[/st_text][/st_column]

Bazate pe metoda chinezeasca de masaj cu ventuze, aceste ventuze silicon sunt fabricate astfel incat sa poate fi folosite pe oricare suprafata a corpului. Prin urmare, exista ventuze masaj cu forma alungita pentru fata, ventuze mici pentru zonele curbate ale corpului sau ventuze silicon mai mari pentru suprafete mai intinse. Acestea asigura revitalizarea si curatarea pielii de impuritati.

Masajul cu vacuum are ca efect aducerea sangelui catre suprafata exterioara a pielii, tonificand-o, catifeland-o si distrugand depozitele de grasime de pe corp. Aceasta proprietate face ca aceste ventuze masaj silicon sa fie extrem de eficiente in eliminarea celulitei. Pe de alta parte, ele ajuta la indepartarea mizeriei si sebumului acumulat in porii fetei sau altor zone de pe corp. Pentru efecte mai evidente se pot utiliza impreuna cu un ulei de masaj cu proprietati demachiante de genul uleiului de migdale dulci.

set ventuze masaj

set ventuze masaj

Cum functioneaza aceste ventuze silicon

Prin strangerea acestei ventuze silicon in mana, veti indeparta putin din aerul aflat in interior. Ungeti cu ulei de masaj  zona corpului pe care doriti sa o masati. Plasati ventuza pe acea zona, astfel incat sa se lipeasca de piele cu tot conturul ei. In momentul in care veti elibera ventuza din stransoare, se va forma un vacuum puternic in ventuza deoarece, prin revenirea la forma initiala, aceasta va incerca sa-si traga inapoi aerul expulzat prin strangere. Atunci cand este plasata pe piele, absorbtia va trage spre interior tesutul aflat sub ventuza, determinand o presiune negativa pe zona de piele masata pe masura ce miscati ventuza pe corp. Datorita uleiului utilizat, miscarea se va face lin, fara a leza pielea.

Utilizarea unei ventuze silicon

In functie de zona corpului pe care doriti sa o masati, alegeti ventuza adecvata.

Strangeti cu putere ventuza si aplicati-o pe piele. Aici eliberati-o din stransoare pentru a se crea vacuumul. Nu mentineti ventuza prea mult intr-un sigur loc pentru a evita invinetirea pielii si formarea unor cerculete rotunde vinetii pe piele.

  • Metoda masajului prin miscare (recomandata): aplicati ulei de masaj, crema de masaj sau doar apa cu sapun pe piele si miscati ventuza in directie liniara sau circulara. Cand simtiti ca scade presiunea asupra pielii mai aliminati putin aer prin strangere.
  • Metoda punctiforma: Aplicati ventuza pe un singur punct  fara sa o miscati. Cu cat mentineti mai mult timp ventuza de silicon intr-un anumit punct, cu atat acesta va fi mai bine stimulat dar si inrosirea acelei zone va fi mai accentuata. Pentru a evita aparitia semnelor pe piele, indepartati ventuza dupa cateva secunde de aplicare. Durata poate varia in functie de zona corpului pe care a fost utilizata.

ventuze silicon

Ventuze silicon masaj de trei dimensiuni

Ventuzele din silicon sunt de trei dimensiuni: cele obisnuite pentru utilizarea pe suprafetele mai mari ale corpului, ventuze de dimensiuni medii pentru zonele mai dificile si mai sensibile de genul gatului, si ventuzele speciale pentru ten. Acestea din urma au o forma alungita care asigura o putere mare de absorbtie pe o suprafata mica de contact. In general, au un diametru al bazei de 3 – 3.5 cm si pot fi utilizate pentru masarea zonelor din jurul ochilor, al nasului, buzelor sau chiar si al altor zone ale corpului care au o suprafata mica si zone de curbura care nu permit fixarea unor ventuze masaj de alte dimensiuni. Ventuzele medii au un diametru de aproximativ 5.5 centimetri si sunt perfecte pentru gat, brate, gambe, mai ales in cazul masajului la femei. Ventuzele mari au diametrul de 7 centimetri si pot fi folosite la masarea zonelor mai generoase ale corpului cum ar fi spatele, abdomenul, coapsele.

[/st_text]
[/st_column]