Poate ca pielea deshidrata nu este o afectiune a pielii, dar cu siguranta aceasta este o problema. Asta pentru ca deshidratarea pielii afecteaza atat aspectul acesteia, cat si starea de bine a persoanei si imediat ce simtim ca pielea noastra devine mai uscata, este bine sa apelam la produse care sa ii redea hidratarea.
Desi nu se stie exact in ce fel pielea pierde apa, devenind astfel deshidratata, cauzele acestui proces sunt unele cunoscute. De regula, deshidratarea pielii este provocata de o vreme foarte uscata, de expunerea prelungita la vant sau la soare, de inaintarea in varsta sau de dereglari hormonale. Cu alte cuvinte, exista o varietate de cauze, dar efectele sunt intotdeauna cam aceleasi. Pielea isi pierde elasticitatea, pare sa “tina”, devine mai fragila si, in mare, creaza o senzatie de disconfort la nivelul fetei.
Remediile impotriva pielii deshidratate sunt de doua tipuri. Vorbim fie despre creme cosmetice, fie de produse naturiste, dar daca va doriti alternativa mai sigura, cea mai buna solutie este cea din urma.
Uleiul de vanilie
Vanilia este utilizata pe scara larga, atat in alimentatie cat si in industria cosmetica, asa ca folosirea uleiului de vanilie in aceasta chestiune nu ar trebui sa mire pe nimeni. Acesta este extras prin macerare din pastaile de vanilie si poate sa fie utiliza si in fabricarea parfumurilor.
Cu alte cuvinte, uleiul de vanilie poate sa fie utilizat si in aromaterapie, dar nu despre aceasta utilizare vom discuta acum. Acest ulei esential este cunoscut si pentru proprietatile sale emoliante si hidratante, fapt pentru ca el este unul dintre cele mai recomandate remedii naturale in privinta pielii deshidratate.
De asemenea, are si un efect de nutrient pentru piele, dar si unul elasticizant. Cel mai bine da rezultate daca este utilizat in forma sa pura, prin aplicarea directa pe piele, dar poate sa aiba efect si daca este insotit de alte uleiuri.
Uleiul de camelia
Acesta mai este cunoscut si ca ulei de ceai verde si este cunoscut in intreaga lume multumita proprietatilor sale anti imbatranire. De asemenea, poate sa fie utilizat si in tratarea afectiunilor unghiilor sau a parului. Cu toate acestea, cele mai multe avantaje le are in ingrijirea pielii.
Este foarte bogat in acizi grasi, precum cel oleic sau linoleic, ceea ce inseamna ca are capacitatea de a hrani si hidrata pielea, fiind un remediu de marca in lupta impotriva deshidratarii pielii. Acesta protejeaza pielea impotriva actiunii nedorite a agentilor de mediu si in urma utilizarii tegumentul va deveni mai catifelat. Datorita efectelor sale emoliante, sistemul natural de reglare a hidratarii pielii este regularizat iar imbatranirea pielii este intarziata.
Uleiul de camelia se aplica in starea sa naturala, pe pielea proaspat curatata. Acesta va fi absorbit rapid, fara a lasa urme de grasime. Asadar, poate sa fie folosit in orice moment al zilei.
Dupa cum am spus, uleiul de vanilie poate sa fie utilizat si impreuna cu alte produse naturale, asa cum este si uleiul de camelia. Impreuna, cele doua pot sa ofere rezultate chiar mai bune, ele reusind sa ofere pielii niveluri superioare de hidratare.