Ulei masajAcest ulei de masaj este un ulei special conceput pentru a fi utilizat in masarea corpului. Este foarte adevarat ca atunci cand vorbim de masaj ne putem referi la o multime de tehnici sau scopuri. Prin urmare, si uleiurile utilizate la masaj sunt potrivite pentru diferite scopuri, ele reusind sa trateze afectiuni de orice natura, atunci cand tehnica de masaj este utilizata adecvat. In continuare, vom analiza beneficiile uleiurilor vegetale si a catorva tipuri de uleiuri esentiale precum si ce ulei este mai potrivit pentru o anumita afectiune. Cele mai des utilizate uleiuri de masaj sunt uleiul de masline si uleiul de migdale dulci, dar acestea sunt doar cele mai cunoscute. Exista si multe alte optiuni cu care pot fi tratate pana si unele dintre cele mai complicate afectiuni de sanatate.

Ulei de masaj proprietati

Pentru ca un ulei sa poata fi folosit in activitatile de masaj, acesta trebuie sa indeplineasca cateva conditii. Unele dintre acestea sunt imperios necesar sa fie indeplinite, altele fiind doar recomandate.

  • Densitatea – un ulei pentru masaj nu trebuie sa fie foarte dens. El trebuie sa fie pur si filtrat la un nivel mediu.
  • Vascozitatea – aceste uleiuri masaj ar trebui sa aiba o vascozitate scazuta. Acest lucru inseamna ca uleiul pentru masaj trebuie sa fie absorbit cu usurinta de piele. Nu trebuie sa ramana lipicios, cum se intampla in cazul mierii sau altor produse de masaj pe baza de zahar. Atunci cand faceti masaj cu ulei, acesta ar trebui sa se deplaseze odata cu mana si sa nu ramana in strat gros pe piele.
  • Sa se absorba intr-un timp rezonabil – uleiul pt masaj trebuie sa fie absorbit de piele dar nu foarte repede. De preferat este ca uleiul sa se mentina pe piele pe perioada masajului si sa fie absorbit de aceasta abia dupa ce masajul a fost finalizat.
  • Nu foarte uscat – unele uleiuri pt masaj, cum ar fi uleiul de canepa, poate sa aiba un efect de uscare a pielii pe care este aplicat. Acesta se usuca putin cam repede, lasand in urma o piele putin cam uscata. Acest efect poate fi util si necesar in unele cazuri, dar in cele mai multe tehnici de masaj acest efect nu este dezirabil.
  • Miros – uleiurile cu miros neplacut sunt evitate atunci cand vine vorba de masaj, mai ales daca ele nu sunt absolut necesare. Pentru a masca mirosurile neplacute ale unui anumit ulei care poate fi util in anumite cazuri, uleiul de masaj poate fi combinat cu un ulei esential frumos mirositor.
  • Hidratare – reprezinta eficienta cu care un anumit ulei reuseste sa hidrateze pielea. Uleiurile cu un coeficient mare de hidratare mentin pielea catifelata si moale o perioada mai lunga de timp.
  • Puritatea uleiului – calitatea si puritatea unui ulei conteaza destul de mult. In general, uleiurile bine filtrate se simt mai placut la atingere, fiind cu atat mai placute cu cat sunt mai rafinate. Uleiurile nerafinate, obtinute direct prin presarea la rece, se simt putin mai uleioase, motiv pentru care este indicat sa fie ocolite atunci cand vine vorba de masaj, exceptie facand momentele in care acele tipuri de uleiuri sunt strict necesare pentru o anumita persoana.

Alte lucruri care poti fi luate in considerare atunci cand cumparam acest produs sunt ulei de masaj pret si efecte secundare. In general, trebuie avut in vedere ca, pentru un om normal, un masaj complet necesita aproximativ 30 ml de ulei, astfel incat pretul este un criteriu de luat in considerare. Pe de alta parte, un ulei de masaj ieftin poate avea o concentratie redusa sau un grad de rafinare scazut. Mai mult, acestea pot avea si efecte secundare, astfel incat un masaj pe tot corpul va expune pielea unei cantitati destul de mari de ulei, lucru care poate fi periculos.

Care este scopul acestui ulei de masaj?

Daca e sa vorbim deschis, un masaj poate fi facut si fara utilizarea unui ulei. Din nefericire, in acest caz, masajul ar deveni destul de greoi si poate chiar nesatisfacator. Uleiul de masaj reduce frecarea dintre maini si piele, in acest fel, in cazul unui masaj de relaxare, a unuia de profunzime sau chiar si a unuia terapeutic, includerea uleiului de masaj sporind efectele acelui masaj.

Ulei pentru masaj anticelulitic. Acesta este cel mai cautat ulei vegetal in ultima vreme, celulita fiind o afectiune care creaza probleme foarte multor femei din toata lumea. Cu toate stim ca nicio crema din comert nu are rezultatele promise. Ceea ce nu ne spune nimeni este ca tratamentul se afla acolo unde era si normal sa fie, chiar in sanul naturii. Uleiul de migdale dulci sau cel de caise, precum si multe alte uleiuri vegetale simple sau in amestec cu uleiuri esentiale, pot ajuta la disparitia pentru totdeauna a celulitei. Iar daca doriti ca efectele sa fie mai rapide, utilizati aceste uleiuri in tratamentul cu ventuze masaj. Rezultatele vor fi  impresionante.

Istoria masajului

Nu cred ca este pentru nimeni o surpriza sa afle ca masajul se practica inca din cele mai vechi timpuri ale civilizatiei noastre. Exista dovezi cum ca masajul s-a practicat in aproape toate marile civilizatii ale lumii, cum ar fi China, Mesopotamia, Egiptul antic sau Grecia antica. Cele mai vechi referinte despre masaj s-au gasit in mormantul lui Akmanthor, un mare medic din Egiptul antic, care a trait in jurul anului 2300 inaintea erei noastre. Exista o mare probabilitate ca masajul sa fi fost o parte integranta din metodele de vindecare inca din cele mai vechi timpuri.

China antica este cunoscuta ca fiind civilizatia care a dus masajul la nivel de arta, existand numeroase scrieri chinezesti despre arta masajului care presupuneau, pe langa masajul propriu-zis, si urmarirea unor puncte de presiune (meridiane). Aceste tehnici au ajutat la dezvoltarea Presopuncturii si a Acupuncturii.

Cele mai des intalnite uleiuri pentru masaj

In cele ce urmeaza, va vom prezenta cateva dintre cele mai cunoscute uleiuri de masaj precum si beneficiile acestora pentru piele si corp.

Ulei de migdale dulci

Acest ulei dulce si placut mirositor provine din samburii de migdale dulci. Este unul dintre cele mai cunoscute si utilizate uleiuri de masaj. Uleiul de migdale dulci are exact caracteristicile pe care un ulei de masaj perfect ar trebui sa le aiba. Aluneca usor pe piele, nu este absorbit prea repede si isi mentine  caracterul uleios o perioada mai lunga de timp. Este un ulei usor si cu vascozitate redusa.

Un alt avantaj al folosirii acestui prosus este faptul ca se simte extrem de placut la maini. Cei ce practica masajul stiu probabil cat este de important ca uleiul sa alunece usor intre maini si piele.

Ulei de Camelia

Desi nu este un ulei indicat pentru masaje aplicate pe suprafete intinse ale pielii, din cauza capacitatii sale de absorbtie rapida in piele, acest ulei de camelia poate fi utilizat cu succes in masajul cu ventuze. Folosind tehnica combinata a stimularii circulatiei sanguine ca efect al utilizarii ventuzelor, impreuna cu efectele de hidratare si tonifiere datorate uleiului de Camelia, pielea dumneavoastra va capata stralucirea si tonusul dorit. In plus, avand in vedere ca efectele asupra tenului sunt cunoscute din antichitate, recomandam cu caldura masarea zonei ochilor precum si a obrajilor pentru indepartarea cearcanelor si hidratarea tenului. A fost folosit cu efecte pozitive si pentru masarea zonei decolteului sau a gatului.

Ulei de caise

Fiind extras din samburii de caise, uleiul cu acelasi nume are proprietati considerate de unii de-a dreptul miraculoase. Acesta este ideal pentru par si piele, motiv pentru care este folosit in proportii atat de mari de catre multe persoane.

In primul rand, este un bun hidratant, acesta putand fi folosit in cazul oricarui tip de piele, fara sa pateze in urma sa hainele sau tesaturile. Este un ulei foarte hranitor, fiind extrem de util in mentinerea pielii la un nivel optim de stralucire si fermitate si, nu in ultimul rand, are un puternic efect anti-aging si antiinflamator, ajutandu-te sa scapi de neplacutele eczeme care uneori iti pot da batai de cap.

Nici pentru masaj nu este rau, minunatul ulei de caise avand proprietatea de a fi rapid absorbit de catre piele, avand astfel un efect imediat.

In ceea ce priveste tratamentul pentru par, uleiul de caise se poate folosi cu succes atunci cand este incalzit inainte de a masa pielea scalpului, reusind astfel sa confere stralucirea mult dorita parului tau, totodata ajutand la stimularea cresterii mai rapide a acestuia.

Ulei de trandafiriTrandafirul este mai mult decat simbolul dragostei, acesta putand fi folosit pentru obtinerea unei serii numeroase de produse benefice pentru sanatatea pielii. Acest ulei de trandafiri este unul dintre secretele de frumusete ale femeilor din Persia si Egiptul antic. In momentul actual acesta este produs cu precadere in zone din nordul Africii si Franta.

Continue Reading…

Ulei de TamanuAcest ulei de tamanu este unul dintre uleiurile speciale pentru piele, care uimeste prin efectele sale asupra unei categorii largi de afectiuni. Uleiul se obtine prin presarea semintelor arborelui de Tamanu si este folosit de secole intregi de nativii din Asia de Sud-Est, Insulele Pacifice si Africa de Est.

Continue Reading…

ulei de susanAcest ulei de susan este un ulei mentionat in cartile de medicina inca din India antica datorita efectelor sale antibacteriene si antiinflamatorii. In perioada recenta s-au descoperit insa cu atat mai multe beneficii ale acestuia, care l-au transformat intr-un excelent produs cosmetic.

Continue Reading…

ulei de struguriAcest ulei de struguri este extras din semintele delicioaselor fructe. Uleiul a inceput sa fie procesat si vandut in volum mare la inceputul secolului XX, mai ales in SUA si tarile europene. Utilizarea principala a acestuia este cea cosmetica, atat in varianta simpla, cat si in cea combinata cu alte uleiuri.

Continue Reading…

ulei de rodieAcest ulei de rodie este obtinut din semintele fructului cu acelasi nume. Rodia, cu numele stiintific de punica granatum isi are originile in Persia antica. Fructul a fost apreciat timp de secole in medicina si cosmetica, ajungand ca astazi uleiul sau sa fie unul dintre cele mai populare tratamente pentru infrumusetare.

Acesta este folosit cu succes pentru:

  • efectul antioxidant care ajuta la protectia pielii si parului
  • protectie UV
  • regenerarea pielii
  • hidratarea intregului corp

Continue Reading…

Ulei de ricinAcest ulei de ricin este un ulei folosit cu precadere pentru ingrijirea parului, fiind unul dintre remediile naturiste cele mai populare. Uleiul se obtine prin presarea semintelor plantei cu acelasi nume (Ricinus communis) si are un istoric indelungat in utilizarea pentru infrumusetare.

Continue Reading…

ulei de orezOrezul este una dintre cele mai importante plante de pe glob, cu o compozitie bogata in minerale, vitamine si antioxidanti care devine o baza excelenta pentru uleiul obtinut din invelisul boabelor. Acest ulei de orez este folosit in tarile asiatice de foarte mult timp, fiind integrat in ritualurile de frumusete ale gheiselor din Japonia si curtezanelor din China si Coreea.

Continue Reading…

ulei de oreganoOregano reprezinta o resursa foarte generoasa de nutrienti si antioxidanti. In antichitate grecii si romanii apreciau atat de mult oregano incat acesta folosit in ritualuri importante din societate. Cultivata cu precadere in zona mediteraneana si Asia, planta este nu doar un condiment, cat si un ingredient util pentru tratamentele cosmetice. Acest ulei de oregano obtinut prin distilarea frunzelor are proprietati antiseptice ridicate si este un cosmetic-medicament  foarte apreciat.

Continue Reading…

ulei de morcoviMorcovul este un produs foarte ofertant, care pe langa proprietatile nutritionale atractive sustine si sanatatea pielii si parului. Acest ulei de morcovi obtinut prin macerare beneficiaza de asemenea de calitatile pe care radacina o are in stare naturala, fiind foarte util pentru:

  • pielea degradata
  • bronzul sanatos
  • tenul ridat
  • parul uscat, deteriorat

Continue Reading…

Ulei de MargareteMargareta este o planta care creste in aproape toate regiunile de pe glob, fiind o resursa naturala usor de exploata in orice zona. O planta atat de comuna beneficiaza de o serie impresionanta de beneficii asupra pielii, uleiul obtinut din flori fiind o alternativa naturala si ieftina in fata produselor cosmetice obisnuite. In mod traditional un ulei de margarete era folosit pentru vindecarea ranilor provocate de lovituri, cazaturi, zgarieturi si taieturi, dovedindu-si inca de la inceput calitatile antiinflamatoare si cicatrizante.

Continue Reading…

Ulei de Luminita SeriiCu mult timp in urma, acest ulei de luminita serii era folosit de nativii americani pentru a trata hemoroizii, ranile si taieturile. In momentul actual cosmeticienii au descoperit proprietatile anti-aging si antiinflamatorii de nivel high-end ale uleiului, acesta devenind un produs de ingrijire foarte pretios.

Continue Reading…

Ulei de GhimbirUleiurile esentiale sunt produse cu o concentratie mare de plante si un profil activ ridicat, avand de asemenea arome puternice. Acestea sunt folosite cu precadere in aromaterapie, fiind totodata utile pentru o serie larga de afectiuni ale pielii atunci cand sunt diluate. Un ulei de ghimbir este un ulei esential foarte apreciat de catre terapeuti si cosmeticieni, obtinut prin distilarea rizomilor plantei cu acelasi nume. Uleiul are o aroma puternica, descrisa de note dulci, dar in acelasi timp calde si condimentate.

Continue Reading…

Ulei de Germeni de GrauGraul este una dintre plantele cele mai iubite si mai apreciate, oferind atat de multe elemente pozitive pentru organism. Germenii de grau sunt partea mica din care se dezvolta planta. In ciuda faptului ca detin cea mai mare parte de vitamine, minerale si nutrienti, germenii sunt lasati in afara procesului de productie a fainei. Din fericire insa, corpul se poate bucura de toata compozitia acestora la nivel extern, prin intermediul acestui ulei de germeni de grau.

Uleiul de germeni de grau detine o concentratie excelenta de vitamine, minerale, antioxidanti si acizi grasi, fiind una dintre cele mai importante resurse naturale de frumusete. Uleiul a fost folosit de-a lungul timpului in toate zonele globului, rezultatele sale ajungand in numeroase carti si lucrari de cosmetica. De asemenea, acesta face parte din ingredientele multora dintre cremele, sampoanele si lotiunile din comert, concentratia fiind insa mult mai mica.

Continue Reading…

Ulei de MaslineAcest ulei de masline este unul dintre cele mai mari secrete de frumusete ale femeilor din zona mediteraneana, ajuns din fericire la indemana persoanelor de pretutindeni.

Uleiul numit “resursa de aur” in antichitate dispune de proprietati dintre cele mai benefice asupra pielii si parului, putand fi folosit pe tot corpul de catre intreaga familie.

Continue Reading…

ulei de galbeneleGalbenelele sunt unele dintre cele mai apreciate plante, acestea putand fi exploatate in atat de multe moduri in medicina naturista. In ceea ce priveste utilizarea externa, pe langa binecunoscuta crema de galbenele, un alt remediu pretios este acest ulei de galbenele.

Galbenelele au fost folosite in scopuri cosmetice inca din vremea Egiptului si Indiei antice, fiind apreciate pentru culoarea si calitatile lor pentru prepararea cremelor si uleiurilor. Uleiul de galbenele este obtinut din specia numita Calendula officinalis, planta ale carei petale sunt bogate in flavonoizi.

Uleiul se obtine prin macerarea petalelor de galbenele in ulei vegetal si are o structura usor vascoasa. Acest ulei de galbenele nu are un miros puternic si cu atat mai mult nu este parfumat. Acesta are o culoare portocalie si este clar, fara sa prezinte impuritati. Uleiul poate fi folosit ca baza in numeroase produse home-made, acceptand combinarea cu alte tipuri de uleiuri si ingrediente naturale (petale, fructe, legume, miere, oua etc).

Continue Reading…

ulei de canepaUleiul de canepa este un ulei mai putin cunoscut, beneficiile sale fiind insa foarte extinse. Acest ulei de canepa se obtine din planta numita Cannabis sativa. Desi face parte din familia Cannabis, specia este lipsita de substantele psihotrope care determina efectele narcotice.

Continue Reading…

Ulei de Crin AlbAcest ulei de crin alb este un produs macerat care pastreaza beneficiile oferite de florile delicate, reusind sa transfere asupra pielii toate proprietatile pretioase ale ingredientelor.

In mod traditional, petalele erau macerate si aplicate pe rani, taieturi si arsuri. In unele zone petalele erau tinute in alcool si fosite pentru vindecarea semnelor si cicatricilor. Uleiul de crin alb este folosit de secole in scopuri cosmetice, fiind mentionat in cartile de frumusete drept stimulator pentru cresterea parului si sprancenelor si un foarte bun hidratant pentru pielea sensibila.

Continue Reading…

ulei de cocosAcest ulei de cocos este un ulei extras din miezul de nuca de cocos, fiind raspandit mai ales pentru utilizarea externa. Uleiul este renumit pentru proprietatile sale hidratante, regenerante si relaxante si este una dintre cele mai populare solutii naturale pentru ingrijirea pielii si parului.

Continue Reading…

Ulei de Coacaze NegreAportul oferit de coacazele negre sanatatii este recunoscut in momentul actual la scara larga, acestea fiind integrate in multe produse cu scop medicinal. Studiile realizate au aratat ca fructele sunt mult mai bogate in antioxidanti decat capsunele, spanacul, broccoli, merele sau ciresele. Proprietatile foarte atractive au starnit interesul si in domeniul frumusetii, acolo unde acest ulei de coacaze negre s-a dovedit a avea rezultate nemaipomenite.

Continue Reading…