Terapia cu ventuze este cunoscuta ca fiind una din cele mai eficiente in tratarea afectiunilor. Este veche de peste 2500 de ani. Este un fel de acupunctura sau presopunctura care trateaza foarte bine racelile, spasmele musculare si alte boli. Se crede ca ventuzele deschid meridianele corpului, ceea ce permite fluxul liber al energiei in tot corpul.terapia cu ventuzeIn medie o sesiune de 45-60 de minute de terapie cu ventuze poate sa coste undeva intre 25 si 60 de dolari. Cu toate acestea, din moment ce se recomanda mai mult de o sesiune, multe companii si centre medicale ofera pachete complete cu un numar mai mare de sedinte incluse. Numarul de sedinte depinde de zona corpului care se trateaza, de nivelul de durere pe care doriti sa o tratati sau de afectiunea pe care o aveti.

Pretul terapiei cu ventuze masaj poate varia in functie de numarul de sedinte. O sedinta poate sa coste 50 de dolari, in timp ce 10 sedinte pot fi disponibile pentru 450 dolari. 20 de sedinte pe de alta parte pot sa coste peste 800 de dolari.

Ce include tratamentul cu ventuze?

Exista doua tipuri de terapii cu ventuze: stationara sau masajul. In primul caz ventuzele sunt aplicate direct pe zona afectata pe piele. In al doilea caz, terapeutul aseaza ventuzele iar apoi le misca dintr-un loc in altul ca si cum ar masa o zona mai mare a corpului.

Tratamentul cu ventuze este perfect pentru persoanele care acuza dureri de cap, care au dureri musculare, sufera de stres sau rigiditate la gat. Acele ventuze silicon disponibile pe piata dar si pe siteul nostru sunt cele mai moderne ventuze masaj si se pot aplica atat de usor, incat unele persoane aleg sa faca acest lucru chiar in confortul casei lor, fara sa plateasca sume mari apeland la centre specializate. Sigur ca pe undeva pot exista unele diferente, mai ales daca vorbim despre o persoana fara experienta care aseaza ventuzele fara sa tina cont de punctele importante.

Ventuzele pot fi de mai multe dimensiuni si se pot aplica pe diverse parti ale corpului: in general pe spate si pe abdomen, apoi pe picioare, solduri, gat, umeri, pe maini, pe fese (pentru combaterea celulitei), pe fata, pe incheieturi. Dar de cele mai multe ori ventuzele se pun pe spate si ajuta la stimularea nodurilor si a zonelor de tesut rigide.

In primele 10 pana la 20 de minute se poate face un masaj initial pentru relaxarea muschilor. Dupa aceea, se pot aplica ventuzele care vor exercita o presiune negativa pana la 20 de minute. Dupa o sedinta cu ventuze la nivelul pielii vor ramane semne circulare in zonele in care au fost aplicate cupele de aspirare. Aceste urme pot tine pana la o saptamana, dar in cele din urma vor disparea.

Ce alte costuri suplimentare exista in tratamentul cu ventuze?

Daca vreti sa faceti un tratament cu ventuze trebuie sa constientizati de la inceput ca rezultatele se vor vedea cu adevarat dupa mai multe sedinte. Pentru rezultate optime trebuie sa urmati mai multe sedinte, caci una nu va fi suficienta. In prima saptamana, ati putea face pana la 5 sedinte de aplicare a ventuzelor. Dar tratamentul depinde de mai multi factori: disponibilitatea si starea dumneavoastra, afectiunea pe care o aveti, rezultatele dorite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *