Ce este masajul cu ventuze

ce sunt ventuzele masaj

Ventuzele se refera la o practica straveche de origine chineza, in care pe piele se asezau niste pahare ca niste cupe, cu gura in jos. Presiunea din ventuze masaj este redusa prin schimbarea caldurii din interior sau prin scoaterea aerului. In acest mod pielea si stratul muscular superificial sunt trase in interiorul ventuzei si mentinute acolo.ce sunt ventuzele masajChinezii zic ca masajul cu ventuze poate regla nivelul Sangelui si nivelui Qi-ului. Este foarte util pentru eliminarea unor elemente ca Vant, Frig, Umezeala si Caldura. Ventuzele ajuta la circulatia Sangelui si a Qi-ului, deschide porii din piele, lucru ce duce la elimarea agentilor patogeni din aceasta zona.

Masajul cu ventuze

Aspectul esential al terapiei cu ventuze sta nu doar in tragerea sangelui in ventuze, ci si in eliminarea substantelor daunatoare de pe suprafata pielii.

In timpul terapiei cu masaj cu ventuze, functionarea vaselor sanguine in musculatura se activeaza ca raspuns la stimularea vaselor capilare subcutanate.

Expansiunea vaselor de sange faciliteaza fluxul de sange si are ca un efect remarcabil in eliminarea sangelui congestionant. In acest mod masajul cu ventuze este esential pentru un flux limfatic mai bun.

S-au facut mai multe cercetari si teste, care au scos la iveala faptul ca ventuzele pot afecta corpul pana la 10 cm in adancime, ceea ce este uimitor. Asta inseamna ca in acest mod se ajunge rapid la activarea sistemului limfatic, la eliminarea blocajelor ce pot aparea la nivelul colonului, la activarea si curatarea venelor, arterelor si capilarelor. Acest lucru creeaza un tratament eficient in mai multe situatii, cum ar fi de exemplu un umar rigid, sau artere rigidizate, reumatism articular sau alte tulburari de gastroenterita cronica. Masajul cu ventuze este deosebit de eficient pentru tratarea unor boli ale aparatului circulator si respirator, pentru afectiuni ale pielii, paralizie faciala, slabiciune a muschilor, tensiune arteriala ridicata si raceli comune.

Pentru ca ventuzele se aplica la temperatura camerei, nu mai este valabila recomandarea de a scoate aerul rece din canale, cel putin in cazul ventuzelor stationare. Pe masura ce se misca ventuzele pielea este masata foarte bine, mai ales daca se foloseste in timpul sedintei un ulei de incalzire ca si lubrifiant.

Tratamentul cu ventuze este bland pentru ca lubrifiantul permite ventuzei sa alunece usor fara sa cauzeze vanatai. Cu toate acestea, in urma tratamentului se vor observa mici urme de roseata care vor ramane pe piele, datorita pozitiei fixe a ventuzelor. Roseata care apare este de fapt sangele pus in miscare, care este mutat spre suprafata pielii, pe masura ce toxinele sunt eliminare din organism. Cu cat aceasta roseata este mai pregnanta, cu atat exista mai mult sange antrenat in miscarea masajului.

Masajul cu ventuze – eficient si sigur

Sistemul limfatic are doua functii: de imunitate si de asigurare a echilibrului lichidului din corp. El ajuta organismul sa elimine toxinele de la nivelul celulelor si sa indepateze proteinele moarte din spatiile dintre tesuturi. Spre deosebire de sistemul cardiovascular, sistemul limfatic nu are o pompa la baza, ceea ce insemna ca trebuie sa fie stimulat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *