventuze sta nu doar in tragerea sangelui in ventuze, ci si in eliminarea substantelor toxice de pe suprafata pielii dar si din interiorul acesteia.

In timpul terapiei de masaj cu ventuze, functionarea vaselor sangvine in musculatura se activeaza ca raspuns la stimularea vaselor capilare subcutanate.

Expansiunea vaselor de sange faciliteaza fluxul de sange si are ca un efect remarcabil in eliminarea sangelui congestionant. In acest mod masajul cu ventuze este esential pentru un flux limfatic mai bun.

S-au facut mai multe cercetari si teste, care au scos la iveala faptul ca ventuzele pot afecta corpul pana la 10 cm in adancime, ceea ce este uimitor. Asta inseamna ca in acest mod se ajunge rapid la activarea sistemului limfatic, la eliminarea blocajelor ce pot aparea la nivelul colonului, la activarea si curatarea venelor, arterelor si capilarelor.

Acest lucru creeaza un tratament eficient in mai multe situatii, cum ar fi:

  • umar rigid,
  • artere rigidizate,
  • reumatism articular
  • sau alte tulburari de gastroenterita cronica.

Masajul cu ventuze este deosebit de eficient pentru tratarea unor boli ale aparatului circulator si respirator, pentru afectiuni ale pielii, paralizie faciala, slabiciune a muschilor, tensiune arteriala ridicata si raceli comune.

Pentru ca ventuzele se aplica la temperatura camerei, nu mai este valabila recomandarea de a scoate aerul rece din canale, cel putin in cazul ventuzelor stationare. Pe masura ce se misca ventuzele pielea este masata foarte bine, mai ales daca se foloseste in timpul sedintei un ulei de incalzire ca si lubrifiant.

Tratamentul cu ventuze este bland pentru ca lubrifiantul permite ventuzei sa alunece usor fara sa cauzeze vanatai. Cu toate acestea, in urma tratamentului se vor observa mici urme de roseata care vor ramane pe piele, datorita pozitiei fixe a ventuzelor. Roseata care apare este de fapt sangele pus in miscare, care este mutat spre suprafata pielii, pe masura ce toxinele sunt eliminare din organism. Cu cat aceasta roseata este mai pregnanta, cu atat exista mai mult sange antrenat in miscarea masajului.

Masaj cu ventuze – eficient si sigur

Sistemul limfatic are doua functii: de imunitate si de asigurare a echilibrului lichidului din corp. El ajuta organismul sa elimine toxinele de la nivelul celulelor si sa indepateze proteinele moarte din spatiile dintre tesuturi. Spre deosebire de sistemul cardiovascular, sistemul limfatic nu are o pompa la baza, ceea ce insemna ca trebuie sa fie stimulat.

Ventuzele pot fi folosite pentru masaj cu ventuze anticelulitic, oferind rezultate exceptionale, putand fi prinse oriunde pe corp, indiferent de forma suprafetei. Maseurul stabileste individual cu clientul nivelul de suctiune din timpul consultatiei, astfel incat tratamentul sa fie complet lipsit de durere si adaptat pragului de durere al fiecarui om in parte.

masaj cu ventuze

Cum se realizeaza un masaj cu ventuze

Felul in care masajul este realizat depinde de dimensiunea ventuzei; cele mai mari se pozitioneaza pe zonele cu mai multi muschi si articulatii, in timp ce cele mai mici sunt potrivite pentru zonele mai sensibile. De cele mai multe ori, aceste ventuze masaj se folosesc pe spate, insa, daca masajul are scop cosmetic (de exemplu, daca este anti-celulitic), ventuzele pot fi amplasate si pe fese, coapse sau brate.

Cu mainile incalzite, maseurul freaca usor ulei in corp pentru ca ventuzele sa poata fi repozitionate usor, fara sa provoace durere. In continuare, aceste ventuze silicon sunt prinse de piele, prin formarea de vacuum, pentru a masa trupul, fiind miscate usor in miscari care copiaza modelul unui masaj pentru tesuturile adanci.

Ca tratament preventiv, ventuzele ar trebui sa fie aplicate cel putin o data pe saptamana. Vizitele regulate te pot ajuta sa ramai sanatos timp de ani de zile, din moment ce masajele iti vor mari nivelul de imunitate, vor imbunatati circulatia sangelui si limfatica si pot sa trateze o gama variata de probleme ale incheieturilor, durerilor de muschi si chiar inflamatiile si infectiile. Aceste ventuze masaj sunt ideale pentru indepartarea tuturor blocajelor de energie si pot sa acorde alinare si o calmare a mai multor tipuri de afectiuni, energizand si incalzind zonele necesare ale trupului.

Cand ventuza este amplasata pe o anumita parte din corp, nivelurile de energie sunt reechilibrate in zonele afectate; de cele mai multe ori, este vorba despre muschi tensionati sau incheieturi dureroase. Masajul ofera un sentiment de liniste interioara si de relaxare completa, fiind perfect pentru cei care sufera de stres, care muncesc prea mult, au un stil de viata sedentar sau practica exercitii intensive si obositoare.

Ventuzele au si aplicatii cosmetice, actionand ca tratamente anticelulita si limfatice. Un masaj cu ventuze stimuleaza circulatia, ajuta corpul sa elimine produsele toxice din metabolism, avand posibilitatea de a ajuta foarte mult procesul de detoxifiere. Din moment ce rata metabolismului este crescuta, nivelurile de grasime scad corespunzator.

Durata de timp pe care o poate avea un astfel de tratament poate sa varieze foarte mult, de la 25 de minute pe zi si pana la 50 de minute pe zi, in general. Durata unui masaj cu o ventuza nu ar trebui sa depaseasca 20 de minute, cu o perioada de cinci minute in care aceasta actioneaza, urmata apoi de 15 minute de relaxare a pielii. Aceasta perioada de tratament include prepararea pentru masaj, urmata de tratamentul in sine si apoi o scurta perioada de repaus care urmeaza dupa executarea tratamentului.

Acest tratament cu ventuze nu se recomanda in cazul femeilor gravide sau la menstruatie ori in cazul persoanelor cu tumori, vene varicoase, presiune arteriala ridicata, boli infectiose, boli de piele, hematoame sau epilepsie.