Masaj anticelulitic – ce este, cine si cum il realizeaza?

masajul-anticelulitic

Asa cum stim, celulita sau „coaja de portocala” reprezinta o problema atat de ordin estetic, cat si medical. Este o afectiune intalnita nu numai in randul femeilor, dar si in randul barbatilor. De aceea, un masaj anticelulitic este un mijloc de combatere a celulitei, problema ce are un impact negativ asupra stimei de sine a fiecarei persoane.

Masaj anticelulitic, ce este, de fapt?

masajul-anticeluliticDupa cum sugereaza si denumirea acestei tehnici, este un tip de masaj care are scopul de a reduce, pe cat posibil, „coaja de portocala”, de a micsora stratul de tesut adipos de sub piele. Practic, un masaj anticelulitic remodeleaza zonele problematice de pe suprafata corpului, prin aplicarea unei presiuni corecte.

Masaj anticelulitic, cine il realizeaza?

O sedinta de masaj anticelulitic poate fi realizata numai de catre un specialist cu studii specifice. Acesta trebuie sa fie un bun cunoscator al anatomiei umane, dar si a tehnicilor care pot fi aplicate, in functie de nevoile celor care apeleaza la el. Miscarile pe care le realizeaza maseurul trebuie sa fie puternice, el insistand mai mult asupra acelor zone care sunt mai afectate de celulita. Un aspect de care el trebuie sa tina cont in cadrul unei sedinte de masaj anticelulitic este de a nu provoca vanatai pe pielea clientului sau.

Cum poate o sedinta de masaj anticelulitic sa combata „coaja de portocala”?

Asa cum stim, cauzele celulitei sunt multiple si anume:

  • Tulburari hormonale;
  • Dieta nesanatoasa si sedentarism;
  • Afectiuni la nivelul tesuturilor conjunctive.

De asemenea, este bine de stiut faptul ca celulita poate sa apara atat la persoanele slabe, cat si la cele supraponderale, indiferent de varsta si de sex. In cazul in care aceasta afectiune apare din cauza faptului ca persoana are obiceiuri alimentare nesanatoase si a lipsei de activitati, masajul anticelulitic poate avea rezultate mult mai rapide si care se pot mentine pe o perioada mai mare de timp. Cu cat se va incepe mai devreme, cu atat mai bine si persoana se va putea bucura de o piele frumoasa si sanatoasa, intr-un timp mult mai scurt.

Masaj anticelulitic, principalele beneficii

  1. Unul dintre cele mai importante efecte ale masajului anticelulitic este acela de a imbunatati circulatia sangelui in tot corpul si de a reduce stratul adipos care exista sub piele. De asemenea, sistemul limfatic este stimulat sa functioneze in parametrii optimi, eliminandu-se apa si toxinele care exista la acest nivel.
  2. Un alt efect care s-a constatat este acela de imbunatatire a metabolismului celulelor. Un masaj anticelulitic poate sa ajute la scaderea in greutate, in cazul in care este efectuat cel putin o data pe saptamana. De asemenea, rezultatele pot veni mult mai repede in cazul in care persoana apeleaza si la sport si la o dieta cat mai sanatoasa.
  3. Un masaj anticelulitic poate avea un impact pozitiv asupra elasticitatii pielii, facand-o sa arate mai ferm si mai frumos. Multe femei care au apelat la aceasta tehnica au afirmat faptul ca au observat o ameliorare a aspectului de „valurele” a pielii, capatand si o anumita stralucire sanatoasa. Masajul ajuta la eliminarea toxinelor care s-au acumulat in exces si care ofera pielii acel aspect „pufos” si nesanatos. O sedinta de masaj anticelulitic are rolul de a remodela, de a schimba forma tuturor acelor zone afectate de celulita.
Masaj anticelulitic, efecte secundare?

beneficiile-masajului-anticeluliticO sedinta de masaj anticelulitic are foarte multe beneficii, asta se stie. Chiar daca in timpul unei asemenea sedinte poate exista un anumit disconfort fizic din cauza presiunii care este exercitata de catre terapeut, el nu trebui sa lasa nicio urma pe pielea clientului. Acesta nu trebuie sa resimta nicio durere in timpul executarii miscarilor specifice si nici nu trebuie sa mearga cu vanatai acasa. Maseurul trebui sa stie sa isi adapteze tehnica in functie de nevoile celui care se afla in cabinetul sau.

In cazul in care o femeie sa afla in perioada „delicata” a lunii, nu este recomandat sa realizeze o sedinta de masaj anticelulitic, in special in primele doua zile de menstruatie. Este indicat sa astepte ca aceste zile sa treaca, deoarece este posibil sa resimta un disconfort mare, atat la nivel psihic, cat si la nivel fizic.

Masajul anticelulitic nu trebuie sa fie aplicat celor care sufera de anumite afectiuni de ordin dermatologic, cum ar fi eczeme, arsuri sau chiar varice. In cazul in care nu se respecta aceasta recomandare, sunt sanse mari ca toate simptomele specifice acestor probleme sa se complice.

Un lucru important de stiut este faptul ca oricine poate avea rezultate foarte daca va imbina efectele unui masaj anticelulitic, cu o dieta sanatoasa, bazata pe legume proaspete, fructe si proteine si un program de exercitii fizice.

Masaj anticelulitic, cat de des sa apelezi la o asemenea sedinta?

Raspunsul la aceasta intrebare este: „cat mai des se poate!”. Pentru rezultate cat mai bune, dar si cat mai rapide, este indicat ca persoanele care sufera de celulita sa mearga de cateva ori pe saptamana la salon si sa se bucure de efectele unei sedinte de masaj. Este adevarat faptul ca terapeutul este cel care stabileste numarul sedintelor, frecventa si durata lor insa, va tine cont si de dorintele si asteptarile clientilor sai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *