Cunoscuta si sub denumirea de „Metoda de indreptare a coxalelor”, este o metoda bazata pe actiuni manuale efectuate asupra intregului corp uman in vederea pastrarii sau ameliorarii starii sale de sanatate.Cuprinde circa 100 de manevre care se efectueaza asupra intregului corp al pacientului, acesta fiind imbracat in haine lejere.

Este compusa din procedee speciale de masaj derivate din tehnicile chinezesti Zheng ti fa, aplicate acum sub denumirea de masaj TUI-NA. Inglobeaza tehnici de manipulare osteo-articulare, shiatsu, presopunctura si acorda o maxima importanta simetriei corpului uman, prin ecilibrarea oaselor coxale, ca suport (baza), precum si a coloanei vertebrale

Scopul si „cuvintele cheie” in terapia yumeiho sunt simetrie si echilibru

Suferinta umana apare si cand corpul nu-si mai poate pastra simetria, atat static cat si in dinamica sa (in miscare). O cauza principala este dislocarea oaselor bazinului, respectiv asimetria coxalelor. Statistic s-a aratat ca numai 1 % din oameni au oasele coxale complet simetrice. Consecinta anomaliilor de pozitie sau doar functionale ale oaselor coxale este pozitionarea centrului de greutate a corpului preponderent in stanga sau dreapta corpului, sau anterior respectiv posterior fata de pozitia sa normala (de echilibru optim).

Pierderea in timp a sanatatii corpului se datoreaza si asimetriei coxalelor, respectiv a anomaliilor de pozitie dominanta a centrului de greutate a corpului; aceasta provoaca o curbare patologica a coloanei vertebrale ceea ce duce la o distributie inegala a greutatii corpului pe cele doua picioare, la contracturi musculare prelungite, uzuri premature a articulatiilor corpului, la o circulatie sangvina deficitara precum si la iritarea nervilor periferici, precum si a altor tulburari la nivelul subtil al constitutiei noastre.

Prin aplicarea terapiei coxale se urmareste pastrarea sau redobandirea simetriei si a verticalitatii corpului uman precum si diminuarea sau indepartarea suferintelor generate de anomaliile mai sus mentionate.

Practica masajului profilactic de tip YUMEIHO – componenta a programului de solicitare fizica – determina beneficii care se reflecta in timp prin scaderea costului pentru probleme de sanatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *