Posts Categorised: Ulei masaj

ulei de cocosAcest ulei de cocos este un ulei extras din miezul de nuca de cocos, fiind raspandit mai ales pentru utilizarea externa. Uleiul este renumit pentru proprietatile sale hidratante, regenerante si relaxante si este una dintre cele mai populare solutii naturale pentru ingrijirea pielii si parului.

Continue Reading…

Ulei de Coacaze NegreAportul oferit de coacazele negre sanatatii este recunoscut in momentul actual la scara larga, acestea fiind integrate in multe produse cu scop medicinal. Studiile realizate au aratat ca fructele sunt mult mai bogate in antioxidanti decat capsunele, spanacul, broccoli, merele sau ciresele. Proprietatile foarte atractive au starnit interesul si in domeniul frumusetii, acolo unde acest ulei de coacaze negre s-a dovedit a avea rezultate nemaipomenite.

Continue Reading…

ulei de chimen negruUleiul de chimen negru si-a capatat pe buna dreptate un loc in varful uleiurilor folosite pentru infrumusetare inca din timpul faraonilor egipteni. Legenda spune ca frumusetea Cleopatrei se datora in mare parte acestui ulei de chimen negru, iar acesta a fost gasit chiar si in mormantul lui Tutankamon, fiind considerat un produs de mare valoare.

Continue Reading…

Ulei de CatinaCatina are un istoric foarte lung in medicina naturista, fiind folosita de mii de ani. Texte din Tibet, Grecia si China care dateaza din 5000 i.Hr prezinta catina ca ingredient-minune pentru sanatate. In momentul actual produsul numit ulei de catina este renumit pentru proprietatile sale benefice asupra pielii si parului.

Continue Reading…

ulei de boragoUleiul de borago este un secret de frumusete cunoscut de un numar mic de persoane. Uleiul este obtinut din planta numita borago officinalis, ale caror proprietati benefice au fost descoperite inca de acum 1500 de ani.

Uleiul se prepara din semintele plantei si are o valoare ridicata, fiind cea mai importanta sursa de acid gras gama linolenic (GLA).

Continue Reading…

ulei de arganArganul este o planta originara din Maroc, folosita timp de secole de femeile de acolo pentru frumusete si devenita un ingredient de top in cosmetica actuala. Arganul este un arbust care produce fructe mici ale caror samburi sunt bogate in ulei de argan. Arbustul are o crestere foarte inceata si este destul de rar, multe zone din Maroc in care creste fiind protejate de catre asociatiile ecologice internationale.

Continue Reading…

Ulei de Aloe VeraPlanta de aloe vera este folosita sub diferite forme (gel, ulei, pasta) ca ingredient principal in multe creme, balsamuri si lotiuni naturale sau din comert. Compozitia foarte concentrata si bogata in nutrienti a plantei face posibila pastrarea unui numar mare dintre proprietati in cazul fiecareia dintre formele mentionate.

Continue Reading…

Unt de Shea

In momentul actual ai la dispozitie o gama intreaga de produse cosmetice. Variantele naturale sunt poate solutia cea mai sanatoasa si in acelasi timp si cea mai economica. Multe dintre produsele naturale dau rezultate nu doar pentru o utilizare specifica, dar pentru o serie larga. Din aceasta serie face parte si untul de shea.

Continue Reading…

Ulei de neemUleiul de neem este un produs natural care ofera o serie foarte larga de beneficii, calitatile sale depasindu-le pe cele de frumusete si ajugand la nivelul de adevarat medicament si chiar produs de curatenie.

Continue Reading…

ulei de avocado

Uleiul de avocado este un produs natural cu efecte extrem de benefice asupra pielii si parului, fiind unul dintre cei mai buni emolienti. Efectul sau hidratant depaseste multe dintre produsele cosmetice de pe piata, care sunt in plus obtinute prin prelucrari chimice complexe si atrag pe termen lung chiar deshidratarea. Acest ulei de avocado din plafar este astfel o solutie naturala, prietenoasa cu pielea si mult mai ieftina fata de produsele cosmetice.

Continue Reading…

ulei de eucaliptEucaliptul nu este din intamplare planta preferata a ursului koala, aceasta beneficiind de peste 100 de ingrediente nutritive. Eucaliptul este originar din zonele indigene din Tasmania si Victoria, fiind in momentul actual cultivat si in alte zone de pe glob. Acest ulei de eucalipt este un ulei esential concentrat care ajuta in foarte multe actiuni terapeutice.

Continue Reading…

ulei de lavandaUleiurile esentiale sunt unele dintre tratamentele naturiste preferate ale celor care isi doresc metode altenative prin care sa treaca peste problemele pe care le au. Acestea sunt, in mare parte, lipsite de orice riscuri si cu exceptia persoanelor care sunt alergice la produsele respective, oricine le poate folosi. Unul dintre cele mai populare si de altfel si printre cele mai des recomandate, atat de aromoterapeuti cat si de specialistii in medicina naturista, este cel numit ulei de lavanda. Lavanda este o planta foarte des intalnita, aceasta bucurandu-se atat de un miros deosebit, cat si de proprietati dintre cele mai bune. Lavanda este folosita in detergenti si sapunuri, foarte bune pentru piele, in sampon si in multe alte produse de ingrijire personala, dar cele mai bune rezultate le da cand este utilizata ca atare, sub forma de ulei esential ca si ulei de masaj sau capsule. Asadar, sa vedem si care sunt indicatiile uleiului de lavanda, dar si principalele beneficii ale acestuia.

Continue Reading…

ulei de macadamiaPlantele exotice reprezinta o adevarata minute pentru intreaga industrie cosmetica deoarece acestea pot sa ofere avantaje pe care niciuna dintre cele traditional europene nu poate. Una dintre acestea este macadamia, un arbore care provine din Australia dar care a inceput sa fie cultivat in mai multe zone de pe glob tocmai pentru ca mai multa lume sa se bucure de proprietatile sale. Uleiul de macadamia este un ulei natural care are importante beneficii in ingrijirea pielii si a parului. In plus, este foarte usor de folosit, se combina bine cu alte uleiuri si produse naturale si poate fi cumparat cu destul de mare usurinta. Achizitionarea acestuia in forma sa pura este cea mai recomandata, dar acest ulei de macadamia este ingredient si in tot felul de creme si sampoane existente in magazine.

Ulei de macadamia 100 ml

Comanda acum

Proprietatile uleiului de macadamia

Asa cum am spus, arborele de macadamia provine din Australia, dar el este cultivat acum si in zone din Africa sau din Hawai. Asadar, productia de nuci de macadamia este destul de mare. Din acestea se prepara uleiul de macadamia, extras prin presarea nucilor.

In ceea ce priveste compozitia si proprietatile, uleiul de macadamia este foarte bogat in acizi grasi naturali si anti oxidanti, asa cum este acidul oleic, palmitoleic si palmitic. Impreuna cu vitaminele existente in ulei, acesti acizi contribuie la pastrarea unui tegument cat mai sanatos pentru perioade extinse de timp.

In plus, uleiul de macadamia este acceptat cu usurinta de piele si nu lasa urme de grasime, astfel incat poate sa fie utilizat in orice moment al zilei. Si nu in ultimul rand, el propune si o serie de beneficii pentru par, despre care vom vorbi in randurile care urmeaza. Asadar, fie ca se gaseste in diverse produse cosmetice, fie ca este utilizat pur, acest ulei este un ajutor foarte important in pastrarea unui look proaspat si tineresc.

Ulei de macadamia pentru piele

Acest ulei este unul cu importante prorietati hidratante. Cu alte cuvinte, este perfect pentru protejarea tenului uscat sau a celui gras, redandu-i acestuia elasticitatea si catifelarea. Cel mai important este faptul ca acest ulei de macadamia actioneaza in profunzime, fiind ideal pentru cei care se confrunta cu probleme ale tenului.

Uleiul de macadamia are si importante proprietati nutritive, reusind sa hraneasca pielea si din acest motiv este considerat a fi si un produs anti imbatranire. Acesta poate sa faca ridurile sa dispara, dar este recomandat si in tratarea vergeturilor. Nu in ultimul rand, reface pielea afectata de leziuni sau taieturi usoare intr-un timp foarte scurt. Un avantaj enorm din toate aceste puncte de vedere este faptul ca aplicarea uleiului de macadamia nu lasa urme de grasime, acesta putand fi utilizat oricand, chiar si ca masca de zi sau de seara. Are rezultate dovedite atunci cand este folosit ca si baza pentru masajul cu ventuze masaj, permitand o alunecare lina precum si mentinerea vacuumului.

Parul poate sa fie protejat cu ulei de macadamia

Deoarece acest ulei este absorbit cu rapiditate de catre piele, el poate sa fie folosit si ca masca de par, avand numeroase beneficii din acest punct de vedere. Nu doar ca previne caderea parului si este un remediu pentru parul gras, dar poate fi un ajutor de nadejde si pentru un look special.

Uleiul de macadamia, datorita proprietatior sale hidratante si hranitoare, poate fi folosit cu mare incredere ca masca de par. Acesta intareste firul de par si il face sa fie mai catifelat, oprind in acelasi timp si caderea excesiva. Nu trebuie decat sa aplicati ulei de macadamia cu 30 de minute inainte de spalare. Este nevoie de doar cateva picaturi pe scalp iar samponul utilizat poate sa fie unul obisnuit.

ulei de macadamia pentru par

O alta intrebuintare a acestui ulei este cea legata de vopsirea parului. Este cunoscut faptul ca multe vopsele afecteaza firul de par, dar utilizarea uleiului de macadamia nu doar ca intareste firele, dar si ajuta la pastrarea noii culori pentru o perioada mai lunga de timp. In final, poate sa contribuie si la obtinerea unui par mai moale, care sa fie aranjat mult mai usor.

Ulei de macadamia pentru bronz

Vara se apropie si este clar ca foarte multa lume va merge la mare. Iar pentru un bronz impecabil este nevoie si de o crema buna. Din pacate, acestea sunt pe de-o parte destul de scumpe, iar pe cealalta au si numeroase contraindicatii. Nu acelasi lucru se poate spune despre uleiul de macadamia, care este un produs natural, cu importante proprietati de protectie a pielii in timpul expunerii la soare.

In primul rand, uleiul de macadamia are un factor de protectie solara foarte bun, ceea ce inseamna ca este capabil sa te apere impotriva arsurilor solare. Pe langa aceasta insa, intareste bronzul si ofera corpului un aspect deosebit. Asadar, daca vrei sa mergi vara asta la mare sau la piscina, ar fi o idee foarte buna sa nu uiti sa iti iei si un recipient de ulei de macadamia cu tine.

Alte beneficii ale uleiului de macadamia

Nu doar ca uleiul de macadamia este capabil sa protejeze pielea si scalpul, dar este folosit si ca un important produs care ajuta la regenerarea celulelor in cazul unor taieturi sau alte accidente.

Este potrivit pentru orice tip de piele, mai ales pentru cea mixta sau grasa, ajuta la recuperarea in urma cicatricilor si poate sa fie utilizat si in tratarea cuperozei si a altor probleme circulatorii care se manifesta la nivelul pielii.

Uleiul de macadamia reface pielea crapata si protejeaza impotriva aparitiei altor problemele asemanatoare. Nu in ultimul rand, poate sa reprezinte un ajutor pentru preventia bolilor de piele si poate sa fie utilizat si ca ulei de masaj (singur sau in combinatie cu alte produse)

In concluzie, uleiul de macadamia este un produs naturist care contribuie enorm la mentinerea unui look cat mai proaspat si lipsit de probleme. Principalele sale arii de interventie sunt la nivelul pielii, a fetei si a parului, unde protejeaza, remediaza si ajuta la refacerea dupa anumite probleme. Uleiul de macadamia poate sa fie utilizat si impreuna cu alte uleiuri naturale, precum cele de avocado, lavanda sau tamanu. Aceasta este si o solutie relativ ieftina, magazinele de tip plafar netaxand foarte mult pentru o suta de mililitri de ulei de macadamia.

ulei de migdale dulciUleiul de migdale dulci este acel ulei pe care il poti folosi pentru aproape orice, fiind atat de bogat in elemente nutritive, antioxidanti si acizi grasi esentiali. Uleiul are astfel o actiune foarte eficienta asupra pielii, parului si intregului organism. Acest ulei de migdale dulci este obtinut prin presarea migdalelor, fara a folosi alte procedee, astfel incat calitatile naturale sa se pastreze in totalitate. Din acest motiv,vei gasi si prezentarea de ulei de migdale dulci presat la rece, virgin sau pur.

Dupa cum ii spune si numele, uleiul de migdale dulci este obtinut din migdale dulci, comestibile. Spre deosebire de uleiul de migdale amare, care poate fi folosit doar extern, uleiul de migdale dulci este si comestibil, putand fi introdus in dieta pentru un aport suplimentar de acizi grasi, mai ales Omega 9. Uleiul este mult mai sanatos decat cel de floarea-soarelui si il poti folosi cel mai simplu la salate.

Continue Reading…

ulei de caiseFrumusetea si sanatatea pielii sunt esentiale pentru orice persoana, acestea asigurand un confort atat fizic, cat si psihic. Odata cu trecerea timpului, pielea are nevoie de sustinere, iar alegerea produselor potrivite devine o adevarata provocare. Intr-o mare de oferte pentru produse de ingrijire ale unor branduri cosmetice de renume, se remarca insa produsele naturale, ingrijirea intorcandu-se la origini. Produsul natural ulei de caise bio este unul dintre cele mai benefice pentru piele, actiunea sa multipla asupra acesteia castigand atentia medicilor, maseurilor si persoanelor din intreaga lume.

Continue Reading…

Ulei de CameliaAsia este o resursa continua de trucuri de frumusete, gheisele si curtezanele chineze lasand sute de metode naturiste pentru intretinerea si infrumusetarea pielii si parului. Produsul numit ulei de Camelia este un ulei obtinut din planta de ceai raspandita in China si Japonia si are o traditie indelungata atat in cosmetica si in terapia de relaxare, cat si in gastronomie.

In momentul actual uleiul de camelia este unul dintre cele mai raspandite ingrediente pentru produsele cosmetice de hidratare si anti-aging. Vei gasi astfel adesea mentiunea Camellia Oleifera (denumirea plantei de ceai) pe etichetele unor produse cosmetice scumpe. De multe ori insa, aceste produse contin parabeni si alte substante chimice care ajung sa minimalizeze efectele uleiului. Folosit in stare naturala, neprelucrata, acesta isi arata adevarata valoare, pentru care a fost apreciat timp de mii de ani.

Continue Reading…

ulei de jojobaProblemele cu tenul si cele legate  de par se afla printre cele mai intalnite, atat in cazul femeilor, cat si in cel al barbatilor. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa renuntati si sa va dati batuti, intrucat exista foarte multe tratamente naturiste care sa va ajute. Printre acestea se afla si cel cu ulei de jojoba, un produs foarte bun, des intalnit in magazinele de tip plafar, care va poate ajuta in aceste probleme dar si in multe alte situatii.

Continue Reading…

Ulei de masaj afrodisiac si ulei masaj de relaxareInca din antichitate masajul era o alegere doar pentru cei cu foarte multi bani. Din fericire insa, lucrurile s-au schimbat in ultimele decenii, asa ca in timpurile noastre oricine poate sa se bucure de aceste excelente tehnici pentru relaxare. Lucrurile au avansat atat de mult incat nici nu mai trebuie acum sa mergi la un salon, gasind orice ulei de masaj profesional in farmacii, magazine plafar si chiar pe Internet, unele dintre cele mai cautate produse fiind ulei de masaj afrodisiac si ulei pentru relaxare.

Continue Reading…

ulei masaj anticeluliticMasajul zilnic in special utilizand un ulei masaj anticelulitic adecvat, este una dintre cele mai eficiente arme impotriva celulitei. Poate ca nu crezi ca toxinele joaca un rol important in formarea celulitei dar tinem sa te infomam ca, de fapt, chiar asa si este. Unde credeti ca isi depoziteaza corpul toxinele? Raspunsul corect este: in grasime. Este un lucru trist, dar adevarat. Pentru a reduce aspectul jenant al celulitei este vital sa eliminam toxinele depozitate in interiorul corpului nostru. Fara a lua atitudine, depozitele de toxine vor creste, facand ca celulita sa arate din ce in ce mai rau si mai urat, pe masura ce timpul trece. Care dintre noi vrea sa isi rezolve aceasta problema? Eu cred ca toate ne dorim ca celulita sa dispara si nu sa se inrautateasca. Am dreptate?

Continue Reading…