Toate doamnele si domnisoarele s-au confruntat si se confrunta si in prezent cu celulita, aceasta afectiune de ordin estetic si nu mai este, de ceva timp, un subiect considerat “tabu”. Cand vine vorba de CUM se poate interveni, aici se poate crea multa confuzie si se ridica multe semne de intrebare. Celulita este o problema ce poate sa apara de la varsta adolescentei, pe la 16 ani, odata cu explozia hormonala, fapt care poate avea o serie de consecinte de ordin emotional, psihologic sau social, dar de cele mai multe ori un tratament anticelulitic adecvat poate rezolva multe din probleme.

tratament anticelulitic

Ce trebuie sa stii despre celulita

In jurul acestui subiect extrem de delicat, cum e celulita, s-au dezvoltat foarte multe teorii si ipoteze care incearca sa explice motivele care duc la aparitia “cojii de portocala”. In ceea ce priveste recomandarile, specialistii nu au oferit foarte multe optiuni in acest sens.

Circula ideea conform careia celulita s-ar forma in urma acumularii de kg in plus, persoanele supraponderale fiind asociate cu aceasta problema. Insa, studiile spun ca nu este o conditie ca excesul de kg sa cauzeze celulita. O dovada in acest sens ar fi aceea ca si femeile normoponderale, care au o anumita silueta, s-au plans, in repetate randuri, de prezenta “cojii de portocala”.

De ce apare “coaja de portocala”?

Printre principalele motive pentru care apare celulita, se numara urmatoarele:

  1. Arhitectura celulelor de grasime
  2. Structura tesutului format din colagen si elastina. Conform studiilor care s-au facut, aceasta structura este extrem de inflexibila, iar in cazul in care o persoana acumuleaza kg in plus, celulele adipoase se umfla si grasimea exercita o presiune pe acel tesut format din elastina si colagen, iesind, practic, prin orificiile sale. Din cauza acestui process, apare acel aspect “in valurele” de la suprafata pielii; aspectul de “coaja de portocala”.
  3. Excesul de estrogen din organism, unul dintre hormonii feminin
  4. Sedentarismul
  5. Factorii genetici
  6. Anumite medicamente, cum ar fi anticonceptionalele
  7. Consumul de tutun
  8. Alcool in exces
  9. O cantitate prea mare de sare

Tipuri de celulita intalnite la femei

Exista doua tipuri de celulita si anume:

  • Celulita dura – aceasta forma poate sa apara la persoanele care fac, in mod obisnuit sport, deci au un stil de viata activ. In cazul lor, pe structura musculara se depun depozitele de grasime. Acest tip de celulita este mai putin vizibil, fiind mai dificil de indepartat.
  • Celulita moale – aceasta forma este cea mai inestitica dintre cele doua. De asemenea, are tendinta de a se extinde pe suprafete mult mai mari din corp. Spre deosebire de celulita dura, in cazul celulitei moi, grasimea nu este atasata de masa masculara. Acest aspect ar avea drept consecinta acel aspect flasc al segmentelor corporale, lipsite de fermitate si contur bine definit.

Primul Pas pe care tu trebuie sa il faci…

Pentru a avea sorti de izbanda in lupta cu celulita, acest inamic al frumosului, trebuie, in primul rand sa adopti un stil de viata sanatos. Iti prezentam, in cele ce urmeaza, ce implica un stil de viata optim si echilibrat, dar si alte solutii care sa te ajute in lupta cu acest inamic al frumusetii tale.

Tratament anticelulitic pentru reducerea celulitei, considerat eficient

  1. Fa sport! Este adevarat faptul ca activitatea fizica, exercitiile efectuate zilnic pot avea un cuvant greu de spus in prevenirea depunerilor de grasime. De asemenea, prin sport elimini apa acumulata in tesuturi, dar si toxinele. In fond, asta si e celulita: toxine, apa si grasime. Tu poti alege sa faci ce activitate fizica iti place. Important este sa faci! Urca scarile, mergi pe jos, inoata, mergi cu bicicleta! Poti apela si la serviciile unui instructor de aerobic sau fitness, daca vrei rezultate mai rapide .
  2. Redu grasimile alimentare! Este important ca dieta ta sa fie saraca in asemenea grasimi animale, fiind mai indicat sa alegeti alimente pe care sa le fierbeti sau sa le preparati la cuptor sau la aburi.
  3. Apeleaza la un tratament anticelulitic cu sare! Acest tip de tratament anticelulitic ar avea un impact pozitiv asupra tesutului conjunctiv din zonele cu celuita. Masajul este indicat sa il faci atunci cand faci dus, cand porii sunt deschisi si pielea este umeda. Dupa ce ai efectuat masajul, cu miscari blande, te clatesti bine, urmand sa aplici o crema hidratanta dupa ce te usuci.
  4. Fa-ti impachetari cu musetel si argila! Aceste ingredinte au rolul de a mari elasticitatea pielii si de a preveni inflamatiile. Cum se procedeaza? Amesteca pudra de argila cu extractul de musetel cald pana se transforma intr-o pasta omogena pe care o poti aplica pe zonele afectate. Lasa sa actioneze pret de 20-30 de minute, dupa care te poti clati cu apa calda.
  5. Include in ritualul tau saptamanal un tratament anticelulitic! Asa cum stii, este extrem de popular in randul celor care vor sa scape de celulita! Acest tip de masaj este de doua feluri:
    • Manual – fiecare zona afectata se meseaza cu miscari circulare si cu o anumita presiune
    • Cu vacuum – acest tip de masaj se realizeaza cu ajutorul ventuzelor . Este bine sa stii ca inainte de aplicare, pielea trebuie foarte bine hidratata. Un tratament anticelulitic cu ventuze masaj are rolul de a activa limfa, eliminand astfel, toxinele si apa din organism. De asemenea, ventuzele activeaza si circulatia sangelui, aducand mai mult oxigen in zona in vare sunt aplicate.

Deci, un tratament anticelulitic sub forma de masaj este extrem de eficient in lupta cu grasimile! Realizat corect, iti va aduce rezultatele pe care le doresti. Poti folosi si anumite uleiuri si creme special create pentru reducerea aspectului de „coaja de portocala”. Cateva exemple de plante pe care ar trebui sa le contina aceste creme , pentru a fi sigura de efecte foarte bune ar fi:

      • Iunuparul
      • Salvia
      • Grapefruit-ul
      • Lamaia
      • Chiparosul
      • Rozmarinul
      • Levantica

Ce ar trebui sa mai contina aceste creme speciale?

Este necesar ca in aceste produse cosmetice sa existe o serie de subtante speciale , cum ar fi:

      • Proteine – tonifica pielea si redic umflaturile de pe suprafata pielii
      • Ceai verde – un puternic antioxidant
      • Vitaminele A, E, C – care lupta cu efectele radicalilor liberi
      • Cafeina – care stimuleaza circulatia sangelui si distruge celulele grase
      • Retinoizi
      • Alge – elimina toxinele din corp
      • L-carnitina – acesta este un aminoacid special care are ca efect accelerarea metabolsimului
      • aminofilina

Trebuie sa stii, de asemenea, ca un alt efect al unui tratament anticelulitic este acela de a creste productia de colagen si elastina din tesuturi; un motiv in plus de a apela la aceasta minunata tehnica.

Exista dezavanteje ale acestui tratament anticelulitic?

Conform specialistilor, se pare ca da. Astfel, inainte de a apela de aceasta procedura este necesar sa stii ca:

      • Poate fi dureros, din cauza presiunii care se exrecita pe piele
      • Necesita o forta semnificativa pentru a avea impact mare asupra eliminarii grasimilor
      • Pot sa apara vanatai, daca apelezi la un tratament anticelulitic cu ventuze silicon
      • E nevoie de timp indelungat si de rabdare pentru a vedea rezultatele dorite
  1. Fa-ti impachetari anticelulitice! Ceea ce trebuie sa stii despre aceste impachetari este ca ele inseamna de fapt, o invelire cu benzi din plastic sau cauciuc a zonelor „cu probleme”, dar doar dupa ce acestea au fot intens hidratate cu creme si lotiuni speciale. Timpul indicat pentu o actionare eficienta este de 30 de minute. Ce se intampla in timpul acestor impachetari? Fluidele care exista in exces sub pielea ta, ies practic la suprafata prin procesul transpiratiei. Are loc, asadar, o „purificare” a pielii, o detoxifiere a acesteia. Aceste impachetari le poti realiza si singura, acasa. Iar dupa cateva saptamani, vei putea observa o imbunatatire a aspectului corpului tau.
    • Dezavantaj al acestei proceduri – poate avea loc o deshidratare prea rapida a organsimului, prin eliminarea apei. Deci, mare grija cand apelezi la aceste impachetari!
  1. Mananca varza! Da, varza este un aliat puternic atunci cand te lupti cu celulita! De ce este recomandata? Pentru ca te ajuta sa elimini toxinele din organism si sa arzi mai repede gresimile depuse. Poti manca aceasta leguma in ce cantitate doresti, pentru ca este un aliment sarac in calorii si bogat in vitamine si minerale.
  2. Bea un cocktail! Nu vorbesc de alcool, ci de o combinatie minunata din afine, capsuni si lapte batut. Este cunoscut rolul fructelor de padure in arderea grasimilor si in consolidarea tesutul conjunctiv. Laptele batut este o sursa ideala de proteine, acestea fiind caramiziele din care sunt formati muschii tai! Deci, e o combiatie ideala pentru corp!
  3. Executa un masaj, pe uscat! Acest tratament anticelulitic ar trebui sa il incluzi in ritualul tau zilnic de infrumusetare. Trebuie sa stii ca exista mai multe tipuri de masaj uscat si anume:
    • Prin mangaiere! Nu e o gluma, chiar are efecte! Acest tip de tratament anticelulitic se realizeaza pe toata suprafata corpului cu palma sau cu degetele. Miscarile pe care le executi trebuie sa fie lungi si indreptate spre zona pieptului.
    • Prin frictionare – acesta se efectueaza mai mult utilizand degetele, si mai putin toata palma. Miscarile pe care le faci trebuie sa fie in profunzime pentru a detensiona musculatura si pentru a elimina apa si toxinele existente sub piele. Miscarile pot fi atat lente, daca urmaresti doar relaxarea, dar pot fi si  energice, daca vrei sa se produca un impact semnificativ asupra „cojii de portocala’’.
    • Ciupeste-te! Ciupiturile trebuie realizate in acele zone din corp unde exista un strat suficient de gros de tesut, tocmai pentru a nu avera dureri in timp ca faci asta. Este important ca inainte sa incepi sa te ciupesti, sa incalzesti zona respectiva.
  1. Impacheteaza-te cu alge marine! Marea te poate ajuta in lupta cu inestetica „coaja de portocala” , oferindu-ti in acest sens bineunoscutele alge. Aceste plante sunt bogate in nutrienti care vor avea un impact pozitiv asupra pielii tale, eliminand “deseurile” ce s-au acumulat sub aceasta. De asemenea, vei observa o imbunatatire a aspectului pielii tale, ea devenind mai neteda si mai stralucitoare!
  2. Renunta la zahar! Chiar daca sunt gustoase, dulciurile care exista astazi in comert sunt pline de zahar si, daca le vei consuma in mod frecvent, nu vei observa o imbunatarire a aspectului pielii tale ci, dimpotriva. Indicat ar fi sa le inlocuiesti cu fructe proaspete. Insa, sa fii atenta si la cantitatea de frructe pe care alegi sa o consumi zilnic!! Fructele contin si ele fructoza, acea substanta asemanatoare zaharului si, consumata intr-o cantitate mare, vor duce la kg in plus! Deci, toate cu masura!
  3. Iesi afara si plimba-te! Sedentarismul nu te va ajuta sa ai corpul pe care ti-l doresti si, din acest motiv, trebuie sa te misti cat mai mult! Extrem de benefice sunt plimbarile in aer liber asa ca, plimba-te cat mai des sau ori de cate ori programul iti permite! Iti vei pune in miscare sangele, vei accelera metabolismul si te vei simti foarte bine!
  4. Consuma multa vitamina C! Aceasta vitamina se gaseste, de obicei in fructe, cum ar fi, lamai, portocale, grapefruit , kiwi si altele asemenea. De asemenea, o alta sursa bogata in vitamina C este patrunjelul. Se afirma chiar ca ar avea o cantitate mai mare de vitamine C decat citricele. Asa ca, de cate ori ai ocazia, poti introdece aceasta planta in salata pe care obisnuiesti sa o consumi. Printre efectele vitaminei C se numara:
    • Creste elasticitatea pielii
    • Fortifica tesutul conjunctiv
    • Ofera stralucire pielii
  1. Introdu in dieta ta cartofii! Dar sa ai grilja la modul lor de preparare! Pentru a te putea bucura de toate beneficiile sale, trebuie fie sa ii fierbi, fie sa ii mananci copti. Niciodata prajiti sau sub forma de chipsuri! Cartoful este o sursa bogata in potasiu, substanta care ajuta la eliminarea toxinelor si a lichidelor din organism.
  2. Exfoliaza-te! Trebuie sa stii ce exfolierea este deosebit de importanta daca vrei sa reduci aspectul de coaja de portocala. Aceasta exfoliere o poti face fie acasa, fie intr-un salon de specialitate. Daca optezi pentru exfolierea acasa, poti face asta folosind un scrub format din zat de cafea si ulei de masline, de exemplu. Este cunoscuta eficienta cofeinei in lupta cu celulita. Deci, atunci cand faci baie si porii sunt deschisi, poti folosi o asemenea pasta care sa elimine celulele moarte de la suprafata pielii. Trebuie sa ai grija ca miscarile pe care le faci sa fie potrivite, nici prea blande, dar nici prea dure, pentru a evita lezarea pielii.
  3. Mananca cat mai multa ceapa! In ciuda mirosului sau deranjant, trebuie sa stii ca aceasta leguma face adevarate miracole pentru pielea ta, fiind bogata in calciu, magneziu si fier. Aceste substante „topesc”, practic, grasimea subcutanata.
  4. Consuma alimente bogate in acid salicilic! S-a demonstrat faptul ca acidul salicilic ar avea un rol de prevenire in formarea tesutului adipos, eliminand acel aspect de „coaja de portocala”. Il poti gasi in mei sau in unii aditivi alimentari.
  5. Fa dusuri cu apa rece si calda! Se pare ca alternarea apei reci cu cea calda, are un rol benefic asupra pielii, tonifiind-o si imbunatatind circulatia sangvina. Poti face aceste dusuri la finalul imbaierii, dupa care poti aplica o crema sau un ulei anticelulitic.
  6. Ai grija de intestinele tale! Daca vrei sa ai o piele frumoasa , trebuie sa stii ca o afectiune care poate avea un impact negativ asupra acesteia este constipatia. Poti preveni aparita acesteia printr-un consum de alimente bogate in fier, in special. Sunt importante, in acest sens, si celelalte vitamine si minerale. Si nu uita sa bei multa apa, pentru aceelerarea metabolismului!
  7. Redu depozitele de grasimi! Conform specialistilor, depozitele de grasimi care se gasesc sub piele pot fi diminuate printr-o reducere locala a hidratarii. In acest sens, este indicat sa se consume tinctura din frunze de mesteacan. Poti face o cura timp de patru saptamani si poti consuma cate o cana din acest ceai intre mese. Nu este indicat sa depasesti aceasta perioada! Mesteacanul , mai precis frunzele acestuia te vor ajuta sa elimini toxinele din corp si sa obtii acea piele neteda pe acre ti-o doresti.
  8. Mananca multe legume si fructe! De ce? Tocmai din cauza prezentei unei game largi de vitamine si minerale (Vitaminele A, B, E, Zinc, Seleniu etc), care te vor ajuta sa elimini depozitele de grasime si toxine de sub piele. In plus, te vei putea bucura de o piele frumoasa, neteda si stralucitoare!
    • Surse de vitamine si minerale
    • Vitamina A – oua , lapte
    • Vitamina E – legume , somon, masline
    • Seluniu – susan, ton
    • Zinc – soia, ciuperci, fructe de mare, carene de pui sau de curcan
    • Vitamina B – banane, oua, cereale integrale (nu cele cu zahar!) sau carne slaba
  1. Ai grija la stres! Nu este usor sa gestionezi problemele cu care te poti confrunta zilnic si stim ca sunt multe. Toate emotiile negative cum ar fi, anxietatea, tristetea, furia  si altele asemenea nu fac decat sa secrete acei hormoni de stres, cum ar fi cortizolul, al carui principal efect este sa modifice modul in care functioneaza organismul. Toate tulburarile biochimice care au loc din cauza stresului vor duce la acumulare de kg in plus. Si, in prezenta stresului, atunci cand nu stii cum sa il gestionezi , exista tendita sa apelezi la zahar, tocmai pentru a te simti „mai bine”. Singurul efect al dulciurilor consumate pe fond emotional nu va fi decat acela de crestere a frustrarii si numultumirii. Deci, ai mare grija la ce si cat consumi! Alege sa ai grija de tine!

Ce sa NU mananci, daca vrei sa scapi de celulita!

Este deosebit de important sa renunti la anumite alimente, daca vrei sa ai corpul pe care ti-l doresti. Astfel, ar fi bine sa scoti din dieta ta urmatoarele alimente:

  • Alcoolul – bogat in calorii si toxic pentru ficat
  • Fast-food-ul, tot ceea ce inseamna mancare procesata si aditivi
  • Cofeina
  • Carnea bogata in grasimi
  • Anticonceptionalele sau diureticele

Tratament anticelulitici si masuri pe care le mai poti lua in lupta impotriva celulitei

Mai exista o serie de tratamente pe care tu ar trebui sa le cunosti in acest sens. In cele ce urmeaza, iti vom prezenta o serie de tratamente la care poti sa apelezi:

  1. Lipomasajul – acest tratament anticelulitic are la baza folosirea unor aparate speciale care se aseaza pe zona afectata de celulita. Practic, se aspira un fragment din piele si se maseaza, tocmai pentru a distruge celulele grase. De asemenea, in urma acestui tratament se elimina si toxinele, sunt indepartate si resturile de colagen, pielea ramanand frumoasa si neteda.
  2. Endermologia – aceste aparate actioneaza intr-un mod asemantor cu masajul manual. Reprezinta o tehnica noninvaziva, care se bazeaza pe acel vacuum, procedeu in care pielea este prinsa si masata zona cu zona. Aparatele sunt prevazute cu o serie de role care preseaza tesutul subcutanat. Efectul este acela de intensificare a circulatei sangelui, aducandu-se mai mult oxigen in zona afectata. Durata unei asemenea sedinte poate varia intre 30 si 45 de minute.

Avantejele acestui tratament anticelulitic

    • Detoxifiaza
    • Exfoliaza pielea

Dezavantaje

    • Numarul mare de sedinte necesar pentr ua vedea rezultate
    • Este mai costisitor decat celelalte proceduri cunoscute
    • Efectele dureaza intre 6 si 12 luni
    • Este necesara o intretinere adecvata si permanenta
    • Pot sa apara vanatai pe piele in urma unor asemenea sedinte
  1. Mezoterapia – aceasta tehnica are la baza injectatea unor substante speciale care au rolul de a „topi” bulele de grasime din piele. Aceste substante au ca ingredinte speciale mai multe vitamine si minerale, medicamente sau solutii anestezice. Se pot aminti aici
    • L-carninina
    • Lidocaina
    • Aminofilina
    • Acidul hialuronic

Avantejele acestei tehnici

    • Se poate aplica in orice parte afectata de celulita
    • Extrem de eficienta in distrugerea grasimii subcutanate
    • Grasimea este indepartata pentru totdeauna. In acest caz conditia esentiala este ca persoana sa nu se ingrase

Dezavantejele tehnicii

    • Mezoterapia prezinta si o serie de dezavantaje, cum ar fi:
    • Se poate instala durerea
    • Pot sa apara vanatai pe piele
    • In cazul in care solutia ajunge in interiorul muschiului se poate forma un granulom, un nodul care are dimensiuni reduse. Acesta poate sa dispara dupa aproximativ doua sau trei saptamani.
    • Tratamentul este dificil de aplicat pe suprafete mari ale corpului
    • Nu exista studii care sa confirme ca ar avea vreun impact semnificativ asupra „cojii de portocala”
    • „Cocktail-ul” de substante utilizat paote diferi de la un medic la altul
  1. Lipoliza – scopul acestui tratament este de a elimina depozitele de grasime. Uneori, se confunda cu cealalta procedura, si anume cu mezoterapia. In cazul lipolizei, injectarile se realizeaza subcutanat , iar amestecul ulilizat are ca ingredient principal fosfatidicolina. Ceea ce trebuie sa stii despre acesta metoda este faptul ca este necesar un numar de 6 sedinte pentru a vedea rezultatele mult dorite.

Avantajele tehnicii

    • Speciliastii din domeniu afirma faptul ca lipoliza se realizaeza fara riscuri , iar pacienta nu resimte durerea in timpul sedintei

Dezavantajele lipolizei

Nu se stie exact daca aceasta procedura ar avea vreun impact asupra grasimii de sub piele, acea grasime aflata imediat sub aceasta, asta pentru ca ea are impact mai mult asupra celei aflate mai in profunzimea tesuturilor. Pot, de asemenea, sa apara anumite reactii alergice.

  1. Tratament anticelulitic cu ultrasunete

Ceea ce trebuie sa stii despre ultrasunete este ca acestea sunt utilizate nu numai in tratarea aspectului „cojii de portocala”, ci si pentru alte probleme cum ar fi luxatiile, inflamatia, dureri in anumite zone din corp sau in bursite. Terapia cu ultrasunete este o terapia mai noua si are la baza principiul termoactiv. Ele transmit valuri de o frecventa inalta, valuri care creeaza vibratii la nivelul pielii. Se produce un efect de incalzire care intra in profunzimea tesuturilor. De asemenea , sangele coboara in acea zona, iar grasimile si toxinele existente sunt colectate. Ceea ce mai trebuie sa stii despre aceasta terapie, daca te decizi sa apelezi la ea, este ca va fi necesara o lunga perioada de recuparare , ea durand chiar cateva zile. Si, important, orice tratament anticelulitic trebuie insotit de o dieta echilibrata si mult sport!

  1. Terapia VelaSmooth

Aceasta este recent intrata in gama de tratament anticelulitic. Este o metoda ce combina, in mod ideal lumina laser, radiofrecventele bipolare, lumina infrarosie cu un masaj realizat in profunzimea tesuturilor. Lumina infrarosie are rolul de a incalzi pielea si de a creste elasticitatea, in timp ce radiofrecventele aduc caldura in zona depozitelor de grasime. Pielea afectata cu celulita este foarte bine masata, in profunzimea ei, utilizand, in acest sens, atat rolele, cat si vacuum-ul. Efectul acestei tehnici este de eliminare a grasimii subcutanate. Ceea ce vei putea observa , in cazul in care vei apela la o asemenea metoda , este forma mai definita a segmentelor corporale, prin reducerea grasimii din aceste zone. Un asemenea tratament se desfasoara pe o perioada de 6 saptamni, fiecare sedinta durand aproximativ jumatate de ora.

Dezavantajele acestui tratament anticelulitic

    • Acest tratament anticelulitic poate produce dureri
    • Pot sa apara vanatai in urma unei sedinte de acest fel
    • Rezultatele care se obtin nu sunt permanente
    • Nu s-au realizat cercetari care sa confirme eficienta acestui tratament anticelulitic
  1. Terapia VelaShape

Aceasta terapie are la baza folosirea unui aparat special, care combina masajul realizat mecanic cu un tratament anticelulitic cu vacuum, lumina infrarosie si radiofrecventele bipolare. Acest tratament anticelulitic are impact asupra metabolismului si a limfei, distrugand stratul de grasime aflat sub piele. In timpul unei asemenea sedinte, tesuturile se incalzesc atat la suprafata, cat si in profunzime. Sunt necesare patru sedinte pentru a vedea rezultate optime, iar la doua, trei luni, procedeul trebuie repetat pentru a nu se pierde rezultatele.

  1. Terapia Lipolaser

Asa cum se poate observa si din denumirea sa, pentru combaterea celulitei este folosit, in acest caz, laserul. Acesta actioneaza pe zonele afectate , prin incalzirea celulelor grase de sub piele pana in momentul in care ele de desprind de pe tesuturile conectoare. Dupa ce se desprind, celulele sunt extrase chirurgical. Acest tratament anticelulitic cu laser poate fi folosita impreuna cu liposuctia, pentru a avea rezultate cat mai bune. Ceea ce trebuie  sa mai stii despre un tratament anticelulitic cu laser este ca ea nu produce durere celei care apeleaza la aceasta metoda de infrumusetare. Pentru a te putea bucura de rezultatele  terapiei cu laser, sunt necesare pana la 10 asemenea sedinte.

Avantajele acestei proceduri

    • Acest tratament anticelulitic nu este dureroasa
    • Este neinvaziva
    • Perioada in care pacienta se recupereaza este minima.

Dezavantaje identificate

    • Rezultatele care se obtin in urma acestui tratament anticelulitic nu au un caracter permanent
    • Efectele apar doar daca se tine cont si de alte aspecte, cum ar fi o dieta echilibrata si un program de exercitii fizice.

Metode chirurgicale pentru tratarea „cojii de portocala”

In combarerea acestui fenomen inestetic, care afecteaza pielea,  exista o serie de proceduri de ordin chirurgical si anume:

  1. Lipoliza cu laser – acest tratament anticelulitic implica introducerea unui laser ce contine fibre optice, prin anumite incizii facute la nivelul tegumentului, scopul fiind „arderea” grasimii.
  2. Liposuctia – este acel procedeu prin care are loc aspiratia celulelor grase
  3. Lifting-ul zonei inferioare a corpului – aceasta se refera la extragerea unei zone de piele din portiunea bdomenului, dupa care are loc indinderea pielii care a ramas.

Contraindicatii

Conform specialistilor, aceste metode chirurgicale nu pot fi utilizate de catre femeile insarcinate sau de de catre persoanele care sunt fumatoare. De asemenea, este interzisa apelarea la acest tip de tratament anticelulitic in cazul in care se administreaza anumite medicamente ce pot influenta interventia chirurgicala.

Efecte secundare intalnite in cazul aplicarii perocedeelor chirurgicale

S-a constatat faptul ca un tratament anticelulitic chirurgical ar avea anumite efecte si anume:

    • Pot da nastere la vanatai si cicatrici
    • Se pot crea infectii si complicatii- in cazul acestora, daca nu se iau imediat masuri specifice, poate urma decesul
In loc de concluzie…

Celulita a fost si este o problema care afecteaza milioane de femei dar, asa cum s-a putut constata, exista o gama larga de solutii care pot combate cu eficienta acest inamic al frumusetii. Important este ca tu sa tii cont de cat mai multe dintre acestea si, daca te vei inarma cu multa rabdare si determinare, vei putea sa te bucuri de un corp frumos, asa cum iti doresti!

Surse articol: www.sfatulmedicului.ro si www.romedic.ro

Contents

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *