Fructele, vitamina C, ceaiul si eliminarea stresului

 Celulita asa cum stim deja reprezinta o modificare a structurii tesutului conjunctiv din piele, ea este descrisa cel mai adesea ca o coaja de portocala, care poate aparea pe diferite zone, insa dintre care cele mai supuse la risc sunt coapsele, fesele si abdomenul, cu toate ca in cazul femeilor in varsta celulita poate fi observata si la maini. Aceasta afectiune a pielii afecteaza elasticitatea pielii, motiv pentru care folosim ceaiul pentru a reda elasticitatea pielii, afecteaza producerea de colagen, de elastina si de acid hialuronic.Celulita are doua faze in evolutia sa, prima fiind cea in care poti observa vasele de sange la suprafata pielii, iar faza mai avansata in care poti simti nodulii durerosi la palparea acestora.

alimente bogate in vitamina c

Din punct de vedere medical, celulita reprezinta o afectiune care distruge printr-un proces lent celulele subcutanate, proces provocat in marea majoritate de retentia apei si a toxinelor la nivelul acesteia, ceea ce conduce la o slabire la nivelul circulatiei si a oxigenarii din acea zona. In marea majoritate a cazurilor celulita afecteaza doar femeile, in proportie de 90-95%, si in cazuri foarte rare si pe barbati. In anumite studii s-a demonstrat faptul ca doar acei barbati care s-au nascut cu un deficit in cazul hormonilor masculini vor avea un aspect asemanator cu cel al femeilor ce sufera de celulita.

Este cunoscut faptul ca zaharul din bomboane, dulciuri, produsele de patiserie si din produsele de cofetarie sunt primele lucruri ce trebuie inlocuite din meniu pentru a putea elimina celulita, si cel mai potrivit este sa inlocuiesti zaharul din aceste produse daunatoare cu fructele, care desi au si ele o proportie mica de zahar, acesta nu este la fel de daunator precum cel din produsele enumerate mai sus. In plus castigati si o digestie mai buna si va veti regla metabolismul, ambele fiind implicate in aparitia celulitei.

Suplimentul de vitamine, si in special vitamina C este perfect pentru a combate aparitia celulitei si pentru a diminua efectele negative asupra siluetei. Acest lucru poate fi explicat prin puterea vitaminei C de a creste elasticitatea si de a fortifica tesutul conjunctiv de care organismul le are nevoie. Puteti consuma zilnic aceste fructe respectand in mare gramajul indicat, 50 de grame dintr-un ardei rosu, 50 de grame de fructe cum ar fi coacazele negre si fructele uscate, toate fiind bogate in vitamina C.

Eliminarea stresului este imperiala daca se doreste combaterea celulitei, pentru ca atunci cand o persoana trece prin stres tot organismul sau raspunde prin reactii care sunt caracterizate prin oxidatii excesive, ceea ce inseamna ca toate procesele biochimice vor fi afectate, si implicit tesuturile, asadar stresul amplifica instalarea celulitei, si este necesar inlaturarea acestuia pentru a putea scapa de celulita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *