ulei de rodieAcest ulei de rodie este obtinut din semintele fructului cu acelasi nume. Rodia, cu numele stiintific de punica granatum isi are originile in Persia antica. Fructul a fost apreciat timp de secole in medicina si cosmetica, ajungand ca astazi uleiul sau sa fie unul dintre cele mai populare tratamente pentru infrumusetare.

Acesta este folosit cu succes pentru:

  • efectul antioxidant care ajuta la protectia pielii si parului
  • protectie UV
  • regenerarea pielii
  • hidratarea intregului corp

Ulei de Rodie, 10 ml

Comanda acum

Ulei de rodie – Compozitie unica pentru produsele cosmetice

Fiecare picatura de ulei de rodie este bogata in acidul foarte rar Omega 5, considerat a fi singura sursa botanica de acid conjugat linolenic (CLnA). Acest acid este unul dintre cei mai puternici antioxidanti cunoscuti in momentul actual. De asemenea, uleiul contine si fitoestrogen, lucru foarte rar intalnit in cazul vegetalelor.

Compozitia speciala a uleiului mai include o serie larga de vitamine (printre care B1, B2, C, E), minerale (potasiu, magneziu) si emolienti puternici. Compozitia este una foarte atractiva, depasind la foarte mare distanta produsele obisnuite disponibile pe piata.

Acest ulei de rodie se obtine din presarea semintelor fructului. Varianta pura are o culoare usor galbuie si o aroma specifica puternica. Uleiul are o textura vascoasa medie si intra prin urmare mai lent in piele, fara a bloca insa porii. Uleiul este considerat a fi non-comedogenic si sigur pentru a fi utilizat si in cazul tenului gras.

Beneficii extinse asupra pielii

Poate cea mai importanta caracteristica a uleiului de rodie este aceea ca stimuleaza productia de keratinocite. Acestea reprezinta principalul tip de celule din structura epidermei. Stimularea productiei de keratinocite determina inversarea proceselor daunatoare si contribuirea la repararea si intinerirea straturilor pielii.  Rezultatul consta intr-o piele cu aspect mult mai tanar. Uleiul ofera rezultate foarte bune nu doar asupra tenului, ci si asupra decolteului si gatului, zone de obicei ignorate atunci cand vine vorba de ingrijirea anti-age.

Continutul mare de antioxidanti ofera protectie excelenta impotriva radicalilor liberi, astfel incat pielea sa fie ajutata sa faca fata fiecarei iesiri fara a avea de suferit. Oferind si protectie UV, uleiul functioneaza ca un scut complet impotriva radicalilor liberi si previne imbatranirea. Studiile au aratat ca protectia oferita de uleiul de rodie este atat de eficienta incat ajuta chiar si la prevenirea cancerului de piele.

Hidratarea este un aspect esential pentru piele, iar un ulei de rodie indeplineste foarte bine si acest rol. Uleiul patrunde usor si adanc in piele, determinand o hidratare sanatoasa de durata, care spre deosebire de cazul altor uleiuri sau produse nu ingrasa tenul si nu dezechilibreaza nivelul natural de ulei al pielii.

Antioxidantii si acizii grasi determina de asemenea un efect antiinflamator profund. Uleiul este astfel potrivit pentru a fi utilizat in cazul eczemelor, dermatitelor, psoriazisului, ranilor si arsurilor usoare. Aplicarea are un efect calmant si in acelasi timp antibacterian, ajund la atenuarea manifestarilor neplacute si la vindecarea mai rapida in cazul ranilor.

Uleiul este potrivit pentru toate tipurile de ten si toate varstele, putand fi folosit si pe pielea sensibila. In cazul acneei, este recomandat ca uleiul sa fie imbinat cu un altul de tip non-comedogenic si cu o textura mai fina, usor de absorbit. In aceasta situatie uleiul poate ajuta la controlarea eruptiilor, reducerea cicatricilor si rosetei si calmarea iritatiilor.

Rezultatul imbinarii tuturor beneficiilor prezentate anterior este obtinerea unei pieli netede, tinere si frumoase. Acest ulei de rodie are o structura foarte activa, fiind de cele mai multe ori utilizat in mod diferit decat celelalte uleiuri vegetale. Mai exact, acesta are tipologia unui tratament concentrat.

Par cu aspect sanatos

Uleiul de rodie are o puternica abilitate de a repara parul degradat, cu aspect uscat si tern.

De multe ori exista o disconcordanta intre starea parului si a scalpului, multe dintre persoane avand un scalp uscat si par gras. Este necesara astfel o actiune duala, care sa vindece scalpul fara a ingrasa parul si mai mult. Actiunea uleiului echilibreaza pH-ul de la nivelul scalpului, neutralizand productia in exces de grasime si ajutand in acelasi timp scalpul sa isi mentina hidratarea.

Parul gras este insotit adesea si de matreata, caz in care foliculii de par sunt cu atat mai afectati intrucat sunt astupati. Aceasta problema poate determina cresterea mai inceata a parului si degradarea acestuia. Aplicarea uleiului de rodie ajuta la indepartarea matretei si stimularea circulatiei la nivelul scalpului, stimuland astfel cresterea parului si a calitatii firelor. Uleiul reduce mancarimile si bacteriile, redand confortul.

Totodata, uleiul protejeaza parul in fata factorilor externi la care este supus zilnic si previne aparitia deshidratarii si problemelor scalpului.

Aplicat asupra varfurilor, acesta hraneste firele si le imbunatateste textura, rezolvand probelma firelor despicate.

In ceea ce priveste aplicarea, uleiul poate fi utilizat ca ser, masca sau tratament punctual. Folosit ca ser, uleiul se poate incalzi pentru a spori eficienta si a patrunde mai rapid in structura firelor. Actiunea se va face astfel din interior, iar rezultatele vor fi mai bune.

In cazul mastilor, uleiul se poate folosi ca atare sau in combinatie cu alte uleiuri vegetale. Acesta se aplica la radacinile firelor prin masaj si se lasa sa actioneze timp de cel putin o ora. Indepartarea se face usor, fara a fi nevoie de solventi speciali. In acelasi timp, uleiul are un miros placut si va lasa o usoara nota de parfum pe par. Acest lucru este un avantaj pentru persoanele care nu vor sa investeasca in uleiuri esentiale aromate.

Tratamentul punctual se aplica direct pe varfurile firelor, intr-o cantitate mica.

Contraindicatii si modalitati de depozitare

La fel precum majoritatea uleiurilor vegetale, uleiul de rodie nu prezinta contraindicatii cunoscute. Posibilele reactii adverse pot fi legate doar de alergia la rodii, caz in care se interzice desigur aplicarea. Persoanele care se stiu alergice la mai multe seminte si fructe trebuie sa evite utilizarea.

Uleiul de rodie este usor oxidabil, asa ca este sensibil la temperaturile ridicate si lumina. Prin urmare, acesta trebuie depozitat la frigider sau in spatii racoroase, ferite de lumina si umezeala. Pastrat la frigider, uleiul are un termen de valabilitate de un an de zile. Dupa acest interval proprietatile sale benefice incep sa scada considerabil.

 

No Comments

Be the first to start a conversation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *