Desi nu pot sa fie considerate afectiuni ale pielii in adevaratul sens al cuvantului, iritatiile pielii sunt cu siguranta niste probleme deranjante care pot sa apara in orice moment si sa afecteze pe oricine. Uneori ele sunt si insotite de mancarimi, alteori de inrosiri ale pielii si chiar de mici inflamari.inflamatii ale pielii

Chiar daca nu le facem nimic, iritatiile dispar de cele mai multe ori de la sine, dar pentru ca acest lucru sa se intample mult mai rapid este bine sa apelam si la cateva ajutoare, asa cum sunt cele oferite de produsele naturiste.

Asadar, indiferent de sursa iritatiilor (intrarea in contact cu plante, alergii, animale si multe altele), utilizarea unor uleiuri care au rolul de calma pielea poate sa reprezinta un remediu binevenit, care te poate scapa mult mai rapid de senzatiile neplacute.

Ulei de migdale

Uleiul de migdale este un produs natural care poate fi folosit pentru ameliorarea iritatiilor si chiar pentru eliminarea definitiva a acestora si tuturor efectelor nedorite.

In primul rand, uleiul de migdale are un efect puternic calmant si este capabil sa elimine sau cel putin sa diminueze inflamatiile pielii. El este recomandat in special pentru masaj facial sau corporal tocmai pentru ca are rolul de a calma pielea afectata de iritatii sau de multe altele.

De asemenea, este folosit si pentru a scapa de mancarimi, el lasand in urma sa o piele mult mai catifelata si delicata. Si nu in ultimul rand, reuseste sa protejeze pielea si impotriva unor eventuale afectiuni viitoare. Este un produs natural care nu are contraindicatii si care este recomandat pentru utilizare in cazul tuturor tipurilor de ten. Poate sa fie folosit atat pur, cat si combinat cu alte uleiuri naturale sau esentiale (sau impreuna cu ape specifice sau alte produse), principalul mod de administrare fiind masajul in zonele afectate sau pe tot corpul.

Ulei de moringa

Moringa este un copac exotic ale carui parti sunt utilizate pentru obtinerea unor produse cosmetice destul de variate. Acesta provine din America de Sud si Centrala si a intrat in forta si pe piata romaneasca. Din semintele sale se prepara uleiul de moringa, un ulei natural cu importante proprietati cosmetice.

Uleiul de moringa este folosit pe scara larga, fiind foarte util in protejarea pielii si a parului, mai ales impotriva imbatranii (contine acizi grasi, antioxidanti si nutrienti, ceea ce il transforma intr-un important produs antiage). Cu toate acestea, uleiul de moringa are si beneficiul de a calma pielea afectata de iritatii sau mancarimi. Fiind bogat in vitamine, cupru si calciu, acesta elimina iritatiile si lasa pielea mai curata si scade mancarimile sau roseata cauza de acestea. Si nu in ultimul rand, uleiul de moringa elimina iritatiile si inflamarile cauzate de muscaturile de insecte si daca este utilizat inainte de a iesi afara, are si efectul de le tine pe acestea la distanta.

Uleiul de moringa poate sa fie aplicat pe piele de unul singur, dar pentru masaj se recomanda a fi utilizat impreuna cu o serie de alte uleiuri esentiale, asa cum este si uleiul de migdale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *