Dr. Kenzo Kase s-a nascut in Japonia, la inceputul anilor 1940. El era un copil bolnavicios,care nu era primit la orele de educatie fizica din cauza fragilitatii fizice de care dadea dovada. El a suferit, pe rand, de pneumonie, tuberculoza, infectie renala, si cam toate formele de alergie posibile. Bunica lui era un terapeut naturist din Japonia care folosea tehnici precum acupunctura, moxibustia precum si tratamente naturiste cu ierburi si plante. De la ea a invatat Kenzo valoarea medicinii si a dezvoltat pasiunea de a-si ajuta semenii.

Dr Kenzo Kase
Sursa foto https://kinesiotaping.com/about/our-president-and-founder/

Dupa ce a absolvit scoala de medicina chiropractica din Chicago, el a reusit sa imbine cunostintele noi dobandite cu filosofia si medicina traditionala orientala. Experienta lui, precum si studiile ulterioare l-au ajutat pe Dr. Kase sa combine cu succes diferite metode si stiluri de terapie. Desi el este licentiat in chiropractie si acupunctura, cunostintele sale medicale sunt mult mai vaste si mai profunde.

In ceea ce priveste cercetarile lui, a lucrat cu chirurgi, fizioterapeuti, si terapeuti naturisti. Geniul lui consta in principal in abilitatea de a combina si interconecta diferite modele si metode de tratament si de a le ajuta pe fiecare in parte sa evolueze.

Chiar daca in zilele noastre aceasta metoda poarta numele de Medicina Integrata, trebuie mentionat faptul ca Dr. Kase foloseste aceasta abordare de multi ani. Intotdeauna a considerat ca nu exista „o metoda care sa se potriveasta peste tot”. In esenta ei, medicina integrata este personificarea medicinei alternative si acelei bazate pe dovezi, o scoala de gandire care elimina granitele dintre cele doua mentionate. Ea se concentreaza pe bunastare, vindecare si preventie prin educare si pune un accent deosebit pe relatia pacient terapeut. Se are in vedere tratarea pacientului din punct de vedere mental, emotional si fizic ca un intreg.

Totul incepe cu puterea atingerii umane.

La inceputul anilor 1970, in timp ce trata mai multi pacienti in varsa ce sufereau de artrita, Dr. Kenzo Kase a resimtit din ce in ce mai mult limitarile metodelor de tratament disponibile la acea vreme. El a inteles ca poate pune articulatiile unui pacient in pozitii care nu sunt la fel de dureroase si care permit functionarea normala, dar imediat cum ajung acasa, pacientii se intorc la vechile lor obiceiuri iar durerile revin. Prin urmare, Dr. Kase a cautat o solutie pentru a-i trata pentru o perioada mai lunga de timp si cu efecte de durata.

Tot ce isi dorea era o metoda prin care sa prelungeasca tratamentul si acasa la pacienti fara sa fie necesara prezenta lui.

Pentru inceput a incercat sa foloseasca fase elastice pentru a fixa articulatiile. Banda disponibila in acel moment pentru scopuri medicale era rigida si tare. Desi pacientii au resimtit oarecare imbunatatiri in urma aplicarii faselor elastice, efecte secundare precum iritatii ale pielii si alte probleme dureroase, au facut ca aceasta metoda sa nu fie viabila pe termen lung. In plus, din cauza ca fasele erau destul de rigide, uneori nici nu era posibila miscarea articulatiei tratate. Prin urmare a renuntat la aceasta solutie.

Cu toate acestea, problemele rezultate din utilizarea benzilor existente, l-au ajutat pe domnul Dr. Kenzo Kase sa mearga mai departe si in urma mai multor incercari si procese anevoioase in care a colaborat indeaproape cu ingineri experimentati, a reusit sa creeze o banda destul de flexibila incat sa permita miscarea naturala. Banda era suficient de usoara si hipoalergenica incat sa poate fi tinuta pe piele fara sa provoace iritatii. Acesta noua banda reusea sa imite grosimea si rezistenta pielii umane.

Asa a luat nastere banda kinesiologica, folosita azi de orice persoana care practica activitati sportive sau care a suferit o afectiune a muschilor sau articulatiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *