Ulei de MargareteMargareta este o planta care creste in aproape toate regiunile de pe glob, fiind o resursa naturala usor de exploata in orice zona. O planta atat de comuna beneficiaza de o serie impresionanta de beneficii asupra pielii, uleiul obtinut din flori fiind o alternativa naturala si ieftina in fata produselor cosmetice obisnuite. In mod traditional un ulei de margarete era folosit pentru vindecarea ranilor provocate de lovituri, cazaturi, zgarieturi si taieturi, dovedindu-si inca de la inceput calitatile antiinflamatoare si cicatrizante.

Uleiul se obtine prin macerarea florilor de margarete in ulei vegetal si imbina foarte bine proprietatile benefice cu o metoda de aplicare comoda si eficienta.

Ulei de Margarete, 50 ml

Comanda acum

Printre multele utilizari ale uleiului se numara:

  • tonifierea pielii de pe intreg corpul
  • calmarea inflamatiilor
  • cresterea fermitatii

Uleiul este bogat in vitamine si substante hranitoare, actiunea sa fiind extinsa, iar o simpla aplicare atragand beneficii numeroase.

Ulei de margarete – Ideal pentru tonifiere

Dincolo de orice alta proprietate, acest ulei de margarete este in primul rand un foarte bun tonifiant. Aspectul astringent ridicat face uleiul ideal pentru aplicarea pe coapse, abdomen si sani.

Fermitatea este recapatata datorita actiunii acizilor organici precum cel tartaric si cel tanic. Pe langa o stimulare foarte buna a circulatiei, acestia determina cresterea elasticitatii pielii si sublinierea formelor.  Pielea devine fina si in acelasi timp tonifiata.

In cazul sanilor, uleiul nu ajuta la cresterea (asa cum se prezinta in multe dintre reclamele pentru cosmetice care contin extract de ulei de margarete), dar ajuta in schimb la ridicarea acestora (lifting) prin cresterea fermitatii. Uleiul ofera rezultate bune si la aplicarea pe pielea de pe gat, evitand formarea saculetilor, aparitia petelor si aspectul de piele moale, imbatranita.

Proprietatea de stimulare a circulatiei este foarte utila nu doar pentru generarea fermitatii, ci si pentru atenuarea durerilor provocate de statul prea mult in picioare. Uleiul ajuta in cazul venelor dilatate si celor sparte atat la nivelul aspectului, cat si la nivelul senzatiei de picioare grele.

Antiinflamator si cicatrizant

Continutul ridicat de vitamina E si antioxidanti face uleiul foarte bun pentru tratarea inflamatiilor si tesuturilor deteriorate. Durerea si infectiile sunt reduse, iar ranile sunt protejate impotriva bacteriilor. Cu toate acestea, trebuie mentionat ca uleiul nu se aplica pe rani deschise. Este recomandat ca acesta sa se aplice in faza de dupa inchiderea ranilor, atunci cand poate ajuta la cicatrizarea rapida si fina si evita ramanerea urmelor neplacute.

Uleiul are rezultate bune si in cazul intepaturilor de insecte, reducand umflaturile, mancarimile si roseata.

Efectul antiinflamator este atractiv si in cazul crampelor musculare, febrei musculare, dar si durerilor provocate de artrita. Aplicat prin masaj uleiul va indeparta disconfortul si va ajuta la relaxare.

Toner pentru ten

Produsele tonice sunt cele folosite in cosmetica dupa curatarea pielii, contribuind la restituirea pH-ului si a starii naturale a tesuturilor. Antioxidantii si ingredientele hranitoare din compozitia acestui ulei de margarete sunt adevarate truse de prim ajutor pentru piele, actionand intens pentru redarea rapida a confortului si hidratarii.

In general tonerele au o actiune astringenta care nu este potrivita pentru toate tipurile de ten, mai ales pentru cel cu tendinte de uscare. Uleiul de margarete are insa o actiune blanda si nu degradeaza suplimentar tenul pe termen lung. Acesta ofera doza necesara de tonifiere la nivelul pielii, lasand-o mai proaspata si mai fina nu doar dupa curatare, dar si pe intreg parcursul zilei.

In mod clasic tonerele se aplica prin intinderea cu un tampon cosmetic. Uleiul este usor de aplicat atat cu ajutorul unui tampon, cat si direct cu ajutorul degetelor. Dupa absorbtie se recomanda aplicarea unui ulei cu un profil hidratant mai ridicat (ex.ulei de migdale, ulei de struguri).

Ulei anti-aging

Acest ulei de margarete a fost folosit din cele mai vechi timpuri in ritualurile de frumusete, femeile din India folosindu-le cu precadere pentru riduri si tenul matur. Dupa cum spuneam la inceput, uleiul are un continut ridicat de antioxidanti. Prin urmare, acesta eficient in pastrarea la distanta a efectelor radicalilor liberi si mentinerea unui aspect tanar al pielii. Aplicat in mod regulat acesta va determina cresterea elasticitatii tesuturilor si va preveni aparitia semnelor atrase de inaintarea in varsta.

Intorcandu-ne putin la aspectul tonifiant, odata aplicat pe pielea de pe sani, uleiul va avea si un efect anti-aging atractiv. Mai ales pe timpul verii, uleiul protejeaza impotriva razelor UV, aparitiei vergeturilor si lasarii sanilor. Acestia vor fi sanatosi si in acelasi timp aratosi.

Tratament pentru varfurile despicate

Multe femei se confrunta cu problema varfurilor despicate si parului uscat, cel mai adesea apeland la foarfeca pentru a elimina parul degradat. Acest lucru nu rezolva insa neaparat problema, pierderea lungimii parului fiind in acelasi timp neplacuta.  Tratamentul firelor despicate este unul de durata si necesita o ingrijire speciala a parului. Acesta trebuie ajutat sa se regenereze si sa isi imbunatateasca textura in mod natural.

Pentru o actiune intensa si eficienta, tratamentul se aplica atat la varfuri, cat si la radacina. Uleiul de margarete este potrivit pentru ambele utilizari, fiind foarte economic si atractiv. Acesta se poate aplica in starea rece sau usor incalzit, simplu sau in combinatie cu alte uleiuri. Varianta incalzita este in general considerata a fi mai eficienta intrucat ajuta mai intai la deschiderea porilor de la nivelul scalpului si stabilirea unei absorbtii mai puternice.

In cazul in care se doreste prepararea unei masti in combinatie cu alte uleiuri, se poate folosi un ulei cu un profil hidratant ridicat (ex.ulei de masline, ulei de avocado, ulei de cocos, ulei de germeni de grau etc).

Inaintea aplicarii uleiul se testeaza pe mana pentru a fi nu prea cald si rani scalpul. Parul se umezeste, iar uleiul se aplica prin masajul usor. Masca se lasa sa actioneze pentru cel putin 30 de minute, fiind ideal ca periodic sa se lase pentru cateva ore.

Contraindicatii si metode de pastrare

La fel precum celelalte uleiuri vegetale, cel de margarete nu prezinta nici el contraindicatii si poate fi utilizat fara probleme. Utilizarea este bineinteles interzisa persoanelor cu alergii la flori si cu precadere la margarete.

Uleiul este rezistent la oxidare, prin urmare fiind suficient sa fie depozitat intr-un loc uscat si racoros. Acesta isi poate pastra proprietatile benefice pentru o perioada de 1-2 ani.

 

No Comments

Be the first to start a conversation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *