ulei de struguriAcest ulei de struguri este extras din semintele delicioaselor fructe. Uleiul a inceput sa fie procesat si vandut in volum mare la inceputul secolului XX, mai ales in SUA si tarile europene. Utilizarea principala a acestuia este cea cosmetica, atat in varianta simpla, cat si in cea combinata cu alte uleiuri.

Ulei de Struguri, 100 ml

Comanda acum

Uleiul ajuta la regenerarea pielii si are proprietati hidratante, astringente si antiseptice care il recomanda printre altele pentru:

  • Acnee
  • Tenul gras
  • Pungile de sub ochi
  • Inflamatii
  • Vase de sange sparte
  • Stimularea cresterii parului

Compozitia si prelucrarea avansata pentru extragerea beneficiilor

Intrucat semintele au un continut scazut de ulei, acesta este extras folosind metode chimice. Metodele de extragere influenteaza in foarte mica masura aroma si caracteristicile si fac uleiul accesibil pentru cumparare si folosire.

Acest ulei de struguri are o textura foarte usoara, o culoare deschisa si o aroma de-abia remarcata.

Uleiul este de tip polinesaturat, iar componenta sa principala este acidul linoleic. Totodata, acesta este o sursa importanta de acizi grasi, polifenoli, flavonoizi si vitamina E.  Flavonoizii gasiti in compozitie sunt de 50 de ori mai puternici decat in cazul celor obisnuiti, cum ar fi vitamina C.

De asemenea, semintele de struguri sunt bogate in proantocianide renumite pentru efectul antioxidant.  Acesta din urma capata valori impresionante, iar uleiul asigura o protectie eficienta impotriva degradarii si imbatranirii celulelor. Soarele si radicalii liberi provoaca daune majore asupra pielii si parului, fiind necesara actiunea exterioara intrucat organismul nu poate lupta pe cont propriu impotriva acestora.

Ulei de struguri – Beneficii extinse asupra pielii

Uleiul de struguri are una dintre cele mai extinse actiuni asupra pielii. Astfel, acesta depaseste statutul de simplu hidratant si este foarte util de avut in casa. Fiind potrivit pentru toti membrii familiei, acesta se dovedeste a fi cu atat mai atractiv.

Printre altele, proprietatile sale antiinflamatorii il fac potrivit pentru estomparea durerilor musculare si celor provocate de artrita. Din acest motiv uleiul este adesea folosit in cadrul sedintelor de masaj terapeutic.

Nivelul ridicat de vitamina E si acizi grasi ajuta la regenerarea celulelor si face uleiul util in scaderea timpului de vindecare a ranilor. Aplicat pe rani si zgarieturi acesta nu ajuta doar la vindecare, dar creeaza si un strat protector impotriva agentilor externi.

Uleiul mai ajuta la restrangerea si repararea capilarelor sparte, contribuind astfel si la imbunatatirea circulatiei. Aspectul neplacut de vene de tip “paianjen” va fi diminuat considerabil.

Semintele de struguri au o natura astringenta care a atras atentia oamenilor de stiinta. Uleiul este astfel ideal pentru tonifierea pielii si restrangerea porilor in cazul tenului gras. Pungile de sub ochi si pielea lasata, obosita sunt combatute cu succes. In acelasi timp, se remarca o actiune calmanta asupra acneei, acolo unde vindeca leziunile si reduce roseata. Un aspect foarte important este acela ca, spre deosebire de produsele cosmetice de pe piata care de multe ori usuca tenul, uleiul de struguri curata si lasa in urma pielea hidratata. Prin urmare te vei simti la propriu bine in pielea ta.

Folosit ca hidratant, uleiul are un puternic efect emolient si nu blocheaza porii. Acesta este potrivit pentru toate tipurile de ten, inclusiv tenul sensibil. Mai mult, tenul sensibil este ajutat sa faca fata mai usor factorilor declansatori ai reactiilor de iritatie (frig, vant, soare etc).

Aplicat asupra tenului si in jurul ochilor, uleiul functioneaza ca un produs anti-aging, estompand ridurile. Aplicarea sa capata astfel intotdeauna un aspect multifunctional. Nu este de mirare ca uleiul este folosit ca ingredient principal intr-o serie larga de cosmetice precum cremele, sampoanele, balsamurile sau lotiunile.

Tratament pentru par

La fel precum uleiul de masline sau cel de cocos, acest ulei de struguri este un hidratant natural pentru par si inlocuieste eficient balsamul de par. Uleiul de struguri le depaseste insa pe celelalte, avand un efect mai profund asupra parului deteriorat si caderii parului. De asemenea, acesta are o textura mult mai usoara si nu are un miros persistent, asa cum se intampla in cazul uleiului de masline. Uleiul de struguri contine toate elementele esentiale pentru a ajuta parul sa creasca mai repede si sa se regenereze, precum vitamina E, proteine si minerale. In cazul matretii uleiul actioneaza direct asupra cauzei, tratand scalpul deshidratat.

Folosit ca balsam, uleiul lasa parul moale si ajuta la descurcare. Spre deosebire de produsele de pe piata, acesta lasa un strat protector si mentine stralucirea pentru mai mult timp. Indepartarea este in acelasi timp usoara, fara a necesita spalari repetate sau folosirea unor ingrediente solvante.

Aplicare si variante de mixuri

Cea mai comuna metoda de aplicare este cea directa, pe piele sau par. Cateva picaturi sunt suficiente pentru ten si zona ochilor. Tenul se maseaza usor cu ajutorul degetelor pana la absorbtie. In cazul aplicarii in zona ochilor masajul trebuie sa fie cu atat mai delicat. Partea atractiva a uleiului de struguri este ca se absoarbe foarte repede, nu lasa urme si nu blocheaza porii, fiind potrivit si pentru pielea grasa. Rezultatele sunt vizibile, iar tenul devine mai luminos.

Aplicarea pe par se poate face folosind un pieptan sau prin masaj. In functie de scopul utilizarii, uleiul se aplica la radacini sau la varfuri. Din nou, nu este nevoie de o cantitate mare. Uleiul este foarte economic.

O metoda mai speciala de aplicare consta in incalzirea uleiului pentru a adauga o nota de relaxare si a deschide porii mai mult in vederea imbunatatirii actiunii acestuia. Uleiul usor cald se va simti foarte bine pe piele si va lasa o senzatie placuta.

Uleiul din seminte de struguri poate fi folosit in combinatie cu alte tipuri de ulei, unturi sau ingrediente. In cazul masajului, acesta poate fi combinat cu arome si uleiuri esentiale pentru aromaterapie.

Pentru o hidratare de top mixeaza uleiul cu miere si lasa masca sa actioneze timp de 5-10 minute, iar in cazul in care ai nevoie de un scrub care sa nu lase in urma pielea uscata, amesteca uleiul cu zahar, sare sau zat de cafea. Ai grija la dimensiunile particulelor, intrucat cele mari pot zgaria pielea.

Acest ulei de struguri nu prezinta efecte adverse cunoscute, dar la fel ca in cazul oricarui produs natural pot aparea cazuri restranse de manifestari alergice.

 

No Comments

Be the first to start a conversation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *