ulei de susanAcest ulei de susan este un ulei mentionat in cartile de medicina inca din India antica datorita efectelor sale antibacteriene si antiinflamatorii. In perioada recenta s-au descoperit insa cu atat mai multe beneficii ale acestuia, care l-au transformat intr-un excelent produs cosmetic.

Ulei de Susan, 100 ml

Comanda acum

Uleiul cu actiune multipla este renumit pentru:

  • hidratarea extinsa a corpului
  • detoxifierea pielii
  • protectia UV
  • vindecarea ranilor
  • reducerea infectiilor externe
  • ingrijirea parului

Uleiul de susan are o compozitie care il recomanda drept un produs ideal pentru piele si par. Acesta este alcatuit in mare parte din acizi grasi, continutul fiind impartit in ordine descrescatoare intre acidul linoleic, acidul oleic, cel palmitic si cel stearic. Aciziii grasi determina o patrundere adanca in piele si prin urmare o actiune din interior, cu rezultate mult mai eficiente.

De asemenea, uleiul este bogat in vitaminele E si K, antioxidanti naturali importanti pentru sanatatea pielii. Deficienta acestor vitamine a fost dovedita ca determinand deteriorarea si expunerea la imbatranirea prematura.

Ulei de susan – tratament pentru piele

Multe dintre persoane nu se asteapta ca actiunea unui simplu ulei sa ofere rezultate atat de bune, acest lucru datorandu-se publicitatii produselor cosmetice ale marilor branduri. Uleiul de susan este insa una dintre alternativele foarte ieftine la aceste produse.

Beneficiile sale incep de la cele de baza pentru sanatatea pielii, precum hidratarea. Uleiul are o actiune dubla, functionand atat ca hidratant, cat si ca emolient. Cu alte cuvinte, acesta nu doar hidrateaza, dar si mentine un nivel optim de hidratare dupa aplicare, pentru mai multe zile. Vitamina E si acizii grasi vor patrunde rapid in piele si o vor lasa fina si catifelata. Uleiul are rezultate bune chiar si in cazul deshidratarilor intense, precum cele din zona calcaielor.

Un alt beneficiu oferit de ulei este cel de incetinire a procesului de imbatranire. Antioxidantul numit sesamol din compozitia sa previne aparitia ridurilor si liniilor fine, in timp ce acizii grasi functioneaza ca un strat protector impotriva factorilor externi.

Aplicat dupa expunerea la vant si soare uleiul hraneste pielea si o calmeaza. De asemenea, uleiul protejeaza pielea in fata substantelor din apa de piscina si mai ales in fata radiatiilor UV.

Efectul antibacterian al uleiului face ca toxinele de la nivelul pielii sa fie atrase de acesta si spalate apoi odata cu indepartarea sa. Din acest motiv, uleiul este potrivit pentru a fi utilizat la dus sau baie. Toxinele solubile in ulei sunt de obicei cele adunate peste zi prin expunerea la praf si ceilalti factori externi. In urma aplicarii uleiului, acesta lasa un strat protector pentru expunerile ulterioare.

Efectul antibacterian este foarte util si in cazul taieturilor si ranilor. Prevenind inflamarea si infectarea, uleiul ajuta la vindecarea mai rapida si cicatrizarea fara urme neplacute. Nu in ultimul rand, proprietatile antibacteriene ajuta in cazul acneei incipiente. Acesta ajuta la controlul eruptiilor, neutralizarea bacteriilor si curatarea porilor.

Atunci cand este incalzit usor si aplicat asupra articulatiilor, acest ulei de susan isi dovedeste si proprietatile antiinflamatorii. Efectul antifungic se dovedeste a fi util in cazul infectiilor cu ciuperca piciorului sau infectiilor vaginale.

Folosit pe pielea bebelusilor, in special in zona scutecelor, uleiul de susan va proteja impotriva iritatiilor.

Iubitorii de masaj pot folosi uleiul pentru a stimula circulatia si a adauga o nota detoxifianta suplimentara.

Aplicarea uleiului se face cel mai simplu in mod direct, pe pielea umeda. Uleiul se intinde pe piele si se lasa sa actioneze pentru 10 minute, dupa care pielea se sterge cu un prosop. Daca se urmareste scopul detoxifiant uleiul se aplica inainte de baie. Intrucat mirosul este suportat mai putin de unele persoane, uleiul poate fi amestecat cu uleiuri esentiale pentru obtinerea unei arome mai placute.

Ulei de susan – tratament pentru par

Unul dintre beneficiile speciale ale uleiului de susan este cel de prevenire a albirii parului. Masajul scalpului cu ulei determina prevenirea albirii premature datorita mentinerii nivelului optim de melanina si keratina. In cazul parului la care deja se observa albirea, uleiul ofera un aspect mai inchis.

Parul este si el afectat de razele UV, protectia sa fiind de cele mai multe ori ignorata. Expunerea repetata a parului la soare si radiatii este una dintre cauzele pentru care acesta devine tern, iar varfurile devin despicate. O aplicare cu ulei de susan are mai multe efecte pozitive decat in cazul altor uleiuri, actionand pe diferite niveluri. Uleiul repara astfel pe de-o parte problemele existente, ajutand apoi la mentinerea sanatatii si aspectului si la prevenire.

Uleiul ajuta si la stimularea circulatiei, iar datorita capacitatii de patrundere adanca in pori promoveaza cresterea parului. Fiind folosit asupra parului deteriorat, acesta ajuta la regenerare si intarire. Pierderea parului pe fond de stres este o problema foarte comuna in perioada actuala. Prin masajul capilar uleiul de susan ajuta atat la relaxare, cat si la revitalizarea radacinilor firelor de par. In plus, textura noilor fire va fi imbunatatita, regenerarea fiind cu adevarat completa.

La fel ca orice ulei vegetal, uleiul de susan descurca bine parul si il face mai usor de ingrijit. Uleiul functioneaza la fel ca un balsam, fiind insa lipsit de orice substante chimice si efecte negative pe termen lung.

In cazul parului foarte deteriorat, uleiul de susan se poate combina cu ulei de argan, ricin sau struguri pentru o actiune cu atat mai fortifianta.

Uleiul de susan se indeparteaza usor de pe par, fiind suficienta samponarea obisnuita. Pentru cele mai multe dintre cazuri tratamentul cu ulei se aplica o data pe saptamana. In acest fel rezultatele devin constante, iar parul poate beneficia de protectia UV si impotriva factorilor externi. O utilizare punctuala poate oferi rezultate bune pe termen scurt, fiind insa necesara utilizarea regulata pentru mentinerea acestora.

Contraindicatii si aspecte de avut in vedere

Fiind obtinut din semintele de susan, uleiul poate fi un factor declansator de alergii pentru anumite persoane. In general se considera 0.1% din populatia globului poate suferi de alergii la semintele de diferite tipuri.

Uleiul de susan este potrivit pentru toate tipurile de piele, fiind necesara insa o atentie speciala la primele aplicari, in vederea observarii unor posibile agravari ale unor probleme sau aparitiei de iritatii, pete rosii etc.

No Comments

Be the first to start a conversation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *