Importanta recunoasterii tipului de celulita

Pentru a putea tine sub control celulita, in primul rand este necesar intelegerea si identificarea tipului de afectiune de care suferiti, care sunt analizate in raport cu cauzele aparitiei, intrucat exista o multitudine de cauze posibile care pot duce la instalarea celulitei. Cele mai cunoscute sunt o dereglare la nivelul sistemului hormonal, o dieta bogata in grasimi, in carbohidrati si zaharuri ori lipsa de miscare de zi cu zi, insa si alte probleme cum ar fi cele de la nivelul tesuturilor conjunctive care pot duce la instalarea foarte rapida a celulitei, a proceselor inflamatorii ori, in fine, a unui regim incoret de viata.

tipuri de celulita

In functie de setul de cauze care sunt la baza instalarii celulitei, se recomanda un tratament specific, de exemplu daca celulita a aparut pe baza unei afectiuni inflamatorii, ori din cauza unei alte probleme medicale, tratamentul anticelulitic prin masaj nu va da roade, pe de cealalta parte, daca cauzele de la baza aparitiei celulitei sunt cele de ordin comportamental, cum ar fi celulita estetica, se recomanda sesiunile de masaj special care sunt ideale atat pe termen scurt cat si pe termen mediu. De aceea identificarea unui set exact de cauze care au stat la baza instalarii acestei afectiuni atat de raspandite este atat de importanta.

Beneficii ale masajului anticelulitic

Pentru persoanele care nu sufera de o cauza medicala sau de afectiuni inflamatorii, masajul anticelulitic este perfect pentru a reduce consecintele celulitei asupra corpului, cu toate acestea este important de retinut faptul ca acest remediu nu poate trata definitiv si complet celulita, ci doar poate sa contribuie la o uniformizare a suprafetei pielii, prin ascunderea depunerilor de tesut adipos, adica grasimile, care sunt vizibile sub forma unor umflaturi inestetice si duc la aparitia aspectului de coaja de portocala. Masajul anticelulitic este ideal pentru persoanele la care afectiunea s-a instalat pe fondul unei alimentatii gresite sau pe fondul sedentarismului, si cu cat se incepe mai devreme tratamentul, cu atat rezultatele vor fi mai bune si mai de lunga durata.

Asa cum am precizat deja, masajul anticelulitic are scopul principal de a remodela aspectul tesutului adipos, si de a indeparta intr-o proportie cat mai mare aceasta afectiune. Terapeutul la care apelati v-a actiona asupra zonelor specifice afectate de catre afectiune, dintre care cel mai des intalnite sunt fesele, picioarele, coapsele, abdomenul si uneori chiar si bratele, cu mainile ori cu ajutorul unor instrumente sau aparaturi speciale, pentru a obtine o presiune mai mare decat s-ar obtine doar cu ajutorul mainilor, in mai multe sesiuni, pentru a reduce incetul cu incetul aspectul de coaja de portocala a pielii. Miscarile terapeutului pot varia de la o viteza si presiune superficiala, pana la cele mai rapide si intense.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *