Nu mai reprezinta un secret pentru nimeni, s-a dovedit ca muzica reprezinta acum o parte importanta a experientei in sedintele de masaj . Sunetele linistitoare oferă o ambianta care imbunatateste relaxarea si procesele de vindecare a terapiei oferite prin masaj.

Meloterapia sau popular spus,terapia prin muzica, este amestecul perfect intre armonie si tonul pentru a promova relaxarea, vindecarea si sentimentul de bine.Meloterapia este practicata pentru a reduce starile de anxietate.Rezultatele arata ca atat masajul cat si terapia prin muzica poate atenua anxietatea, oferind beneficii vizibile si semnificative pe termen lung.

Studiile de cercetare clinice au demonstrat că terapia de masaj si terapia prin muzica au capacitatea de a modifica medicina moderna, ceea ce ajută la reducerea depresiei. Activitatea cerebrala arata o imbunatatire semnificativa,o asimitrie frontala atat in timpul masajului cat si dupa sedinta de masaj,chiar pentru un timp indelungat, concluzia fiind ca meloterapia are efecte pozitive asupra activitatii creierului.

Genul cel mai cunoscut de muzica aleasa pentru sedintele de masaj sunt reprezentate de muzica ambientala- dar cum sunt sute de titluri trebuie sa avem intotdeauna grija ceea ce alegem.

Exista cativa factori de luati in seama atunci cand vorbim de alegerea unui playlist pentru o sedinta de masaj astfel este indicat sa ne ferim de cumparaturile rapide, fara alegerea in prealabil, fara a asculta sau a cunoaste playlistul.Cumparaturile facute din impus acum nu isi au rostul!

  • in cazul in care alegem un playlist pentru masaj care sa contina sunete din natura trebuie sa avem in vedere ca acele sunete trebuie sa induca clientul intr o stare de liniste: evitam astfel sunetele naturii care pot devenii perturbatoare.
  • trebuie sa luam in seama intotdeauna si gusturile clientilor nostrii:luam situatia in care clientul vine in pauza la un masaj, dupa masaj trebuind sa se intoarca la serviciu.Ei bine in acest caz alegem o muzica mai stimulatoare- nu uitatam niciodata daca clientului ii place muzica, corpul acestuia se va relaxa.
  • muzica clasica nu este intotdeauna bine venita in cadrul unei sedinte de masaj, intrucat muzica aleasa poate sa fie placuta, dar sa nu fie potrivita sedintei de masaj.Muzica clasica include si sectiuni ‘’mai puternice, care provoaca agitatie.Se pot alege insa simfonii de pian solo pentru unele piese clasice.
  • se evita muzica care contine si versuri- versurile angajeaza mintea- iar noi vrem sa va furam din peisajul cotidian.

Muzica reprezinta o parte importanta a experientei de masaj – sunetele linistitoare ofera ambianta care ajuta la imbunatatirea procesului de relaxare, precum si a procesului de vindecare pe care sedinta de masaj , terapia prin masaj, o ofera.

Studii de cercetare clinica au demostrat faptul ca terapia prin masaj si muzica, meloterapia, au capacitatea de a modifica tiparele de creier, ceea ce ajuta la reducerea depresiei. Terapia prin masaj si terapia prin muzica au efecte pozitive attfel asupra creierului.Combinand cele doua terapii se obtin rezultate spectaculoase.

Muzica ajuta si incurajeaza organismul sa elibereze zonele tensionate- masajul pe de alta parte ajuta sa elimine inflamatiile dureroase ale muschilor, articulatiilor si zonelor incordate.

Meloterapia are efecte benefice si asupra circulatiei.Circulatia sangelui s-ar putea imbunatatii cu ajutorul muzicii si masajului.Nivelul de stres mai mic, combinat cu manipularea manuala a grupelor musculare permite sangelui sa curga mai liber.

Toxinele vor fi eliminate mai eficient din organism.Organele si muschii vor primi mai mult oxigen. Acest lucru va imbunatatii starea generala de bine si de sanatate. Maseuzele noastre combina tehnicile specifice de masaj cu aceasta terapie prin muzica.-practic se creaza efectul de detasare de exterior si se amplifica senzatia de relaxare si se resimt efectele beneficile ale masajului.

Astfel rezultatele sunt dublate iar clientii sunt din ce in ce mai multumiti de rezultate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *