ulei de migdale dulciUleiul de migdale dulci este acel ulei pe care il poti folosi pentru aproape orice, fiind atat de bogat in elemente nutritive, antioxidanti si acizi grasi esentiali. Uleiul are astfel o actiune foarte eficienta asupra pielii, parului si intregului organism. Acest ulei de migdale dulci este obtinut prin presarea migdalelor, fara a folosi alte procedee, astfel incat calitatile naturale sa se pastreze in totalitate. Din acest motiv,vei gasi si prezentarea de ulei de migdale dulci presat la rece, virgin sau pur.

Dupa cum ii spune si numele, uleiul de migdale dulci este obtinut din migdale dulci, comestibile. Spre deosebire de uleiul de migdale amare, care poate fi folosit doar extern, uleiul de migdale dulci este si comestibil, putand fi introdus in dieta pentru un aport suplimentar de acizi grasi, mai ales Omega 9. Uleiul este mult mai sanatos decat cel de floarea-soarelui si il poti folosi cel mai simplu la salate.

Ulei de migdale dulci 100 ml

Comanda acum

Uleiul are o compozitie care il recomanda insa in special pentru ingrijirea pielii, cuprinzand printre altele vitaminele A, B1, B6, E, acizi grasi mononesaturati si minerale. Toate aceste elemente sunt recunoscute pentru a avea efecte pozitive impresionante asupra pielii.

Ulei de migdale dulci – un adevarat produs cosmetic

Uleiul are numeroase proprietati foarte atractive pentru piele, printre acestea numarandu-se cele antiinflamatorii, antioxidante, emoliente, analgezice, cicatrizante sau de sprijinire a imunitatii acesteia. Uleiul mai detine proprietati de relaxare a muschilor si chiar si proprietati anti-matreata. De asemenea, uleiul poate fi folosit pentru probleme vasculare precum venele sparte sau varicele. Toate aceste proprietati sunt sustinute de compozitia sa speciala.

Vitamina A mai este cunoscuta si sub numele de “vitamina pielii”, avand o influenta foarte mare asupra acesteia. Vitamina A are la baza retinol, acid retinoic si beta-caroten, sustinand astfel functiile celulelor de la nivelul pielii si mentinerea sanatoasa a membranelor acestora.

Vitaminele B1 si B6 sunt renumite pentru aportul asupra cresterii parului si ingrijirii acestuia, facand parte de altfel din majoritatea compozitiilor de produse pentru par (sampon, balsam, dar si gel, ceara sau crema de par).

Vitamina E este unul dintre cei mai importanti antioxidanti, ajutand astfel la protectia impotriva radicalilor liberi si atragand mai ales imbunatatirea circulatiei la nivelul scalpului si ajutand la regenerarea si protectia parului.

Atu-ul principal din compozitia uleiului de migdale dulci ramane insa prezenta acizilor grasi. Acestia ajuta intr-o serie larga de afectiuni ale pielii, precum acneea, eczema, rozaceea sau psoriazisul. Acizii grasi sustin proprietatile hidratante ale uleiului si formeaza un strat protector la nivelul pielii, astfel incat hidratarea sa fie de durata.

Cu alte cuvinte, uleiul de migdale dulci are aceleasi proprietati ca orice produs cosmetic scump, fiind insa complet natural si lipsit de efectele adverse nocive ale altor substante chimice.

Care sunt totusi utilizarile si beneficiile directe ale uleiului de migdale dulci?

Ulei de migdale dulci pentru fata

Poate cea mai raspandita utilizare a uleiului este cea pentru hidratare. Folosind ulei de migdale dulci pentru ten, vei beneficia de un emolient excelent, care hraneste pielea si o mentine hidratata pentru un termen lung. Pielea se va simti mult mai bine si isi va reveni rapid in urma efectelor deshidratarii. Vei putea scapa astfel de pielea uscata si efectul de strangere. Pielea va deveni elastica si isi va recapata confortul si aspectul sanatos. Pentru cele mai bune rezultate, uleiul se aplica pe pielea uda, dupa care se maseaza usor cu ajutorul unor ventuze masaj. Efectele sunt de stimulare a circulatiei sangvine si de drenaj limfatic, eliminandu-se astfel toxinele din corp, pielea ramanand curata si sanatoasa.

ulei de migdale dulci

Avand un efect foarte hidratant, uleiul poate fi folosit si pentru buzele uscate. Poti inlocui astfel balsamul de buze cu actiune de scurta durata cu o solutie pe termen lung. In plus, fiind si dulce, uleiul iti va lasa un gust placut pe buze, fara a avea insa arome sintetice adaugate.

Calitatile sale regeneratoare aduc uleiului beneficii importante asupra pielii imbatranite, ridurile si liniile aparute pe fata si pe gat fiind estompate. De asemenea, intrucat sporeste circulatia sanguina la nivelul pielii, uleiul de migdale dulci este ideal pentru cearcane.

O utilizare mai putin cunoscuta, dar cu efecte remarcabile, este cea de demachiant. Uleiul de migdale curata foarte bine porii si inlatura machiajul, avand o actiune profunda, fara a usca pielea. Rezultatul de la sfarsit este surprinzator, tot machiajul ramanand pe tamponul demachiant.

Folosit pentru corp, acesta are aceleasi proprietati, fiind un bun hidratant. In plus, uleiul de migdale dulci este un ulei de masaj extrem de popular , avand o vascozitate mica si un timp mediu de absorbtie si facilitand prin urmare o alunecare buna a mainilor si o intrare lina in piele. Uleiul ajuta extrem de mult la relaxarea muschilor, avand atat efect de hidratare, cat si efect de calmare a crampelor musculare sau de relaxare generala.

De asemenea, uleiul de migdale dulci pentru vergeturi poate ajuta la indepartarea acestora si cresterea fermitatii pielii. Din acest motiv, uleiul este foarte adesea folosit si pentru masajul anticelulitic cu ajutorul unor ventuze masaj din silicon sau sticla.

Desi nu poate vindeca psoriazisul sau eczema, uleiul poate ajuta la vindecarea si refacerea mai rapida a pielii, fiind un adjuvant foarte util in tratamentul pentru aceste afectiuni.

Pentru femeile insarcinate, perioada sarcinii poate atrage vergeturi, celulita si uscarea pielii datorita schimbarilor hormonale si cresterii in greutate. Uleiul de migdale dulci in sarcina poate creste confortul de la nivelul pielii si poate ajuta la combaterea vergeturilor si degradarii pielii. De asemenea, uleiul de migdale poate fi folosit pentru masajul perineal, acesta ajutand la scaderea durerilor provocate de mobilitatea redusa a tesuturilor din zona perineala, afectate in mod direct de drumul fatului catre exterior. Folosirea uleiului de migdale dulci in sarcina necesita acordul medicului.

Ulei de migdale dulci pentru par

Cele mai multe persoane fac matreata din cauza uscarii agravate a pielii scalpului. Uscarea scalpului poate determina de asemenea aparitia de mancarimi puternice si mai ales poate afecta aspectul general al parului. Aplicand ulei de migdale in cantitati mici pentru masarea scalpului, matreata si mancarimile vor disparea rapid, iar parul isi va recapata vitalitatea.

Atunci cand este aplicat pe varful firelor de par, uleiul aduce stralucire acestuia si evita aparitia firelor despicate.

Un secret important este acela ca uleiul poate ajuta si la descurcarea parului. Aplicat in cantitati mici pe par, uleiul va ajuta la descurcarea suvitelor si iti va permite o pieptanare mult mai usoara. Vei proteja astfel parul si impotriva ruperii, intrucat nu va mai trebui sa tragi de el.

Uleiul de migdale dulci Solaris se gaseste in magazine la preturi bune, variind intre 10 si 50 de lei in functie de cantitate, gradul de procesare si distribuitor.

In concluzie, uleiul de migdale dulci este un cosmetic multifunctional si nu numai, putand fi folosit atat pentru piele si par, cat si pentru consum. Uleiul este astfel foarte economic si practic, putand fi folosit de intreaga familie si tinand destul de mult intrucat e nevoie de o cantitate mica pentru orice tip de utilizare.