Afișez toate cele 3 rezultate

Bine ai venit in magazinul online Ventussa.ro, categoria „Igiena intima”. Aici poti gasi produse variate cu arome si proprietati care mai de care mai incitante si interesante. Alege sa te pui pe primul plan si ofera-ti momente unice cu produsele de ingrijire corporala de la Ventussa.


Igiena intimă este, de cele mai multe ori, un subiect tabu pentru femei, chiar și în conversațiile pe care le avem una cu cealaltă. Până la urmă, igiena intimă reprezintă un lucru absolut firesc, pe care fiecare femeie îl face și putem învăța chiar din experiențele altora. De grija și atenția pe care le acorzi igienei intime depind multe lucruri, mai ales sănătatea organismului tău, dar și calitatea relației intime pe care o ai cu partenerul tău de viață. De aceea, este indicat să urmezi sfaturile specialiștilor pentru a te asigura că igiena ta intimă este corectă.

Zona intimă a unei femei necesita o atenție mai specială decât restul corpului și asta deoarece zona intimă are mediul ei specific cu un PH ușor acid si floră bacterială naturală care oferă imunitate mucoasei genitale. În cazul în care echilibrul este perturbat, zona intimă poate suporta diverse inflamatii, infectii sau alte probleme ginecologice, care sunt insotite de senzații de arsură, mâncărime, roșeață sau scurgeri vaginale cu miros neplăcut.

Atunci când igiena intimă nu este făcută corespunzător, te poți confrunta cu simptomele neplăcute ale infecției urinare și, mai mult decât atât, o igienă intimă precară favorizează dezvoltarea infecțiilor vaginale și a bolilor.

Igiena intimă – de ce este importantă

Atenția pe care o acordăm în general îngrijirii corpului nostru se reflectă în sănătatea organismului, prin urmare zona intimă nu trebuie deloc neglijată, ci, dimpotrivă, trebuie să îi acordăm o atenție deosebită.

O igienă intimă corect făcută este importantă atât pentru tine, cât și pentru partenerul tău. Atunci când ai grijă de zona ta intimă, te vei simți proaspătă, atractivă și vei fi mult mai relaxată atunci când ai relații intime. În plus, cel mai important aspect este faptul că o igienă intimă bine pusă la punct te va ține departe de boli și infecții.

Un alt motiv pentru care ar trebui să te preocupe igiena intimă are legătură cu sănătatea sexuală de care ar trebui să te bucuri pe tot parcursul vieții. De pildă, o igienă intimă impecabiă este eficientă în combatarea dezvoltării bolilor cu trasmitere sexuală.

Igiena intimă – sfaturi utile

 Zona intimă este extrem de sensibilă și predispusă la dezvoltarea infecțiilor vaginale, de aceea igiena intimă nu trebuie făcută după ureche, ci trebuie să să respecte anumite recomandări ale specialiștilor. In acest sens, îți venim în ajutor și punem sub lupă câteva sfaturi utile de care să ții cont atunci când vine vorba despre o igienă  intimă corectă:

  1. evită săpunurile și gelurile de duș obișnuite

 Majoritatea săpunurilor și gelurilor de duș sunt create cu scopul de amenține PH-ul natural al pielii, care este de 5.5. Cu toate acestea, PH-ul naturall al unui vagin sănătos este curpins între 3.8 și 4.5, ceea ce înseamnă că un săpun sau un gel de duș pe care le folosești pentru curățarea corpului nu este potrivit pentru îngrijirea zonei intime, ba chiar folosirea acestora va distruge echilibrul florei vaginale și va crea mediul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor dăunatoare sănătății organismului.

Astfel, un produs de curățare nepotrivit pentru zona intimă poate duce la apariția de iritații, mâncărimi, dureri, infecții sau apariția de mirosuri neplăcute în zona intimă.

Pentru a spăla zona vulvei sunt recomandate produse speciale de igienă feminină, iar după spălare, e obligatorie uscarea temeinică. Alege produse de igienă intimă fără miros. Produsele parfumate, chiar dacă sunt marcate că hipoalergene, pot conduce totuși la iritații și infecții.

  1. alege lenjeria intimă din bumbac

Chiar dacă acest tip de lenjerie nu ți se pare foarte sexy, aceasta permite pielii tale să respire și împiedică multiplicarea bacteriilor. Poartă lenjerie din alte materiale decât bumbacul doar ocazional și nu pentru o zi întreagă.

Spre deosebire de bumbac, materialele sintetice din care este fabricată lenjeria intimă, împiedică circulația aerului, ceea ce duce la creșterea umidității în zona intimă și, deci, la crearea unui mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor.

  1. folosește cupa menstruală în timpul menstruației

Cupele menstruale sunt produse inovatoare de igienă feminină care au prins din ce mai multă popularitate în ultimii ani datorită avantajelor pe care le au prin comparație cu absorbantele sau tampoanele clasice. Este important de știut faptul că aceste produse sunt reutilizabile, cupele fiind confecționate din silicon fin.

Diferența primordială dintre cupele menstruale și produsele clasice de igienă este aceea că absorbantele și tampoanele absorb menstruația, în timp ce cupele menstruale o colectează.

Cupele menstruale au început să fie folosite din ce în ce mai mult de femeile aflate în perioada delicată a lunii datorită faptului că au câteva avantaje prin comparație cu produsele de igienă clasice:

  • cupele menstruale nu sunt nocive pentru organism – materialul din care sunt confecționate cupele sunt testate medical înainte de a fi date spre vânzare, prin urmare nu trebuie să-ți faci griji că ți-ar putea afecta în vreun fel organismul;
  • pot fi folosite chiar și de către fetele care nu și-au început încă viața sexuală – da, ai citit bine. Chiar dacă ești virgină, poți utiliza fără griji o cupă menstruală, însă îți recomandăm să alegi dimensiunea mai mică;
  • nu vei mai avea probleme cu mirosul neplăcut – dacă în cazul absorbantelor un dezavantaj era mirosul neplăcut, iată că acum poți respira ușurată deoarece, atunci când folosești cupa menstruală, nu va mai apărea niciun miros care să te facă să te simți inconfortabil;
  • folosirea unei cupe menstruale este mai curată și mai igienică și asta pentru că lichidul menstrual nu mai este absorbit și nu există riscul să se formeze la fel de multe bacterii ca în cazul utilizării tampoanelor sau absorbantelor;
  • sunt prietenoase cu mediul înconjurător – deoarece cupele sunt reutilizabile, putând fi folosite până la zece ani, nu vei mai contribui lună de lună la poluare prin aruncarea absorbantelor sau a tampoanelor folosite;
  1. dacă este cazul, optează pentru dispozitive urinare

Produsele destinate incontinenței urinare la femei si barbati reduc disconfortul bolnavilor, dar și pe al celor care ii ingrijijesc. În plus, dispozitivele urinare reduc riscurile pe care le implica expunerea la diverse fluide corporale, scăzând, în acelaști timp, costurile generate de decontaminarea plostilor.

Indiferent ca sunt pungi colectoare, accesorii pentru drenarea urinara, aleze sau soluții pentru curățare, produsele destinate menținerii igienei persoanelor imobilizate temporar sau permanent nu trebuie să lipească atunci când vrem să ne asigurăm că igiena este corectă.

  1. evită contactul sexual în perioada menstruației

Specialiștii recomandă să eviți raporturile sezxuale în perioada delicată a lunii și asta pentru că poate reprezenta un pericol pentru igiena ta intimă. De ce? Ei bine, în perioada menstruației organismul este mult mai predipus decât de obicei la dezvoltarea anumitor infecții vaginale.

  1. mergi periodic la ginecolog

Este bine ca odată la un anumit interval de timp să mergi la ginecolog pentru un control de rutină, indiferent dacă nu ai niciun fel de simptome de infecții sau alte boli. Nu uita că multe infecții care se dezvoltă în zona intimă nu oferă imediat semne care să te pună pe gânduri, iar un control de rutină te poate ajuta.

În acest fel, dacă apare vreo problemă, o poți trata repede. Mai mult, ginecologul te poate sfătui ce este mai bine să faci în privința igienei intime în cazul tău.

  1. spală zona intimă cel puțin o dată pe zi

Spălarea zonei intime cu apă călduță sau cu produs pentru zona intimă o data pe zi este măsura perfectă pentru sanatatea ta intimă. Mia mult, în perioada călduroasă a anului, în timpul menstruației sau după sală, ar fi bine să te speli mai des.

Igiena intimă – trucuri pentru o zonă intimă sănătoasă

Pe lângă recomandările specialiștilor pe care le-am trecut în revistă mai sus, este bine să știi ca există anumite trucuri care te pot ajuta să menții o igienă perfectă a zonei intime. Iată care sunt acestea:

  • daca ai nevoie să cureți rapid zona intimă sau să o împrospetezi fie în timpul menstruatiei, fie după sală, cel mai indicat ar fi să alegi servetele intime naturale, special formulate pentru zona intimă și care sunt alegerea ideală atunci când optiunea unui dus nu este posibilă;
  • spală și usucă bine zona intimă dup efectuarea de exerciții fizice. Mai mult, după înot sau sală, cel mai bine ar fi să te asiguri că îți schimbi lenjeria;
  • acordă atenție scurgerilor vaginale. Scurgerile vaginale, pentru orice femeie sănătoasă, sunt perfect normale. Glandele din cervix produc un lubrifiant natural care păstrează vaginul umed. Acest lubrifiant natural traversează practic vaginul și are rolul de a un mediu curat si sanatos. Secrețiile sunt modalitatea naturală de curățare a vaginului și este un semn că ai un vagin sanatos. Cu toate acestea, ține cont de faptul că secrețiile nu trebuie sa fie mirositoare sau să provoace senzații de mâncărime sau durere. Astfel, dacă se schimbă culoarea sau dacă secrețiile au un miros neplăcut, ar putea fi un semn ca ai o infecție și este cazul să mergi la un consult cât mai repede;
  • nu te așeza pe un vas de toaleta despre care nu ești sigura ca este igienizat corespunzator;
  • atunci când te speli, ai grijă ca mișcările sa fie blânde, pentru ca zona este foarte ușor iritabila;
  • indicat este să urinezi și sa cureți zona intima dupa fiecare contact sexual;
  • bea multă apă. Hidratarea elimină toxinele cauzatoare de mirosuri neplăcute. De dimineață, poți opta pentru o cană cu ceai verde.

Așadar, o igienă intimă adecvată nu doar conferă un sentiment de prospeţime, dar, mai ales, ajută la prevenirea micilor tulburări care afectează aparatul genital feminin. Ai grijă de sănătatea ta și asigură-te că ai grijă de zona intimă în fiecare zi.