In prezent multe celebritati vorbesc despre avantajele fascinante ale acestui tip de tratament, care este o forma de vindecare non-invaziva si profunda a tesutului. Azi aceasta terapie se realizeaza prin folosirea unor ventuze de sticla sau a unor capace medicale din silicon alimentar denumite ventuze silicon. Astfel gasim pe piata tot felul de seturi de ventuze utilizate in masajul terapeutic, pentru ameliorarea durerii, tumefactie, celulita si in multe alte asemenea situatii. Pentru folosire, persoana care le aplica pur si simplu le gliseaza peste zona afectata.

In terapia cu ventuze traditionala se foloseau niste cupe din sticla in care erau introduse obiecte de ardere cum ar fi vata, ierburi sau alcool. Dupa ce ventuzele erau incalzite suficient de mult timp, obiectele erau indepartate iar ventuzele se asezau pe diverse puncte de pe corpul pacientului creand aspiratie prin caldura si nu prin forta.

Tratament contra celulitei cu ventuze silicon

Cauzele celulitei

Celulita este cauzata in principal de o afectiune genetica ce determina retentia de lichide, un sistem ineficient de drenaj limfatic si vene slabite care au ca rezultat o circulatie sanguina ineficienta. Dezechilibrele hormonale pot sa provoace de asemenea dezvoltarea mai multor celule adipoase. Acesti factori determina celulele adipoase aflate sub piele sa se transforme in celulita. Aceasta celulita creaza aparenta dizgratioasa sub forma de gropite. Pielea are aspectul de coaja de portocala, iar acesta este un semn evident al existentei celulitei.

Cum functioneaza terapia cu ventuze silicon pentru indepartarea celulitei

Atunci cand se aplica ventuze pe zona afectata de celulita, aceasta dispare incet incet ca prin miracol. Practic presiunea inversa face ca celulita sa se rupa pur si simplu. Circulatia sangelui este foarte mult stimulata, iar grasimea si toxinele eliberate sunt mutate la reteaua de drenaj limfatic. Deoarece tratamentul cu ventuze presupune un drenaj mai eficient al ganglionilor limfatici, aceste toxine sunt eliminate rapid din organism. Ventuzele amelioreaza durerile de la nivelul pielii si a muschilor. In acest mod, acumularea lichidului este minimizata, iar in final pielea se va dezvolta si va avea un aspect mult mai sanatos, fara urma de celulita.

Tratamentul cu ventuze pentru pierderea in greutate

In timp ce metodele traditionale de pierdere in greutate nu functioneaza pe anumite zone ale corpului, terapia cu ventuze este recunoscuta pentru eliminarea eficienta a grasimii. Pacientii pot solicita tratament pentru eliminarea pungilor de grasime de pe fese, coapse etc. Pe aceste zone se aplica ventuze silicon iar rezultatele sunt uimitoare.

Forme de terapie cu ventuze

Asa cum am spus deja, aplicarea ventuzelor uscate este cea mai frecventa terapie utilizata, insa mai nou sunt descoperite si alte forme eficiente: glisarea ventuzelor sau masajul cu ventuze.

Terapeutul aplica ulei pe pielea pacientului inainte de aplicarea ventuzelor. Odaca ce este realizata aspiratia propriu-zisa, terapeutul misca ventuzele peste zonele afectate ale corpului. Tesuturile se relaxeaza si se induce automat eliberarea grasimii nedorite, precum si a toxinelor. Totul in mod natural.

Aceasta tehnica de masaj cu venuze a devenit foarte raspandita in ultima vreme datorita eficientei de eliminare a celulitei. In principal se utilizeaza seturi de ventuze silicon, care aluneca usor pe piele si sunt mult mai eficiente in comparatie cu cele traditionale, din sticla.

Contents