Ulei de GhimbirUleiurile esentiale sunt produse cu o concentratie mare de plante si un profil activ ridicat, avand de asemenea arome puternice. Acestea sunt folosite cu precadere in aromaterapie, fiind totodata utile pentru o serie larga de afectiuni ale pielii atunci cand sunt diluate. Un ulei de ghimbir este un ulei esential foarte apreciat de catre terapeuti si cosmeticieni, obtinut prin distilarea rizomilor plantei cu acelasi nume. Uleiul are o aroma puternica, descrisa de note dulci, dar in acelasi timp calde si condimentate.

Ulei de Ghimbir, 10 ml

Comanda acum

Uleiul este folosit mai ales pentru:

  • stimularea circulatiei
  • energizare
  • inflamatii
  • stimularea cresterii parului

Compozitia acestui ulei de ghimbir consta printre altele in terpenoizi, pinene, linalol si geraniol, toti acestia fiind antioxidanti foarte puternici. Antioxidantii sunt substante care ajuta celulele sa se regenereze si sa se protejeze in fata factorilor externi si a radicalilor liberi.

Uleiul este de asemenea caracterizat de note antibacteriene, antiseptice si antiinflamatorii foarte ridicate. De altfel, utilizarea sa traditionala din timpul romanilor era cea de vindecare a infectiilor. Un ulei de ghimbir extrage toate proprietatile care recomanda planta la scara larga pentru utilizarea in terapiile medicinale alternative.

Ulei de ghimbir – Modalitati de utilizare

Fiind un ulei esential, uleiul de ghimbir se foloseste doar extern si doar in forma diluata. Acesta se poate dilua cu orice tip de ulei vegetal (ex.ulei de masline, ulei de avocado, ulei de cocos etc), dar si in apa sau alte lichide. De asemenea, acesta poate fi utilizat atat pe cont propriu, cat si in amestecuri cu alte uleiuri esentiale.

Modalitatile de utilizare cele mai frecvente sunt inhalarea, masajul sau adaugarea in apa de baie.

Pentru prima dintre utilizari se poate folosi atat un inhalator, cat si varianta adaugarii alaturi de apa calda intr-un vas (se acopera vasul cu un prosop si se inhaleaza aburii obtinuti). Doua-trei picaturi sunt suficiente pentru a obtine rezultate benefice. Inhalarea este utila in cazul sinuzitelor, nasului infundat, infectiilor respiratorii sau celor faringiene.

In cazul masajului, aceleasi doua-trei picaturi pot fi amestecate cu un ulei de masaj hidratant si o absorbtie mai lenta. Intins pe piele prin masaj, uleiul va ajuta la stimularea circulatiei, reducerea durerilor reumatice, articulare si musculare, precum si in cazul entorselor. Acest ulei de ghimbir prezinta unele dintre cele mai bune rezultate in cazul acestor dureri, fiind nu din intamplare prezent in multe dintre produsele medicinale adresate artritei sau crampelor musculare.

Masajul cu ulei de ghimbir are de asemenea un rol afrodisiac, stimuland libidoul. Ghimbirul este folosit de mii de ani in scopul imbunatatirii vietii sexuale.

Nu in ultimul rand, adaugarea in apa de baie este utila pentru un tratament dublu ce include atat inhalarea, cat si aplicarea pe piele.

Desi aceste utilizari sunt cele mai des intalnite, listei i se mai poate adauga aplicarea sub forma de compresa. Astfel, uleiul de ghimbir se poate combina cu apa, infuzii si uleiuri vegetale si imbiba o compresa pentru a fi aplicata pe zonele afectate. Pentru rezultate cu atat mai bune, compresa se aplica incalzita. Aplicarea compreselor este utila in cazul inflamatiilor pielii, dar si in cazul balonarii si problemelor digestive. In acest caz in urma compresa se aplica pe abdomen si se lasa sa actioneze timp de 15 minute.

Fiind un ulei cu un profil foarte activ chiar si pentru un ulei esential, este important sa se foloseasca intotdeauna o concentratie redusa la diluare (0.5 – 2%).

Aromaterapie pentru energizare

Uleiul de ghimbir functioneaza ca un adevarat tonic asupra organismului, determinand imbunatatirea starii de spirit, cresterea nivelului de energie si mentinerea optimismului. Folosit pentru masaj, uleiul este potrivit pentru momentele de oboseala cronica, victimizare si deziluzie. De cealalta parte, folosit pentru inhalare, acesta este potrivit pentru gasirea echilibrului si invingerea temerilor.

Uleiul de ghimbir ajuta de asemenea in cazul raului de masina, avion sau mare. Acesta reduce starile de greata si reda starea de bine. Proprietatile sale sunt benefice si in cazul mahmurelii.

Uleiul se imbina cel mai bine cu celelalte cu profil activ ridicat, precum uleiul de eucalipt, uleiurile de citrice (portocala, mandarina, lamaie etc) sau uleiul de rozmarin. Totodata, acesta poate substitui eficient uleiul de cardamom sau de menta. Atunci cand este folosit in combinatie cu alte ingrediente, uleiul de ghimbir isi creste capacitatea de actiune si poate oferi beneficii extinse. De cele mai multe ori sedintele de aromaterapie imbina cel putin doua tipuri de ulei esential.

Stimularea cresterii parului

Uleiul de ghimbir reprezinta o metoda naturala de stimulare a cresterii parului, care nu prezinta efecte adverse si atrage in schimb rezultate vizibile. Concentratia potrivita difera de la un scalp la altul, fiind necesare cateva teste inainte de gasirea celei potrivite. Datorita profilului condimentat ridicat, uleiul poate determina o senzatie de incalzire si chiar ciupire care se dovedeste neplacuta pentru unele scalpuri. Reducerea concentratiei rezolva insa orice problema.

Uleiul stimuleaza circulatia la nivelul scalpului si prin urmare stimuleaza si cresterea firelor de par. Masajul radacinilor determina cresterea mai rapida a firelor. O masca eficienta pentru persoanele care se confrunta cu problema caderilor masive de par poate contine ulei de ghimbir, ulei de masline, ulei de ricin si ulei de jojoba. Masca se aplica prin masajul circular si se lasa sa actioneze pentru 15-20 de minute. Este important ca masca sa nu fie lasata sa se usuce pe par. Pentru indepartare se poate folosi orice sampon.

Uleiul este de asemenea potrivit pentru imbunatatirea texturii parului. Acesta va creste mai puternic si va avea un aspect stralucitor. Actiunea asupra radacinilor atrage o serie larga de beneficii pentru par. Uleiul poate fi adaugat periodic si in samponul obisnuit pentru a diversifica metodele de actiune asupra firelor si radacinilor de par.

 

Contraindicatii si metode de pastrare

Uleiul de ghimbir se poate dovedi a fi prea puternic pentru unele persoane, fiind recomandat sa se testeze pe o suprafata mica de piele inainte de orice utilizare. De asemenea, acesta poate atrage efecte adverse pentru persoanele alergice.

Uleiul nu este recomandat femeilor insarcinate si copiilor.

Uleiul nu se aplica decat extern si evitandu-se zona ochilor si gurii. Acesta nu se foloseste pe rani deschise sau mucoase.

Produsul nu necesita o depozitare speciala, putand fi pastrat in orice spatiu uscat si ferit de umezeala.

 

No Comments

Be the first to start a conversation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *