Petele aparute pe piele pot sa aiba o serie de cauze, dar efectul acestora este cu siguranta unul nedorit. Practic, motivul pentru care apar petele de pe piele este reprezentat de o dereglare a melanomului, pigmetul care ofera pielii culoarea sa naturala. Acesta poate sa fie afectat de o diversitate de factori, unii mai gravi, altii mai putin.

pete pe fata

Pe langa diversele boli care cauzeaza petele pe piele si care trebuie tratate doar prin creme si unguente recomandate de medicii specialisti, acestea pot sa apara si din cauza imbatranirii sau din princina unor afectiuni ale ficatului.

Iar impotriva acestora doua cauze se poate lupta si prin intermediul remediilor naturiste, printre care si uleiurile esentiale. Acestea trebuie sa aiba proprietati care sa permita iluminarea pielii, prevenirea, dar si eliminarea petelor, iar printre solutii se numara si uleiurile de orez si de crin alb.

Uleiul de orez

Este un ulei care penetreaza foarte usor pielea si este absorbit foarte repede. De asemenea, nu lasa urme de grasime pe piele si tocmai din acest motiv poate sa fie utilizat in orice moment al zilei sau seara, inainte de culcare (preluand astfel rolul unei creme de noapte).

Acesta este bogat in antioxidanti si din acest motiv specialistii il recomanda in special in cazul pielii imbatranite. Insa unul dintre efectele varstei este si aparitia petelor pe piele, asa ca uleiul de orez, datorita acidului ferulic continut, poate sa reduca petele cauzate de varsta si sa redea tenului un aspect mai tanar.

De asemenea, uleiul de orez functioneaza si ca un bun protector impotriva razelor UV, acestea avand si ele un rol in aparitia petelor pe piele si poate sa elimine si cearcanele. Uleiul de orez poate sa fie utilizat atat singur, cat si in combinatie cu alte produse naturale, trebuind aplicat pe pielea inca umeda dupa curatare.

Ulei de crin alb

Exista peste 100 de specii de crin in intreaga lumea, insa doar extractul de crin alb, care provine din Franta, are un efect atat de benefic asupra eliminarii petelor de piele. In plus, acesta este unul dintre principalele remedii naturiste recomandate de specialisti atunci cand vine vorba despre astfel de probleme.

Asta pentru ca uleiul de crin alb este capabil sa ilumineze pielea si sa ii redea culoarea ei naturala, chiar daca au existat cauze diferite care au condus la aparitia petelor. Uleiul de crin alb contribuie atat la eliminarea petelor cauzate de afectiunile la ficat, dar si cele care apar din cauza inaintarii in varsta. De asemenea, petele de roseata sunt si ele eliminate.

Uleiul de crin alb este utilizat in prepararea a numeroase creme si seruri pentru fata, fiind un produs foarte apreciat in industria cosmetica. Cu toate acestea, el poate sa fie folosit si in stare pura, trebuind aplicat zilnic pe fata sau gat.

Cu toate acestea, daca petele de pe piele nu dispar dupa utilizarea unor produse naturiste precum uleiul de orez sau cel de crin alb, cel mai bine ar fi sa va adresati medicilor, intrucat aceasta poate fi dovada unei afectiuni mai grave.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *