Atunci cand oamenii vorbesc despre tratamentele cu ventuze masaj, ei se refera in mod obisnuit la tehnicile traditionale ce implica foc, care nu sunt in mod obisnuit miscate pe piele. Totusi, masajul cu ventuze a devenit din ce in ce mai popular, pe masura ce noi tipuri de ventuze terapeutice au fost create.

Mai ales ventuzele din plastic si silicon ofera o gama de miscari care nu numai ca nu erau practice cu ventuzele din sticla – erau chiar periculoase. Terapeutii de masaj si specialistii in acupunctura folosesc aceasta tehnica des, pentru ca stimuleaza fluxul sangvin, activeaza punctele de presiune si ofera o relaxare a muschilor aflati in tensiune.

Ventuze din silicon

Ce inseamna masajul cu ventuze ?

Aceasta tehnica are cateva nume, incepand de la “ventuzele miscatoare”, “tratamentul cu ventuze prin alunecare” sau “masajul cu ventuze”. Preferam acest ultim termen, pentru ca ofera o imagine mai familiara decat alti termeni, care pot fi neclari pentru unele persoane. In orice caz, masajul cu ventuze se refera la miscarile fine ale ventuzelor pe piele, care de obicei este lubrifiata cu uleiuri de masaj, geluri, creme, lotiuni sau balsamuri. Aceasta miscare poate fi surprinzator de relaxanta si face pacientii sa se simta de parca tensiunea musculara a fost indepartata din corpurile lor.

Instructiunile pas cu pas:

  1. Asigura-te ca pielea si ventuzele sunt perfect curatate si dezinfectate
  2. Pacientul ar trebui sa stea intins pe burta pe o suprafata plata si comfortabila, fie ca este vorba de un pat sau de o masa de masaj.
  3. Aplica o cantitate de ulei, lotiune, gel, crema sau balsam pe piele, acoperind zona ce urmeaza a fi tratata.
  4. Pune ventuzele pe piele. Daca folosesti ventuze silicon, o sa vrei sa le strangi inainte de a le pune pe piele si, daca folosesti ventuze cu supapa din plastic, o sa vrei sa creezi aspiratia dupa ce le-ai pus.
  5. Ridica ventuzele incet, creand o tensiune marita, apoi incepi sa le misti pe piele. Aceasta parte poate fi mai greu de facut pana te obisnuiesti, asa ca e bine sa te asiguri ca stapanesti aceasta tehnica inainte de a o folosi intr-un loc profesional. Incearca sa le ridici 4 mm sau mai putin. Este foarte usor sa le ridici prea mult, caz in care o sa cada de pe piele. Misca ventuzele incet la inceput si mareste viteza pe masura ce devii mai comfortabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *