„Relaxare” …o stare, o nevoie, o tinta! Fiecare persoana doreste sa se simta bine atat la interior, cat si la exterior si pentru a obtine aceasta stare, apeleaza la diverse metode cum ar fi muzica, plimbarile, compania unui prieten sau masajul de relaxare.

Masajul, una dintre cele mai indragite metode de relaxare

De-a lungul timpului, masajul s-a transformat in una dintre cele mai cautate mijloace de relaxare a corpului, , a mintii si, se poate afirma, si a sufletului. Aceasta metoda este considerata un aliat de nedejde in lupta cu aspectul inestetic pe care il poate dobandi, unori, corpul uman. De asemenea, masajul este potrivit si pentru a imbunatati starea de sanatate a unei persoane care sufera de anumite afectiuni. Este considerat unul dintre cele mai bune solutii pentru combaterea anumitor stari emotionale negative cum ar fi, tristetea, depresia, melancolia sau altele asemenea.

Masajul, procedura realizata numai de catre specialist

In ziua de azi, tot mai multe centre de infrumusetare ofera clientilor sai diferite tehnici de masaj, in functie de nevoile acestora. Este important de mentionat faptul ca aceste sedinte trebuie realizate numai de catre cei care au studii in domeniu, care au urmat cursuri specializate in cadrul institutiilor de profil. Aceste persoane detin cunostintele necesare , dar si tehnica potrivita realizarii unui masaj eficient si sunt in masura sa ofere asemenea servicii celor care au nevoie de ele. Nu este indicat sa se apeleze la persoane care nu au urmat asemenea cursuri, deoarece exista riscul sa produca efecte negative la nivelul corpului. Trebuie amintit faptul ca, la suprafata acestuia exista zone mai sensibile in care nu este indicat sa se aplice tehnicile specifice masajului, cum ar fi cele de presare sau frecare.

masajul

Care sunt principalele tipuri de masaj?

Cele mai cunoscute tipuri de masaj sunt urmatoarele:

  • Masajul de relaxare – scopul acestui tip de masaj este inducerea unei stari profunde de bine, prin relaxarea muschilor si eliberarea tensiunii interne.
  • Masajul terapeutic – recomandat in diverse afectiuni.
  • Masajul facial – este recomandat pentru estomparea ridurilor, pentru activarea circulatiei sanguine si a substantelor care se afla in mod natural in piele, cum ar fi colagenul.
  • Masajul anticelulitic – are ca scop eliminarea tesutului adipos de sub piele, dar si eliminarea toxinelor.
  • Masajul sportiv – destinat celor care realizeaza activitati sportive si pot suferi de intinderi de muschi, ligament sau tendoane.
  • Reflexoterapia – aceasta elimina toxinele din corp, avand impact pozitiv asupra functiilor intregului organism

Toate tipurile de masaj au enorme beneficii pentru organism si pentru a putea avea parte  de acestea este recomandat sa se efectueze cel putin doua sedinte de masaj pe saptamana. Fiecare sedinta trebuie realizata intr-un mediu cat mai placut si mai confortabil, pentru a obtine efecte maxime. Fie ca este realizat acasa sau intr-un centru specializat, se poate opta pentru utilizarea unor uleiuri speciale sau creme anticelulitice. De asemenea, in cazul in care persoana sufera de anumite afectiuni, se pot folosi geluri cu actiune antiinflamatoare pentru a reduce durerile existente.

Care sunt beneficiile unui masaj profesional?

Printre beneficile masajului, se pot aminti aici urmatoarele:

  1. Relaxarea muschilor in profunzime;
  2. Relaxarea tesuturilor;
  3. Imbunatatirea circulatiei sanguine si a limfei;
  4. Cresterea mobilitatii articulatiilor;
  5. Cresterea capacitatii organismului de a-si reveni dupa diverse boli;
  6. Reducerea si eliminarea celulitei;
  7. Tonifierea pielii , dar si a muschilor;
  8. Eliminarea toxinelor din organism;
  9. Eliminarea durerilor din anumite zone ale corpului;
  10. Reducerea stresului si a altor sentimente si stari negative;
  11. Marirea atentiei si a puterii de concentrare;
  12. Reducerea insomniilor;
  13. Crearea unei bune dispozitii

Important de mentionat este faptul ca aceste beneficii mentionate se pot observa chiar dupa prima sedinta efectuata. Dupa mai multe saptamani persoana care a apelat la aceasta procedura , poate observa anumite imbunatatiri, in mai multe zone ale vietii sale. De exemplu:

  • Poate avea un somn mai bun, mai putin agitat si fara intrerupere;
  • Poate observa o modificare a aspectului pielii, aceasta devenind mai neteda, mai tonifiata si mai stralucitoare;
  • Tensiunea musculara poate sa dispara, crescand astfel tonusul fizic;
  • Se instaleaza o stare generala de bine si de liniste interioara.

Tinand cont de cele prezentata pana acum , se poate afirma faptul ca masajul reprezinta o metoda ideala pentru oricine doreste sa se relaxeze, sa se simta mai bine, sa fie mai sanatos si sa se bucure din plin de viata! Este, intr-adevar, un adevarat elixir pentru corp, minte si spirit!

Masajul si beneficiile sale extraordinare

Toti ne dorim sa fim sanatosi! Sa avem un corp in forma, o minte activa sau un sistem imunitar puternic. Si, cred ca fiecare doreste sa aiba o piele sanatoasa, frumoasa si ferma. Ideal ar fi, pentru a putea beneficia de efectele uimitoare pe care le are masajul, sa se introduca in obiceiurile saptamanale de infrumusetare. Cei care au beneficiat de efectele acestei tehnici, au putut afirma faptul ca s-au simtiti mai relaxati, mai calmi si mai plini de viata.

Chiar daca avem multe responsabilitati, suntem mereu ocupati cu indeplinirea anumitor sarcini, fie acasa, fie la serviciu, ar trebui sa gasim timp sa ne bucuram de beneficiile multiple ale unei sedinte de masaj. Cine nu isi doreste  sa se simta relaxat, atat la nivelul trupului, dar si a mintii? Cine nu ar dori sa se bucure de parfumurile deosebite si de atingerile care vindeca, la propriu?

Fa-ti un masaj cu miere pentru a te simti frumoasa!

Sunt foarte cunoscute proprietatile incredibile ale mierii de albine, acest produs al naturii  considerat, pe buna dreptate, un elixir pentru sanatate. Mierea este un puternic agent hidratant, calmeaza si protejeaza pielea. Odata aplicata pe suprafata acesteia, o va face sa fie mai luminoasa, mai curata , hranind-o puternic. Mierea este, de asemenea , un produs cu proprietati antiseptice, eliminand celulele moarte si praful care se pot aduna pe suprafata ei, la finalul unei zile. Datorita proprietatilor sale, este un produs recomandat de catre specialisti pentru gomaj. Faptul ca este consistenta, un fel de „smoala aurie”, o face sa fie un produs ideal pentru masaj.

Specialistii in domeniu utilizeaza mierea lichida. Aceasta, in combinatie cu anumite uleiuri si creme speciale, isi intensifica efectele asupra pielii. O sedinta realizata cu acest amestec, care are ca ingredient principal mierea, poate dura chiar si o ora, fiind necesare, intr-o saptamana, aproximativ 3 sedinte, in decurs de o luna. Acest numar de sedinte este necesar  tocmai pentru a va putea bucura de toate efectele acestui masaj. Ttrebuie mentionat faptul ca acest numar de sedinte poate sa scada treptat, in functie de nevoile fiecaruia.

Cum se procedeaza?

Amestecul cu miere se aplica pe toate suprafata care urmeaza a fi masata, exact asa cum se aplica o crema. Cel care realizeaza masajul este un specilaist un domeniu, care stapaneste toate tehnicile de excutie specifice masajului. In acest caz, al masajului cu miere, trebuie mentionat ca tehnica difera fata de cea a masajului cu ulei sau crema. Masajul se realizeaza pana in momentul in care mierea devine foarte lipicioasa, dupa care se indeparteaza. Cel care realizeaza masajul executa anumite miscari controlate, folosind o tehnica specifica. El poate activa anumiti centrii nervozi care sunt direct legati de organele vitale din corp.In urma aplicarii acestor miscari , se creeaza urmatoarele efecte:

  • Marirea cantitatii de sange din zona in care s-a realizat masajul
  • Activarea intregului organism
  • Punerea in functiune a limfei

Masajul cu miere poate prezenta mai multe scopuri si anume:

  1. Detoxifierea – in acest caz fiind necesar un numar de aproximativ 5 sedinte pentru a va putea bucura de reazultate optime
  2. Hidratarea – daca doriti o hidratrare intensa a organismului , este necesar un numar de doua sedinte pe luna
  3. Slabirea — daca urmariti o scadere in cm a stratului adipos, sunt necesare doua sedinte pe saptamana, timp de minin o luna de zile.

Ceea ce trebuie sa mai stii despre miere sunt urmatoarele:

  • Actioneaza nu numai la suprafata pielii, ci si Ia interior si anume, la nivelul celulelor. Ceea ce face miere este de a distribui uniform melanina, acel hormon care ofera culoare pielii, ochilor si parului. La nivelul pielii , are rolul de a uniformiza culoarea pe intreaga suprafata pe care este aplicata.
  • Parfumul placut al mierii actioneaza si la nivelul creierului, avand ca efecte calmarea si linistirea persoanei, in cazul in care starea sa emotionala nu este una prea buna. E considerat, deci, un bun antistres.
  • Masajul realizat cu miere are ca scop si o curatare profunda a organismului, plecand de la exterior si ajungand la interior. Toxinele acumulate in timp sunt eliminate prin intermediul diverselor tehnci de masaj care sunt aplicate de catre specialist. Asa cum se stie, o cantitate semnificativa de toxine este gasita sub forma celulitei, acea grasime si apa subcutanata. Aici, intervine, deci, cu eficienta, masajul profesional.
  • Un efect deosebit care s-a constatat in urma realizarii masajului cu miere este asupra sistemului imunitar, facandu-l sa devin mai eficient in lupta cu diverse afectiuni.

Uleiul de argan, o minune pentru piele

 Utilizarea uleiului de argan s-a dovedit extrem de benefica pentru piele, pentru mentinerea unui aspect luminous, neted si frumos, intr-un cuvant, tanara. Acest tip de ulei ar avea beneficii pentru toate tipurile de ten insa, s-a demonstrat faptul ca ajuta foarte mult pielea uscata si cea matura.

Unul dintre efectele extraordinare ale uleiului de argan este reducerea , dar si prevenirea vergeturilor, acele semne inestetice, de diverse culori, care apar pe suprafata pielii.

 Masajul cu ulei de argan

Cand este utilizat in sedintele de masaj, uleiul de argan poate fi utilizat atat simplu, cat si in combinatie cu alte uleiuri, pentru a-i spori efectele.

Pentru ce afectiuni poate fi utilizat?

Acest tip de ulei este recomnadta in diverse probleme ale pielii, cum ar fi:

  • Arsuri
  • Puncte negre
  • Acnee
  • Varicela
  • Cearcane
Tehnici de masaj in care se foloseste acest ulei

Trebuie sa stiti faptul ca exista doua tipuri de tehnici de masaj care se pot realiza cu uleiul de argan:

  • Prima tehnica se refera la ritualui numit Ritual Hammam, un ritual de origine orientala
  • Cel de al doilea tip de masaj este cel normal, de relaxare profunda a corpului.

Uleiul de canepa, pentru o pielea foarte hidratata

Ulei de canepa aplicat pe piele are anumite efecte asupra acesteia si anume:

  1. Are rolul de a calma pielea, in cazul in care aceasta prezinta iritatii sau roseata
  2. Reface pielea uscata, printr-o hidratare intensa a acesteia
  3. Repara epiderma, tocmai prin efectul sau emolient (trateaza eczemele, dar si psoriazisul)
  4. Creste elaticitatea pielii
  5. Ajuta la mentinerea apei in tesut

Aplicat dupa baie , uleiul de canapa hidrateaza intens toata pielea si patrunde in profunzimea ei, fara a incarca porii si fara a lasa acea senzatie grasa pe suprafata ei. Substantele hranitoare continute de acest tip de ulei, cum ar fi, de exemplu, acizii grasi au un rol esential in mentinerea unui nivel optim al flexibilitatii membranelor celulare.

Sanatatea intregului tegument este pastrata datorita acestui ulei extraordinar, tocmai proprietatilor sale antibacteriene si antivirale.

Ceea ce face din acest ulei un agent hidratant foarte puternic este prezenta acelor acizi grasi esentiali Omega 3 si 6, dar si a acidului Linoleic. Conform unor studii care s-au realizat asupra proprietatilor acestui tip de ulei, s-a constatat faptul ca este unicul ulei care ar contine un raport ideal intre aceste substante atat de hidratante si hranitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *