ulei de macadamiaPlantele exotice reprezinta o adevarata minute pentru intreaga industrie cosmetica deoarece acestea pot sa ofere avantaje pe care niciuna dintre cele traditional europene nu poate. Una dintre acestea este macadamia, un arbore care provine din Australia dar care a inceput sa fie cultivat in mai multe zone de pe glob tocmai pentru ca mai multa lume sa se bucure de proprietatile sale. Uleiul de macadamia este un ulei natural care are importante beneficii in ingrijirea pielii si a parului. In plus, este foarte usor de folosit, se combina bine cu alte uleiuri si produse naturale si poate fi cumparat cu destul de mare usurinta. Achizitionarea acestuia in forma sa pura este cea mai recomandata, dar acest ulei de macadamia este ingredient si in tot felul de creme si sampoane existente in magazine.

Ulei de macadamia 100 ml

Comanda acum

Proprietatile uleiului de macadamia

Asa cum am spus, arborele de macadamia provine din Australia, dar el este cultivat acum si in zone din Africa sau din Hawai. Asadar, productia de nuci de macadamia este destul de mare. Din acestea se prepara uleiul de macadamia, extras prin presarea nucilor.

In ceea ce priveste compozitia si proprietatile, uleiul de macadamia este foarte bogat in acizi grasi naturali si anti oxidanti, asa cum este acidul oleic, palmitoleic si palmitic. Impreuna cu vitaminele existente in ulei, acesti acizi contribuie la pastrarea unui tegument cat mai sanatos pentru perioade extinse de timp.

In plus, uleiul de macadamia este acceptat cu usurinta de piele si nu lasa urme de grasime, astfel incat poate sa fie utilizat in orice moment al zilei. Si nu in ultimul rand, el propune si o serie de beneficii pentru par, despre care vom vorbi in randurile care urmeaza. Asadar, fie ca se gaseste in diverse produse cosmetice, fie ca este utilizat pur, acest ulei este un ajutor foarte important in pastrarea unui look proaspat si tineresc.

Ulei de macadamia pentru piele

Acest ulei este unul cu importante prorietati hidratante. Cu alte cuvinte, este perfect pentru protejarea tenului uscat sau a celui gras, redandu-i acestuia elasticitatea si catifelarea. Cel mai important este faptul ca acest ulei de macadamia actioneaza in profunzime, fiind ideal pentru cei care se confrunta cu probleme ale tenului.

Uleiul de macadamia are si importante proprietati nutritive, reusind sa hraneasca pielea si din acest motiv este considerat a fi si un produs anti imbatranire. Acesta poate sa faca ridurile sa dispara, dar este recomandat si in tratarea vergeturilor. Nu in ultimul rand, reface pielea afectata de leziuni sau taieturi usoare intr-un timp foarte scurt. Un avantaj enorm din toate aceste puncte de vedere este faptul ca aplicarea uleiului de macadamia nu lasa urme de grasime, acesta putand fi utilizat oricand, chiar si ca masca de zi sau de seara. Are rezultate dovedite atunci cand este folosit ca si baza pentru masajul cu ventuze masaj, permitand o alunecare lina precum si mentinerea vacuumului.

Parul poate sa fie protejat cu ulei de macadamia

Deoarece acest ulei este absorbit cu rapiditate de catre piele, el poate sa fie folosit si ca masca de par, avand numeroase beneficii din acest punct de vedere. Nu doar ca previne caderea parului si este un remediu pentru parul gras, dar poate fi un ajutor de nadejde si pentru un look special.

Uleiul de macadamia, datorita proprietatior sale hidratante si hranitoare, poate fi folosit cu mare incredere ca masca de par. Acesta intareste firul de par si il face sa fie mai catifelat, oprind in acelasi timp si caderea excesiva. Nu trebuie decat sa aplicati ulei de macadamia cu 30 de minute inainte de spalare. Este nevoie de doar cateva picaturi pe scalp iar samponul utilizat poate sa fie unul obisnuit.

ulei de macadamia pentru par

O alta intrebuintare a acestui ulei este cea legata de vopsirea parului. Este cunoscut faptul ca multe vopsele afecteaza firul de par, dar utilizarea uleiului de macadamia nu doar ca intareste firele, dar si ajuta la pastrarea noii culori pentru o perioada mai lunga de timp. In final, poate sa contribuie si la obtinerea unui par mai moale, care sa fie aranjat mult mai usor.

Ulei de macadamia pentru bronz

Vara se apropie si este clar ca foarte multa lume va merge la mare. Iar pentru un bronz impecabil este nevoie si de o crema buna. Din pacate, acestea sunt pe de-o parte destul de scumpe, iar pe cealalta au si numeroase contraindicatii. Nu acelasi lucru se poate spune despre uleiul de macadamia, care este un produs natural, cu importante proprietati de protectie a pielii in timpul expunerii la soare.

In primul rand, uleiul de macadamia are un factor de protectie solara foarte bun, ceea ce inseamna ca este capabil sa te apere impotriva arsurilor solare. Pe langa aceasta insa, intareste bronzul si ofera corpului un aspect deosebit. Asadar, daca vrei sa mergi vara asta la mare sau la piscina, ar fi o idee foarte buna sa nu uiti sa iti iei si un recipient de ulei de macadamia cu tine.

Alte beneficii ale uleiului de macadamia

Nu doar ca uleiul de macadamia este capabil sa protejeze pielea si scalpul, dar este folosit si ca un important produs care ajuta la regenerarea celulelor in cazul unor taieturi sau alte accidente.

Este potrivit pentru orice tip de piele, mai ales pentru cea mixta sau grasa, ajuta la recuperarea in urma cicatricilor si poate sa fie utilizat si in tratarea cuperozei si a altor probleme circulatorii care se manifesta la nivelul pielii.

Uleiul de macadamia reface pielea crapata si protejeaza impotriva aparitiei altor problemele asemanatoare. Nu in ultimul rand, poate sa reprezinte un ajutor pentru preventia bolilor de piele si poate sa fie utilizat si ca ulei de masaj (singur sau in combinatie cu alte produse)

In concluzie, uleiul de macadamia este un produs naturist care contribuie enorm la mentinerea unui look cat mai proaspat si lipsit de probleme. Principalele sale arii de interventie sunt la nivelul pielii, a fetei si a parului, unde protejeaza, remediaza si ajuta la refacerea dupa anumite probleme. Uleiul de macadamia poate sa fie utilizat si impreuna cu alte uleiuri naturale, precum cele de avocado, lavanda sau tamanu. Aceasta este si o solutie relativ ieftina, magazinele de tip plafar netaxand foarte mult pentru o suta de mililitri de ulei de macadamia.