Sanatatea este cel mai de pret lucru in zilele noastre, mai ales din cauza faptului ca tot felul de capcane pandesc la tot pasul. Ati observat, probabil, in ultima vreme ca unele dureri, aparent inofensive, pot deveni o adevarata provocare atunci cand vine vorba sa scapam de ele.

Tocmai de aceea, in acest material vom discuta despre cateva remedii bune. Printre acestea intalnim, desigur, si gama de benzi kinesiologice. Ati mai auzit pana acum de ele? In cazul in care raspunsul este nu, nicio problema: rolul acestui material este de va informa corect.

Ce trebuie sa stiti despre benzi kinesiologice?

Cand vine vorba de banda kinesiologica, ganditi-va la dispozitive medicale moderne care sunt folosite pentru a trata sau chiar preveni afectiunile articulare, muscalare sau limfatice. Printre cele mai cunoscute efecte ale acestor benzi se numara eliminarea durerilor care nu dau pace, sustinerea muschiilor in timpul miscarii, inlaturarea congestiei care apare adesea in sistemul circulator limfatic, vindecarea hematoamelor si a altor traume musculare comune.

Cine sunt cei care folosesc benzi kinesiologice?

Ati fi tentati sa credeti ca batranii sunt cei care aleg benzi kinesiologice, nu-i asa? Ei bine, acest lucru este adevarat. Insa, si sportivii fac astfel de investitii, deoarece ei sunt predispusi adesea la tot felul de intinderi si dureri muscalare. In plus, pentru a avea o cariera de succes si indelungata, sportivii de performanta stiu foarte bine cat de important este sa aiba grija de sanatatea lor. Astfel, alegerea unor benzi kinesiologice este un lucru absolut firesc si necesar pentru ei.

Cum se folosesc corect acest benzi kinesiologice?

Cand spunem benzi kinesiologice, ne gandim automat la clinicile de specialitate in care acestea se folosesc. De altfel, aceasta este si varianta corecta. Pentru cei care nu au mai folosit aceste metode pana acum, cel mai bine este sa apeleze la specialisti, pentru a se bucura de rezultate bune. Insa, in cazul in care intentionati sa achizitionati benzi kinesiologice pentru acasa, trebuie sa tineti cont de urmatoarele sfaturi bune:

  • Aplicati benzile cu cel putin o ora inainde a incepe o activitate sportiva sau de a merge la dus. Acesta este timpul necesar pentru ca adezivul sa se lipeasca cum trebuie si sa creeze aderenta cu tegumentul.
  • Inainte de a aplica benzi kinesiologice, asigurati-va ca pielea este uscata si curata.
  • Nu apelati la alte surse pentru aplicarea benzilor. Sursele artificiale de caldura nu fac altceva decat sa impiedice lipirea corecta a acestor accesorii menite sa inlature durerea.
  • In cazul in care suferiti de alergii, adresati-va imediat specialistilor. Alergiile se manifesta prin inrosirea pielii, dureri, usturimi. Acestea sunt destul de rare, dar exista si cazuri in care pot aparea.
  • Benzile kinesiologice se aplica intotdeauna pe zona afectata de durere. Astfel, poate fi vorba de spate, genunchi, brat etc.
  • Un alt aspect demn de luat in cazul este inlaturarea benzilor. Cel mai bun lucru in acest sens este sa cereti ajutorul unei persoane apropiate. In cazul in care nu este nimeni care sa va ajute, incercati sa inmuiati in apa sau chiar apa cu sapun locul peste care a fost aplicata banda kinesiologica. Directia de desprindere este cea de crestere a parului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *