Masajul cu aromoterapie reprezinta terapia prin masaj, unde in decursul sedintei de masaj se vor folosi uleiuri foarte concentrate, numite uleiuri esentiale, volatile, aromatice care vor fi adaugate uleiului de masaj.

Narile sunt atasate la o parte a creierului , parte ce este numita sistem limbic. Sistemul limbic reprezinta acel sistem ce controleaza emotiile si influenteaza sistemul nervos si sistemul hormonal

Functiile sistemului limbic sunt reprezentate de urmatoarele:

  • determinarea starii de spirit
  • controlul motivatiei
  • controlul apetitului
  • controlul somnului
  • sustinerea legaturilor interumane
  • controlul libidoului
  • stocarea amintirilor cu incarcatura mare emotionala

In timpul unei sedinte de masaj, atunci cand inhalati moleculele de uleiuri esentiale,aromatice, mesajele sunt transmise sistemului limbic si astfel se calmeaza ritmul cardiac, nivelul de stres, tensiunea arteriala, respiratia, memoria, digestia si sistemul imunitar.

Uleiurile esentiale sunt absorbite deasemenea prin piele. Fiecare ulei esential are diferite proprietăți de vindecare. De exemplu, unele calmeaza, in timp ce altele energizeaza.

Aici sunt unele uleiuri esențiale utilizate pe scara larga si proprietatile lor pretinse:

Calmant

Musetel–musetelul este un agent puternic cu rol calmant, antiseptic, antidepresiv si amelioreaza simptomele acneei. Soiul german este adaptat mai bine in situatiile in care organismul trebuie sa lupte, in mod special in cazul inflamatiilor tractului digestiv si urinar.

Lavanda–alaturi de ameliorarea stresului, lavanda are urmatoarele proprietati terapeutice: antiseptic, antidepresiv, antiinflamator, decongestionant, deodorant, diuretic si sedativ

Muscata/Geraniu-uleiul de geranium s-a dovedit ca poate combate stresul precum si starile agitate, declansate pe fondul afectiunilor medicale.Acest ulei inlatura stresul, depresia, tensiunea, anexietatea, edemele, celulita, vanataile.

Curatare energetica

Ylang-ylang– are rol calmant si este folosit pentru amelioarea durerilor de cap, a starii de greata, afectiuni ale pielii, stimuleaza cresterea parului, reduce hipertensiunea arteriala si poate fi utilizat ca adjuvant in tratarea problemelor intestinale.

Salvie– este cunoscuta actiunea benefica a salviei asupra sistemului respirator.Uleiul de salvie calmeaza durerile musculare, durerile reumatice, nevralgiile, are efect anticanceros in etapa incipienta a maladiei, elimina din organism complexele cu cationi de plumb.Reduce si dependenta narcotica- asa ca fumatorii au gasit solutia! Este util deasemeni acest tip de ulei la vindecarea artritelor, infectiilor bacteriene, ajuta deasemeni contribuind la deschiderea de noi pposibilitati de automanisfestarea personalitatii.

Trandafir– uleiul esential de trandafir este uleiul ideal pentru tratarea unui numar destul de vast de boli si conditii care implica depresia, anxietatea, tulburarile digestive, cardiace, respiratorii sau afectiuni ale pielii.

Neroli-aceasta esenta cu aroma florala delicata suava, trateaza palpitatiile, tensiunile si crizele nervoase.Ajuta la detebnsionare si la crearea unei stari de relaxare, o stare senzuala.

Energizant

Rozmarin–cunoscut ca un stimulent mental si avand proprietati antidepresive, uleiul de rozmarin imbunatateste in mod semnificativ memoria, stimuleaza capacitatea de atentie si performanta globala a creierului. De asemenea, actioneaza ca un analgezic, calmant al crampelor musculare, durerilor de cap si migrenelor. Ca antiseptic ajuta in lupta cu infectiile digestive si hepatice. Este foarte util in tratarea problemelor pielii.

Decongestionare

Eucalipt–Uleiul esential din eucalipt este foarte eficient pentru tratarea problemelor respiratorii. In plus este folosit ca antiseptic, antispastic, decongestionant, diuretic si stimulent. De asemenea, are proprietati de racire utile pentru calmearea durerilor musculare, dar si a altor tipuri de dureri, ajuta la combaterea migrenei si febrei.

Pin-numeroasele beneficii ale uleiului esential de pin, l-au transformat in unul dintre cele mai importante uleiuri esentiale folosite in aromoterapie. Uleiul de pin se amesteca foarte bine si cu alte uleiuri, precum lemn de cedru, rozmarin, lavanda, salvie, labdanum, ienupar, etc, si, prin urmare, poate fi utilizat pe scara larga in numeroase preparate pentru aromoterapie.Uleiul esential de pin este uleiul obtinut din copacul cunoscut sub numele latin pinus sylvestris. Se crede ca acest copac isi are originea in Austria si Rusia, dupa care a fost raspândit in diferite parti ale lumii.

Beneficiile uleiului esential de pin sunt atribuite proprietatilor sale antibacteriene, analgezice, diuretice, energizante, antiseptice si desigur aromatice.Ingrijirea pielii: beneficiul cel mai important al uleiului de pin este tratarea diferitelor probleme ale pielii. Dermatologii il prescriu adesea pentru a trata psoriazisul, pruritul, acneea, eczemele, bolile de piele, pielea uscata, scabia, ranile si chiar puricii. Acesta va ofera o piele echilibrata, neteda, reinnoita si stralucitoare.Beneficiile uleiului de pin includ si unele beneficii emotionale.

Acesta ofera un sentiment energizant, eficient in eliminarea stresului mental. Poate fi utilizat si ca un medicament pentru inlaturarea oboselii si imbunatatirea starii de spirit. Masajul regulat cu ulei esential de pin elimina anxietate si tensiunea nervoasa, si este util pentru persoanele care sufera de pierderi de memorie sau au probleme de concentrare.

Arbore de ceai– trateaza eventualele raceli, tuse sau alte afectiuni cauzate de virusuri si bacterii.Se pot inlocui deasemeni scumpete tratamente antiacneice, folosinf acest ulei pe zonele cu probleme.Ameliooreaza artrita, dupa un masaj cu acest ulei vei simti o imbunatatire considerabila.

De ce apelam la masaj cu aromoterapie?

Masajul cu aromoterapie este deosebit de potrivit pentru persoanele care sunt inconjurate stres sau doresc o îmbunătățire a condițiilor legate din punct de vedere emotional. Motive:

  • Stres
  • Insomnie
  • Dureri de cap
  • Tulburări digestive
  • Dureri de spate

Prin masajul cu aromoterapie imbunatatim in mod semnificativ simptomele și starea de bine . Masajul singur este un minunat remediu pentru relaxare dar combinat cu beneficiile uleiurilor esentiale este o experienta unica si speciala. Prin de relaxare masajul corporal cu uleiuri de aromoterapie include spatele, partea din fata si din spate a picioarelor (inclusiv coapse), picioarele, bratele si pieptul.

In timpul unei ore de rasfat, unei sedinte de masaj cu aromoterapie, acest tratament va va relaxa complet si va ajuta sa eliminati toatea tensiunile. Masajul cu aromoterapie ste un antidot perfect pentru stresul vietii moderne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *